Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Flere danske it-specialister på vej: Ny 'teknologi-pagt' skal få tusindvis af unge til at vælge it-uddannelser

Med en ny ‘teknologi-pagt’ vil erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) forsøge at få fælles fodslag i arbejdet med at få flere unge til at uddanne sig i teknologisk retning. "Teknologipagten kommer til at udvikle 10.000 flere ingeniører og it-specialister," lyder det fra ministeren.

Regeringen med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er klar med dens såkaldte ‘teknologi-pagt,’ som har været på trapperne i et stykke tid.

‘Pagten’ er mellem virksomheder, uddannelses-institutioner og organisationer, som med den giver hinanden håndslag på, at de sammen vil arbejde med at få flere unge til at vælge teknologisk-rettede uddannelser.

Det danske arbejdsmarked mangler nemlig i stor stil naturvidenskabeligt funderede folk på arbejdsmarkedet som eksempelvis ingeniører, teknikere, it-folk og lignende, som er uddannede indenfor de såkaldte stem-fag (‘Science, Technology, Engineering, Mathematics’)

Målet er, at 10.000 flere unge har en uddannelse inden for stem-fagene inden 2025.

På Twitter skriver Brian Mikkelsen, som for tiden er til topmøde i Davos i Schweiz:

"Det er nu en realitet! Teknologipagten kommer til at udvikle 10.000 flere ingeniører og it-specialister. Godt for erhvervslivet. Digitalisering. Ny teknologi. Økonomisk vækst. Og dermed godt for Danmark."

Han siger til Business, at det er afgørende, at det lykkes.

“Hvis ikke det lykkes for os at uddanne flere med stem-kompetencer, risikerer vi, at væksten glider udenom Danmark. Vi kan heldigvis se, at optaget på Stem-uddannelserne stiger, men slet ikke nok. Der er slet ikke tale om den eksplosion, som vi vil have. Derfor sætter vi de ambitiøse mål,” siger han til avisen.

SMV'er mangler

‘Teknologi-pagten’ gælder dog ikke kun de unge, men også fokus på efteruddannelse.

Fornylig sagde Brian Mikkelsen således til Dansk Industri, at særligt de små og mellemstore virksomheder har store udfordringer i forbindelse med den digitale udvikling.

“Særligt SMV’erne er langt mindre digitale og oplever de største udfordringer i forhold til den digitale udvikling. For eksempel anvender meget få virksomheder nyere digitale teknologier som big data. Samtidig ser vi, at relativt få af SMV’erne tilbyder deres ansatte en digital opkvalificering, og det skal vi have ændret på,” sagde han.

Ikke mindst it-branchen har i årevis skreget på flere folk.

Branchen oplever stor vækst, og der har ofte været meldinger fremme om, at manglen på it-kompetencer i virksomhederne er en direkte barriere for yderligere vækst, da der kort og godt ikke er folk nok til at udføre ordrerne.

Det er flere gange blevet vurderet, at Danmark således mangler mindst 10.000 it-folk. Og antallet vokser.

Computerworld kunne eksempelvis for få dage siden fortælle, at it-sikkerhedschefernes allerstørste bekymring ikke var angreb eller nedbrud, men derimod manglen på kyndige folk.

Det kan du læse mere om her: Her er it-sikkerhedschefens største bekymring (og den har ikke noget at gøre med it-sikkerhed)

Det er regeringens ambition, at få mindst 250 danske virksomheder og 150.000 personer med i ‘Teknologipagten’ i 2020.

Arbejdet vil også omfatte forskellige ‘ambassadører,’ som skal være med til at sprede budskabet.

Holland har i flere år haft en lignende ‘teknologi-pagt’, som har haft til formål at skabe opmærksomhed på teknologi som fag og uddannelses-mulighed, og som har forpligtet både virksomheder, uddannelsesinstitutioner og regioner at prioritere og fokusere på området.

Læs også:

Her kan du få dig en gylden it-karriere: Danske virksomheder mangler netop nu masser af DevOps-folk

Hvad nytter skattelettelser, hvis ikke der er nogle it-folk til at tjene pengene?

Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer

Danmark har alle muligheder for at blive en rede for store internationale it-virksomheder - men vi bliver nødt til at fjerne nogle barrierer først
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere

Flere artikler om Job & Karriere

Her er 10 devops-stillinger som du kan søge nu

Er du på jagt efter et devops-job, så har vi fundet 10 super-spændende job, hos virksomheder som DSV, Formpipe Software og Shure Scandinavia. Start din jobjagt her.

Er du fullstack-udvikler? Så har vi fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu
Brug juleferien på finde dit nye drømmejob: Her er 10 support-stillinger, som du kan søge lige nu
Vi har fundet 10 test-stillinger, som du kan søge netop nu
Vi har fundet 10 spændende netværksjob, som du kan søge lige nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu