Artikel top billede

(Foto: Anatoliy Babiy / Anatoliy Babiy)

Nu får du mulighed for at hente dine data på Instagram

Efter den seneste tids afsløringer om, at millioner af Facebook-brugeres data uden deres accept blev videregivet til konsulentfirmaet Cambridge Analytica, vil Instagram nu også give brugere mulighed for at hente deres data.

Instagram vil følge i hælene på storebror Facebook, når det kommer til at lade brugerne have mulighed for at downloade deres personlige indhold.

Det siger en talsmanden for fotodelingsplatformen onsdag, skriver Reuters.

"Vi bygger et nyt data-portabilitetsværktøj," sagde en talsmand for
Instagram via e-mail til Reuters.

Værktøjet skal give de omkring 800 millioner brugere på Instagram mulighed for at downloade data, herunder deres fotos, videoer og meddelelser.

Instagram har ikke før haft sådan en funktion.

Facebook, der ejer Instagram, har siden 2010 – samme år som Instagram blev lanceret - tilladt sine brugere at downloade deres fotos, meddelelser, klikkede annoncer samt en logfil over deres aktivitet.

Stigende bekymringer

De nye tiltag kommer i kølvandet på den seneste tids skandale med Facebook og Cambridge Analytica i centrum og stigende bekymringer om privatlivets fred, beskyttelse af personlige data og adgang til denne.

Flere meningsmålinger viser da også, at Facebook i øjeblikket er ramt af en tillidskrise.

Det kan du læse mere om her: Nye meningsmålinger er skræmmende læsning for Mark Zuckerberg: Brugernes tillid er helt til rotterne

Facebook har taget konsekvensen og iværksat en række tiltag, der blandt andet skal sikre, at man kommer til bunds i Cambridge Analytica-sagen og undgår fremtidige dataskandaler.

Blandt de forskellige tiltag har Facebook givet mulighed for, at brugerne selv kan undersøge, hvorvidt de er berørt af dataskandalen med et nyt værktøj.

Det kan du læse mere om her:41.000 danskere har fået lænset Facebook-oplysninger: Med dette værktøj kan du se, om du eller dine venner er ramt

Bliver det nye værktøj fra Instagram lanceret før 25. maj vil det hjælpe til med at overholde den kommende GDPR om beskyttelse af personlige oplysninger.

I forbindelse med en maratonhøring tirsdag, betonede Mark Zuckerberg igen, at Facebook i store træk agter at følge den europæiske forordning, som man ser som et godt udgangspunkt for beskyttelse af personlige oplysninger.

Læs mere: Facebook vil udrulle EU's skrappe GDPR-regler til alle Facebook-brugere i verden

Mark Zuckerberg stod skoleret: "Hr. Zuckerberg, ville du være tryg ved at fortælle os, hvilket hotel du boede på i aftes?"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere