Artikel top billede

Salget af Apples HomePod halter langt efter forventningerne - forbrugerne er skuffede, mener analytiker

Salget af Apples smart-højttaler halter langt efter det forventede. Forbrugerne er skuffede, lyder det fra analytiker.

Når Apple træder ind i et nyt produktsegment, har selskabet for vane hurtigt at etablere sig som en af de ledende aktører indenfor det felt.

Det har man kunne se med Apples respektive indtog indenfor smartphones, tablets og wearables.

Et andet billede tegner sig indenfor smart-højttalere, hvor Apples HomePod nu leverer så skuffende salgsstal, at produktionen nedjusteres.

Det skriver Bloomberg Technology på baggrund af tal fra analyseinstituttet Slice Intelligence.

Det begyndte ellers med en lysende salgsdebut og et lovende forsalg.

Den første uge, hvor HomePod kunne erhverves, sikrede den sig en tredjedel af salget for smart-højttalere i det amerikanske nøglemarked.

Men da HomePod’en nåede ud i forretningerne, begyndte de første tegn på afmatning.

”Selvom forbrugerne fik lejlighed til at lytte til dem, bidrog det ikke til salget,” noterer Ken Cassar, senioranalytiker hos Slice.
Det er en streg i regningen for et produkt, som ifølge Apple selv har netop lydkvalitet som hovedfokus.

Tre uger efter lanceringen var kun en ud af 25 solgte smart-højttalere prydet med Apples logo.

Produktion neddrosles

10 uger efter salgsdebut er Apples andel af det eksploderende smart-speakermarked nede på 10 procent.

En global tredjeplads langt efter Amazons Echo-enheder som sammen tegner sig for 73 procent af markedet. Googles Home-produkter indtager en andenplads med 14 procent.

De svigtende salgstal gør, ifølge kilder tæt på industrien, at Apple nu aflyser ordrer hos underleverandør Inventec Corp, en af producenterne af Apples HomePod.

Apple-analytiker Shannon Cross peger på, at Apples HomePod skuffer, fordi forbrugernes forventninger til HomePod ikke stemmer overens med det, produktet kan.

Mange troede, at HomePod kunne bruges til at svare på spørgsmål og bestille mad samt meget andet - ligesom Amazons Echo eller Googles Home-enheder.

I stedet er HomePod begrænset til at streame musik fra Apples egen musiktjeneste, Apple Music, samt til automatisering af et begrænset antal smart-enheder i hjemmet.

Forventningerne blev samtidig opskruet af HomePods høje pris på 329 amerikanske dollar – næsten det tredobbelte af det konkurrenternes smart-løsninger koster.

HomePods svære start-salgstal blev yderlige kompromitteret af, at Apple måtte skrotte sine oprindelige planer om at sende produktet i handlen i december måned.

Dermed fik Apples HomePod ikke nogen andel af den lukrative julehandel.

Læs også:

Apples HomePod ankommer sent til festen: Kan den blive Apples svar på fiaskoen Microsoft Zune?

Derfor er Apples Siri sakket bagud i forhold til Google og Amazons tale-assistenter

Kæmper om at komme ind i dit hjem: Priskrig raser mellem Amazon og Google - kommer Apple også med?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere