Artikel top billede

(Foto: Anatoliy Babiy / Anatoliy Babiy)

Nu får du mulighed for at hente dine data på Instagram

Efter den seneste tids afsløringer om, at millioner af Facebook-brugeres data uden deres accept blev videregivet til konsulentfirmaet Cambridge Analytica, vil Instagram nu også give brugere mulighed for at hente deres data.

Instagram vil følge i hælene på storebror Facebook, når det kommer til at lade brugerne have mulighed for at downloade deres personlige indhold.

Det siger en talsmanden for fotodelingsplatformen onsdag, skriver Reuters.

"Vi bygger et nyt data-portabilitetsværktøj," sagde en talsmand for
Instagram via e-mail til Reuters.

Værktøjet skal give de omkring 800 millioner brugere på Instagram mulighed for at downloade data, herunder deres fotos, videoer og meddelelser.

Instagram har ikke før haft sådan en funktion.

Facebook, der ejer Instagram, har siden 2010 – samme år som Instagram blev lanceret - tilladt sine brugere at downloade deres fotos, meddelelser, klikkede annoncer samt en logfil over deres aktivitet.

Stigende bekymringer

De nye tiltag kommer i kølvandet på den seneste tids skandale med Facebook og Cambridge Analytica i centrum og stigende bekymringer om privatlivets fred, beskyttelse af personlige data og adgang til denne.

Flere meningsmålinger viser da også, at Facebook i øjeblikket er ramt af en tillidskrise.

Det kan du læse mere om her: Nye meningsmålinger er skræmmende læsning for Mark Zuckerberg: Brugernes tillid er helt til rotterne

Facebook har taget konsekvensen og iværksat en række tiltag, der blandt andet skal sikre, at man kommer til bunds i Cambridge Analytica-sagen og undgår fremtidige dataskandaler.

Blandt de forskellige tiltag har Facebook givet mulighed for, at brugerne selv kan undersøge, hvorvidt de er berørt af dataskandalen med et nyt værktøj.

Det kan du læse mere om her:41.000 danskere har fået lænset Facebook-oplysninger: Med dette værktøj kan du se, om du eller dine venner er ramt

Bliver det nye værktøj fra Instagram lanceret før 25. maj vil det hjælpe til med at overholde den kommende GDPR om beskyttelse af personlige oplysninger.

I forbindelse med en maratonhøring tirsdag, betonede Mark Zuckerberg igen, at Facebook i store træk agter at følge den europæiske forordning, som man ser som et godt udgangspunkt for beskyttelse af personlige oplysninger.

Læs mere: Facebook vil udrulle EU's skrappe GDPR-regler til alle Facebook-brugere i verden

Mark Zuckerberg stod skoleret: "Hr. Zuckerberg, ville du være tryg ved at fortælle os, hvilket hotel du boede på i aftes?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere