Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Pc-salg dykkede med 1,4 procent i første kvartal / Facebook-aktien stiger efter Zuckerbergs bodsgang / Danske Uber-chauffører får grønt lys til Højesteret

Pc-salg dykkede med 1,4 procent i første kvartal. Facebook-aktien stiger efter Zuckerbergs bodsgang. Danske Uber-chauffører får grønt lys til Højesteret. Bitcoin stiger pludselig igen. Bech-Bruun bliver datarådgiver for 12 kommuner.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Pc-salg dykkede med 1,4 procent i første kvartal

Det globale pc-salg faldt med 1,4 procent i årets første kvartal, viser nye tal fra Gartner.

I alt blev der ifølge analysehuset solgt 61,7 millioner enheder i kvartalet. Det er 14. kvartal i træk med faldende salg. Størst fald finder vi i Kina, hvor salget er faldet med 5,7 procent i forhold til samme kvartal et år tidligere.

Verdens største leverandør målt på enheder er HP fulgt af Lenovo, Dell, Apple, Asus og Acer. I den rækkefølge.

Facebook-aktien stiger efter Zuckerbergs bodsgang

Facebook-aktien stiger i kølvandet på Mark Zuckerbergs i alt 10 timer lange vidneforklaring i Repræsentanternes Hus, hvor han i de seneste par dage har svaret på spørgsmål fra op mod 100 amerikanske politikere.

Ifølge Reuters sagde han hele 40 gange, at han ikke kunne svare på det stillede spørgsmål, men ville vende tilbage.

Facebook-aktien er i de seneste par dage steget mere end fem procent - hvilket iøvrigt har øget Mark Zuckerbergs formue med tre milliarder dollar. Sådan rent teknisk.

Danske Uber-chauffører får grønt lys til Højesteret

Procesbevillingsnævnet giver fire dømte danske Uber-chauffører grønt lys til at få prøvet deres sag i Højesteret, der jo kun behandler principielle sager.

De fire chauffører er blevet dømt i både Københavns Byret og i midten af januar i Østre Landsret, der idømte dem store bøder.

Det kan du læse mere om her: Landsretten fastholder kæmpebøder til danske Uber-chauffører.

Bitcoin stiger pludselig igen

Vi troede måske nok, at det var ved at være slut med de dramatiske stigninger i bitcoin-kursen, men nej.

Torsdag rykkede kursen pludselig næsten 17 procent i vejret - omkring 1.000 dollar. Siden dykkede den en lille smule igen.

Der er forskellige forklaringer på den pludselige stigning - men ingen er rigtig sikker på, hvilken der er den rigtige.

Til Bloomberg peger analytikere som en af forklaringerne på, at ‘seriøse’ penge er på vej ind i kryptovalutamarkedet for første gang, hvilket har fået interessen til at stige.

En bitcoin koster i skrivende stund 7.822 dollar - 47.300 kroner.

Læs også: Bitcoin nu så billige at det ikke længere kan betale sig at udvinde dem - hvis man regner alle omkostningerne med.

Bech-Bruun bliver datarådgiver for 12 kommuner

Advokatfirmaet Bech-Bruun skal være datarådgiver for 12 sjællandske kommuner i de kommende to år, fortæller Ole Bech, direktør i Digitaliseringsforeningen Sjælland, til AdvokatWatch.

Aftalen har en værdi på omkring fire millioner kroner, og Bech-Bruun har vundet aftalen foran seks andre firmaer, der også havde budt på den.

Aftalen er dog ikke underskrevet endnu.

“Vi er på den anden side af stand still, og der er ikke kommet nogle ophævelser mod processen, så vi agter at lave aftale med Bech-Bruun allerede i morgen [i dag fredag, red]" siger Ole Bech til AdvokatWatch.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere