Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Mærsk-formand ‘punkterer digital storhedsdrøm’ / 3F indgår ‘historisk’ overenskomst med app-firma / Devoteam klar til opkøb

Mærsk-formand ‘punkterer digital storhedsdrøm’. 3F indgår ‘historisk’ overenskomst med app-firma. Devoteam klar til opkøb. Danske virksomheder halter bagefter digital transformation. Danske cBrain forventer ordre i Storbritannien. Computerworld Summit i dag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Mærsk-formand ‘punkterer digital storhedsdrøm’

Mærsk-formand Jim Hagemann Snabe ‘punkterer digital storhedsdrøm,’ skriver Finans med henvisning til selskabets blockhain-eventyr med IBM.

Det kan du læse mere om her: Mærsk og IBM etablerer nyt blockchain-firma i fællesskab: Nu skal verdenshandelen digitaliseres

Ifølge avisen dysser Mærsk-formanden forventningerne til projektet ned, selv om det er blevet slået stort op af ledelsen.

“Jeg tror også, at noget af forvirringen er, at den platform har spillet så stor en rolle i forhold til, hvordan vi kan tjene penge på det. I virkeligheden er det kerneforretningen, vi gerne vil tjene penge på. Vi tror også, at vi kan tjene penge på det, men strategien er ikke bygget op på, at det er en kæmpe forretningsmodel,” siger Jim Hagemann Snabe til avisen.

3F indgår ‘historisk’ overenskomst med app-firma

Fagforbundet 3F har indgået det, som forbundet kalder for en ‘historisk’ overenskomst med app-firmaet Hilfr.

Der er tale om den første overenskomst nogen med en digital arbejdsplatform, lyder det fra 3F i denne meddelelse.

Hilfr betegner sig selv som en slags AirBnB for privat rengøring og formidler kontakt mellem rengøringsfolk og private, der gerne vil have gjort rent.

“Med Hilfr-overenskomsten kommer brugerne på platformen til at få lønmodtagerrettigheder. De får pension og feriepenge, og på sigt skal der arbejdes flere elementer ind i aftalen, som indtil videre løber over et år,” lyder det fra 3F.

Devoteam klar til opkøb

Konsulenthuset Devoteam er klar til opkøb for holde gang i væksten, skriver InsideBusiness.

Selskabet fokuserer på tech og management-rådgivning og har godt med vind i sejlene, men der er stor mangel på dygtige it-konsulenter, og blandt andet derfor er selskabet nu på jagt efter opkøbsemner.

“Hvis vi for eksempel finder en datavirksomhed med 10-15 mand, som har godt momentum i markedet, som har kunder og er i gang med nogle projekter, så er vi også klar til at købe, for vi er i gang med at bygge noget op her," siger ledende partner, Søren Nielsen, til avisen.

Danske virksomheder halter bagefter digital transformation

Danske industri-virksomheder halter bagefter verdens øvrige virksomheder i digital parathed, lyder det fra PwC i en rapport med den lange titel: Strategy & Digital Champions: How industry leaders build integrated operations ecosystems to deliver end-to-end customer solutions.

“Sammenlignet med vores EMEA-naboer viser danske industrivirksomheder et højere niveau og udkonkurrer mange af landene med hensyn til at have en digital kultur, og ser vi fem år frem, er der høje forventninger til implementeringen af Industri 4.0 i Danmark. Men på globalt plan er danske industrivirksomheder udfordret i forhold til at udnytte de nye muligheder, som den teknologiske udvikling tilbyder,” lyder det fra partner i PwC, Jesper Vedsø.

Ifølge rapporten er de mest digitalt modne industrier bil-industrien og elektronik-industrien.

Danske cBrain forventer ordre i Storbritannien

Danske cBrain meddeler i en fondsbørsmeddelelse, at selskabet forventer at lande en ordre i Storbritannien om levering af selskabets F2-løsning til en offentlig myndighed.

“cBrain har modtaget meddelelse om, at myndigheden har evalueret de indkomne tilbud og forventer at tildele cBrain kontrakten efter udløb af en standstill-periode,” lyder det fra selskabet.

Det københavnske selskab har herhjemme en solid position som leverandør til ikke mindst danske ministerier og betyndte i fjor for alvor at kigge mod udlandet.

Det kan du læse mere om her: CBrain tager stort skridt mod udlandet: "Vi ved, at det kræver stamina. Vi ved ikke, hvor lang tid det tager, så vi skal være helt sikre på, at vi har råd".

Computerworld Summit i dag

Computerworld er i dag vært for Computerworld Summit 2018 med deltagelse af omkring 500 it-folk, som på Radisson Blu i København vil kunne høre spændende oplæg fra en lang række toneangivende it-firmaer og -personligheder.

Der vil være oplæg fra både top-CIO'er, praktikere og teknologi-specialister.

Vi har lagt fokus på tre områder, nemlig 'digital transformation,' 'it-sikkerhed' og 'næste generations virksomhed,' og vi tror, at det bliver en spændende dag.

Missede du af den ene eller anden grund din (gratis) adgangsbillet, så du dermed går glip af alle disse værdiskabende indsigter serveret i en lind strøm i dagens løb, bør du tjekke kalenderen for Computerworlds kommende arrangementer. Måske er der noget, som du finder interessant.

Du finder kalenderen på Computerworldevents.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere