Artikel top billede

Morgen-briefing: Her er det nye ‘Teknologipagtråd’ / IT-Branchen åbner i Aalborg / Ny formand til Conferize / Facebook napper Søren Pinds særlige rådgiver

Her er det nye ‘Teknologipagtråd’. IT-Branchen åbner i Aalborg. Ny formand til Conferize. Facebook napper Søren Pinds særlige rådgiver. Nets tester tommelfinger-skanning. 34 it-giganter går sammen om it-sikkerhedsløfte.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Her er det nye ‘Teknologipagtråd’

Regeringen er klar med det nye såkaldte Teknologipagtråd, hvis 13 medlemmer skal bygge bro mellem politikerne og ‘den virkelige verden’ i bestræbelserne på at flere danskere til at uddanne sig inden for digitale og teknologiske fag.

I spidsen for rådet sidder Netcompany-direktør André Rogaczewski, der selv fornylig har lanceret et stort initiativ i samme boldgade.

Det kan du læse mere om her: Kan André Rogaczewskis nye it-manifest flytte Danmark i den rigtige retning?: ”Jeg håber, at vi vil se alle typer virksomheder tilslutte sig bevægelsen"

Du finder listen med alle de 13 medlemmer af Teknologipagtrådet her.

Og du kan læse mere om baggrunden for selve teknologipagten her: Flere danske it-specialister på vej: Ny 'teknologi-pagt' skal få tusindvis af unge til at vælge it-uddannelser.

IT-Branchen åbner i Aalborg

Brancheorganisaitonen IT-Branchen åbner repræsentation i Aalborg, hvorfra den nyansatte regionschef Lotte Arentoft skal dække hele Jylland.

“Med tilstedeværelsen i Jylland er der taget endnu et skridt for at sikre, at vi kommer så tæt på vores medlemmers hverdag, som muligt. Det tror vi er vigtigt – både i forhold til, hvordan vi bedst muligt bringer vores aktiviteter ud nærheden af vores medlemmer, men også i forhold til de problemstillinger, vi bringer tilbage til politikerne på Christiansborg,” lyder det fra IT-Branchens direktør, Birgitte Hass.

Ny formand til Conferize

It-firmaet Conferize får ny bestyrelsesformand i skikkelse af Steen Tromholt.

Han afløser den tidligere Falck-topchef Allan Søgaard Larsen på posten. Søgaard Larsen fortsætter dog som menigt bestyrelsesmedlem.

“Jeg er utroligt glad for posten som formand i Conferize. Jeg ser et stort potentiale i virksomheden, som i løbet af 2018 er klar med den nye version af selskabets digitale løsning til den globale konference- og eventindustri. Jeg er helt sikker på, at jeg med min indsigt i både IT- og det at skalere en ung virksomhed, kan bidrage til Conferizes kommende gennembrud på markedet," lyder det fra Steen Tromholt.

Facebook napper Søren Pinds særlige rådgiver

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pinds (V) særlige rådgiver, Martin Ruby, skifter til en stilling som regional chef for Facebooks såkaldte public policy-team for Norden, skriver Altinget.

Martin Ruby tiltræder i det nye job om en uges tid. Han får kontorplads i Facebooks kontor i København og kommer til at referere til en anden dansker, nemlig Thomas Myrup Kristensen, der chef for Facebooks kontor i Bruxelles.

Martin Ruby har tidligere været politisk chef for Google i Danmark og Norge.

Nets tester tommelfinger-skanning

Nets er i gang med en test på københavnske CBS af en ny løsning, hvor man kan betale med sit dankort via simpel skanning af tommelfingeren.

“Løsningen minder om en type biometri, mange i forvejen kender fra smartphones, der kan låses op med et fingeraftryk. CBS-systemet går dog skridtet videre sikkerhedsmæssigt, fordi blodårer er stort set umulige at kopiere. Der skal eksempelvis være blodomløb i fingeren for, at det virker,” lyder det fra Nets i denne meddelelse.

34 it-giganter går sammen om it-sikkerhedsløfte

34 af verdens store it-virksomheder er gået sammen om den såkaldte Cybersecurity Tech Accord, der er en slags pagt, hvor de sammen forpligter sig til at samarbejde om it-sikkerhedsmæssige relaterede problemer.

Der er store muskler bagved, da selskaberne tæller en hel stribe store selskaber: Microsoft, Oracle, Cisco, HP, Facebook, Trend Micro og mange andre er således med.

Med pagten forpligter de sig bland andet til at beskytte alle brugere overalt, modarbejde cyberangreb uanset hvor de finder sted, hjælpe alle brugere til bedre it-sikkerhed og samarbejde.

Du kan hele pagtens ordlyd her: Cybersecurity Tech Accord.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere