Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Flere danske it-specialister på vej: Ny 'teknologi-pagt' skal få tusindvis af unge til at vælge it-uddannelser

Med en ny ‘teknologi-pagt’ vil erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) forsøge at få fælles fodslag i arbejdet med at få flere unge til at uddanne sig i teknologisk retning. "Teknologipagten kommer til at udvikle 10.000 flere ingeniører og it-specialister," lyder det fra ministeren.

Regeringen med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er klar med dens såkaldte ‘teknologi-pagt,’ som har været på trapperne i et stykke tid.

‘Pagten’ er mellem virksomheder, uddannelses-institutioner og organisationer, som med den giver hinanden håndslag på, at de sammen vil arbejde med at få flere unge til at vælge teknologisk-rettede uddannelser.

Det danske arbejdsmarked mangler nemlig i stor stil naturvidenskabeligt funderede folk på arbejdsmarkedet som eksempelvis ingeniører, teknikere, it-folk og lignende, som er uddannede indenfor de såkaldte stem-fag (‘Science, Technology, Engineering, Mathematics’)

Målet er, at 10.000 flere unge har en uddannelse inden for stem-fagene inden 2025.

På Twitter skriver Brian Mikkelsen, som for tiden er til topmøde i Davos i Schweiz:

"Det er nu en realitet! Teknologipagten kommer til at udvikle 10.000 flere ingeniører og it-specialister. Godt for erhvervslivet. Digitalisering. Ny teknologi. Økonomisk vækst. Og dermed godt for Danmark."

Han siger til Business, at det er afgørende, at det lykkes.

“Hvis ikke det lykkes for os at uddanne flere med stem-kompetencer, risikerer vi, at væksten glider udenom Danmark. Vi kan heldigvis se, at optaget på Stem-uddannelserne stiger, men slet ikke nok. Der er slet ikke tale om den eksplosion, som vi vil have. Derfor sætter vi de ambitiøse mål,” siger han til avisen.

SMV'er mangler

‘Teknologi-pagten’ gælder dog ikke kun de unge, men også fokus på efteruddannelse.

Fornylig sagde Brian Mikkelsen således til Dansk Industri, at særligt de små og mellemstore virksomheder har store udfordringer i forbindelse med den digitale udvikling.

“Særligt SMV’erne er langt mindre digitale og oplever de største udfordringer i forhold til den digitale udvikling. For eksempel anvender meget få virksomheder nyere digitale teknologier som big data. Samtidig ser vi, at relativt få af SMV’erne tilbyder deres ansatte en digital opkvalificering, og det skal vi have ændret på,” sagde han.

Ikke mindst it-branchen har i årevis skreget på flere folk.

Branchen oplever stor vækst, og der har ofte været meldinger fremme om, at manglen på it-kompetencer i virksomhederne er en direkte barriere for yderligere vækst, da der kort og godt ikke er folk nok til at udføre ordrerne.

Det er flere gange blevet vurderet, at Danmark således mangler mindst 10.000 it-folk. Og antallet vokser.

Computerworld kunne eksempelvis for få dage siden fortælle, at it-sikkerhedschefernes allerstørste bekymring ikke var angreb eller nedbrud, men derimod manglen på kyndige folk.

Det kan du læse mere om her: Her er it-sikkerhedschefens største bekymring (og den har ikke noget at gøre med it-sikkerhed)

Det er regeringens ambition, at få mindst 250 danske virksomheder og 150.000 personer med i ‘Teknologipagten’ i 2020.

Arbejdet vil også omfatte forskellige ‘ambassadører,’ som skal være med til at sprede budskabet.

Holland har i flere år haft en lignende ‘teknologi-pagt’, som har haft til formål at skabe opmærksomhed på teknologi som fag og uddannelses-mulighed, og som har forpligtet både virksomheder, uddannelsesinstitutioner og regioner at prioritere og fokusere på området.

Læs også:

Her kan du få dig en gylden it-karriere: Danske virksomheder mangler netop nu masser af DevOps-folk

Hvad nytter skattelettelser, hvis ikke der er nogle it-folk til at tjene pengene?

Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer

Danmark har alle muligheder for at blive en rede for store internationale it-virksomheder - men vi bliver nødt til at fjerne nogle barrierer først




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere





Flere artikler om Job & Karriere

Vi har fundet 10 stillinger som du kan søge lige nu

Når du har muligheden for at lande et it-job hos Novo Nordisk, eller i ni andre spændende virksomheder.

Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge lige nu
Bliv Mr Robot hos Visma - eller søg et af de ni andre ledige it-job, som vi har fundet til dig
Find dit nye drømmejob i påsken: Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge netop nu
Er din karriere kørt fast? Vi har fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu