Salget af Apples HomePod halter langt efter forventningerne - forbrugerne er skuffede, mener analytiker

Salget af Apples smart-højttaler halter langt efter det forventede. Forbrugerne er skuffede, lyder det fra analytiker.

Når Apple træder ind i et nyt produktsegment, har selskabet for vane hurtigt at etablere sig som en af de ledende aktører indenfor det felt.

Det har man kunne se med Apples respektive indtog indenfor smartphones, tablets og wearables.

Et andet billede tegner sig indenfor smart-højttalere, hvor Apples HomePod nu leverer så skuffende salgsstal, at produktionen nedjusteres.

Det skriver Bloomberg Technology på baggrund af tal fra analyseinstituttet Slice Intelligence.

Det begyndte ellers med en lysende salgsdebut og et lovende forsalg.

Den første uge, hvor HomePod kunne erhverves, sikrede den sig en tredjedel af salget for smart-højttalere i det amerikanske nøglemarked.

Men da HomePod’en nåede ud i forretningerne, begyndte de første tegn på afmatning.

”Selvom forbrugerne fik lejlighed til at lytte til dem, bidrog det ikke til salget,” noterer Ken Cassar, senioranalytiker hos Slice.
Det er en streg i regningen for et produkt, som ifølge Apple selv har netop lydkvalitet som hovedfokus.

Tre uger efter lanceringen var kun en ud af 25 solgte smart-højttalere prydet med Apples logo.

Produktion neddrosles
10 uger efter salgsdebut er Apples andel af det eksploderende smart-speakermarked nede på 10 procent.

En global tredjeplads langt efter Amazons Echo-enheder som sammen tegner sig for 73 procent af markedet. Googles Home-produkter indtager en andenplads med 14 procent.

De svigtende salgstal gør, ifølge kilder tæt på industrien, at Apple nu aflyser ordrer hos underleverandør Inventec Corp, en af producenterne af Apples HomePod.

Apple-analytiker Shannon Cross peger på, at Apples HomePod skuffer, fordi forbrugernes forventninger til HomePod ikke stemmer overens med det, produktet kan.

Mange troede, at HomePod kunne bruges til at svare på spørgsmål og bestille mad samt meget andet - ligesom Amazons Echo eller Googles Home-enheder.

I stedet er HomePod begrænset til at streame musik fra Apples egen musiktjeneste, Apple Music, samt til automatisering af et begrænset antal smart-enheder i hjemmet.

Forventningerne blev samtidig opskruet af HomePods høje pris på 329 amerikanske dollar – næsten det tredobbelte af det konkurrenternes smart-løsninger koster.

HomePods svære start-salgstal blev yderlige kompromitteret af, at Apple måtte skrotte sine oprindelige planer om at sende produktet i handlen i december måned.

Dermed fik Apples HomePod ikke nogen andel af den lukrative julehandel.

Læs også:

Apples HomePod ankommer sent til festen: Kan den blive Apples svar på fiaskoen Microsoft Zune?

Derfor er Apples Siri sakket bagud i forhold til Google og Amazons tale-assistenter

Kæmper om at komme ind i dit hjem: Priskrig raser mellem Amazon og Google - kommer Apple også med?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.