Artikel top billede

Mærsk og IBM etablerer nyt blockchain-firma i fællesskab: Nu skal verdenshandelen digitaliseres

Et nyt joint-venture mellem Mærsk og IBM skal digitalisere verdenshandlen gennem brug af blockchain-teknologien.

A.P. Møller-Mærsk og IBM har netop etableret et joint-venture-selskab, der skal udvikle en ny og åben digital fragt-platform.

Målet er at digitalisere verdenshandlen, lyder det fra IBM i en pressemeddelse.

"Der er et kæmpe potentiale i en ny neutral og åben digital platform, der sikkert og let kan sikre udveksling informationer, og den vil være til gavn for alle spillerne på tværs af logistikkæden,” siger Vincent Clerc, der er kommerciel direktør hos Mærsk og bliver bestyrelsesformand i det nye joint venture.

Læs også: Til hackathon hos A.P. Møller-Mærsk: Her er tre ideer, der kan revolutionere shippingbranchen

Hurtig og effektiv udveksling af informationer

Den nye platform kommer til at gøre brug af blockchain-teknologien, der i praksis fungerer som en åben transaktionsliste.

Den skal gøre det muligt for aktørerne i verdenshandlen at udveksle informationer med hinanden på en hurtig og effektiv måde.

Blockchain er i dag mest kendt som den underliggende teknologi bag kryptovalutaer som bitcoin.

Men det er IBM’s forhåbning, at den nye fragtplatform kan sikre blockchain et gennembrud som den førende teknologi i shipping-industrien.

”Vores joint-venture med IBM betyder, at vi kan nu kan sætte fart under anvendelsen af denne spændende teknologi hos de millioner af organisationer over hele verden, der spiller en så afgørende rolle i en af de mest komplekse netværk i verden, nemlig den globale logistikkæde,” siger Bridget van Kralingen, senior vice president i IBM Global Industries Solutions and Blockchain.

Fragt for fire billioner kroner

Potentialet for en sådan platform kan være stort.

For IBM oplyser, at der i dag bliver fragtet varer for cirka fire billioner kroner (fire millioner millioner, red) hvert år, og 80 procent af den fragt sker via verdenshavene.

Lars Jensen, der er stifter af analysehuset Seaintel, vurderer ifølge Berlingske, at der vil være efterspørgsel efter en sådan platform i fragt-industrien, der ofte lider under problemer med at udveksle data på en hurtig og effektiv måde.

”Den måde, logistikkæden fungerer på i dag, er utroligt ineffektiv. De rigtige folk har i dag ikke adgang til de rigtige informationer på de rigtige tidspunkter. Der er masser af digitale initiativer i branchen, men der mangler den samlende digitale infrastruktur, som alle kan bruge,” siger han til Berlingske.

Michael J. White, der er tidligere topchef for Mærsk Line i Nordamerika bliver CEO for det nye selskab, der får hovedkvarter i New York-området, hvor IBM også har sit globale hovedkvarter.

A.P. Møller-Mærsk satte for et års tid siden alle sejl mod en ny digital kurs.

Det kan du læse mere om her: Ny formand for mægtige Mærsk: Valget af Jim Hagemann Snabe handler om digitalisering og it

Læs også:
Bitcoin-kursens himmelflugt minder om et albansk pyramidespil, men bagved ligger den største innovation siden internettets opfindelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere