Artikel top billede

Flere danske it-specialister på vej: Ny 'teknologi-pagt' skal få tusindvis af unge til at vælge it-uddannelser

Med en ny ‘teknologi-pagt’ vil erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) forsøge at få fælles fodslag i arbejdet med at få flere unge til at uddanne sig i teknologisk retning. "Teknologipagten kommer til at udvikle 10.000 flere ingeniører og it-specialister," lyder det fra ministeren.

Regeringen med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er klar med dens såkaldte ‘teknologi-pagt,’ som har været på trapperne i et stykke tid.

‘Pagten’ er mellem virksomheder, uddannelses-institutioner og organisationer, som med den giver hinanden håndslag på, at de sammen vil arbejde med at få flere unge til at vælge teknologisk-rettede uddannelser.

Det danske arbejdsmarked mangler nemlig i stor stil naturvidenskabeligt funderede folk på arbejdsmarkedet som eksempelvis ingeniører, teknikere, it-folk og lignende, som er uddannede indenfor de såkaldte stem-fag (‘Science, Technology, Engineering, Mathematics’)

Målet er, at 10.000 flere unge har en uddannelse inden for stem-fagene inden 2025.

På Twitter skriver Brian Mikkelsen, som for tiden er til topmøde i Davos i Schweiz:

"Det er nu en realitet! Teknologipagten kommer til at udvikle 10.000 flere ingeniører og it-specialister. Godt for erhvervslivet. Digitalisering. Ny teknologi. Økonomisk vækst. Og dermed godt for Danmark."

Han siger til Business, at det er afgørende, at det lykkes.

“Hvis ikke det lykkes for os at uddanne flere med stem-kompetencer, risikerer vi, at væksten glider udenom Danmark. Vi kan heldigvis se, at optaget på Stem-uddannelserne stiger, men slet ikke nok. Der er slet ikke tale om den eksplosion, som vi vil have. Derfor sætter vi de ambitiøse mål,” siger han til avisen.

SMV'er mangler

‘Teknologi-pagten’ gælder dog ikke kun de unge, men også fokus på efteruddannelse.

Fornylig sagde Brian Mikkelsen således til Dansk Industri, at særligt de små og mellemstore virksomheder har store udfordringer i forbindelse med den digitale udvikling.

“Særligt SMV’erne er langt mindre digitale og oplever de største udfordringer i forhold til den digitale udvikling. For eksempel anvender meget få virksomheder nyere digitale teknologier som big data. Samtidig ser vi, at relativt få af SMV’erne tilbyder deres ansatte en digital opkvalificering, og det skal vi have ændret på,” sagde han.

Ikke mindst it-branchen har i årevis skreget på flere folk.

Branchen oplever stor vækst, og der har ofte været meldinger fremme om, at manglen på it-kompetencer i virksomhederne er en direkte barriere for yderligere vækst, da der kort og godt ikke er folk nok til at udføre ordrerne.

Det er flere gange blevet vurderet, at Danmark således mangler mindst 10.000 it-folk. Og antallet vokser.

Computerworld kunne eksempelvis for få dage siden fortælle, at it-sikkerhedschefernes allerstørste bekymring ikke var angreb eller nedbrud, men derimod manglen på kyndige folk.

Det kan du læse mere om her: Her er it-sikkerhedschefens største bekymring (og den har ikke noget at gøre med it-sikkerhed)

Det er regeringens ambition, at få mindst 250 danske virksomheder og 150.000 personer med i ‘Teknologipagten’ i 2020.

Arbejdet vil også omfatte forskellige ‘ambassadører,’ som skal være med til at sprede budskabet.

Holland har i flere år haft en lignende ‘teknologi-pagt’, som har haft til formål at skabe opmærksomhed på teknologi som fag og uddannelses-mulighed, og som har forpligtet både virksomheder, uddannelsesinstitutioner og regioner at prioritere og fokusere på området.

Læs også:

Her kan du få dig en gylden it-karriere: Danske virksomheder mangler netop nu masser af DevOps-folk

Hvad nytter skattelettelser, hvis ikke der er nogle it-folk til at tjene pengene?

Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer

Danmark har alle muligheder for at blive en rede for store internationale it-virksomheder - men vi bliver nødt til at fjerne nogle barrierer først
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

Flere artikler om Job & Karriere

Stor efterspørgsel efter sikkerheds-folk: Her er 10 sikkerhedsstillinger, som du kan søge nu

Spændende steder som Politiets Efterretningstjeneste, Netcompany og Region Midtjylland er lige nu på jagt efter it-sikkerhedsfolk.

Her er 10 ledige netværksstillinger: Sønderjysk virksomhed lokker it-konsulenter med løfte om ubegrænset kage-budget
Er du på jagt efter et nyt job som it-projektleder? Vi har fundet 10 spændende job til dig, der er ledige netop nu
1 Er du udkig efter et job som .net-udvikler? Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge netop nu
Her er 10 dugfriske it-stillinger, som du kan søge i påskeferien

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.