Artikel top billede

Nu får du mulighed for at hente dine data på Instagram

Efter den seneste tids afsløringer om, at millioner af Facebook-brugeres data uden deres accept blev videregivet til konsulentfirmaet Cambridge Analytica, vil Instagram nu også give brugere mulighed for at hente deres data.

Instagram vil følge i hælene på storebror Facebook, når det kommer til at lade brugerne have mulighed for at downloade deres personlige indhold.

Det siger en talsmanden for fotodelingsplatformen onsdag, skriver Reuters.

"Vi bygger et nyt data-portabilitetsværktøj," sagde en talsmand for
Instagram via e-mail til Reuters.

Værktøjet skal give de omkring 800 millioner brugere på Instagram mulighed for at downloade data, herunder deres fotos, videoer og meddelelser.

Instagram har ikke før haft sådan en funktion.

Facebook, der ejer Instagram, har siden 2010 – samme år som Instagram blev lanceret - tilladt sine brugere at downloade deres fotos, meddelelser, klikkede annoncer samt en logfil over deres aktivitet.

Stigende bekymringer

De nye tiltag kommer i kølvandet på den seneste tids skandale med Facebook og Cambridge Analytica i centrum og stigende bekymringer om privatlivets fred, beskyttelse af personlige data og adgang til denne.

Flere meningsmålinger viser da også, at Facebook i øjeblikket er ramt af en tillidskrise.

Det kan du læse mere om her: Nye meningsmålinger er skræmmende læsning for Mark Zuckerberg: Brugernes tillid er helt til rotterne

Facebook har taget konsekvensen og iværksat en række tiltag, der blandt andet skal sikre, at man kommer til bunds i Cambridge Analytica-sagen og undgår fremtidige dataskandaler.

Blandt de forskellige tiltag har Facebook givet mulighed for, at brugerne selv kan undersøge, hvorvidt de er berørt af dataskandalen med et nyt værktøj.

Det kan du læse mere om her:41.000 danskere har fået lænset Facebook-oplysninger: Med dette værktøj kan du se, om du eller dine venner er ramt

Bliver det nye værktøj fra Instagram lanceret før 25. maj vil det hjælpe til med at overholde den kommende GDPR om beskyttelse af personlige oplysninger.

I forbindelse med en maratonhøring tirsdag, betonede Mark Zuckerberg igen, at Facebook i store træk agter at følge den europæiske forordning, som man ser som et godt udgangspunkt for beskyttelse af personlige oplysninger.

Læs mere: Facebook vil udrulle EU's skrappe GDPR-regler til alle Facebook-brugere i verden

Mark Zuckerberg stod skoleret: "Hr. Zuckerberg, ville du være tryg ved at fortælle os, hvilket hotel du boede på i aftes?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere