Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Flere danske it-specialister på vej: Ny 'teknologi-pagt' skal få tusindvis af unge til at vælge it-uddannelser

Med en ny ‘teknologi-pagt’ vil erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) forsøge at få fælles fodslag i arbejdet med at få flere unge til at uddanne sig i teknologisk retning. "Teknologipagten kommer til at udvikle 10.000 flere ingeniører og it-specialister," lyder det fra ministeren.

Regeringen med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er klar med dens såkaldte ‘teknologi-pagt,’ som har været på trapperne i et stykke tid.

‘Pagten’ er mellem virksomheder, uddannelses-institutioner og organisationer, som med den giver hinanden håndslag på, at de sammen vil arbejde med at få flere unge til at vælge teknologisk-rettede uddannelser.

Det danske arbejdsmarked mangler nemlig i stor stil naturvidenskabeligt funderede folk på arbejdsmarkedet som eksempelvis ingeniører, teknikere, it-folk og lignende, som er uddannede indenfor de såkaldte stem-fag (‘Science, Technology, Engineering, Mathematics’)

Målet er, at 10.000 flere unge har en uddannelse inden for stem-fagene inden 2025.

På Twitter skriver Brian Mikkelsen, som for tiden er til topmøde i Davos i Schweiz:

"Det er nu en realitet! Teknologipagten kommer til at udvikle 10.000 flere ingeniører og it-specialister. Godt for erhvervslivet. Digitalisering. Ny teknologi. Økonomisk vækst. Og dermed godt for Danmark."

Han siger til Business, at det er afgørende, at det lykkes.

“Hvis ikke det lykkes for os at uddanne flere med stem-kompetencer, risikerer vi, at væksten glider udenom Danmark. Vi kan heldigvis se, at optaget på Stem-uddannelserne stiger, men slet ikke nok. Der er slet ikke tale om den eksplosion, som vi vil have. Derfor sætter vi de ambitiøse mål,” siger han til avisen.

SMV'er mangler

‘Teknologi-pagten’ gælder dog ikke kun de unge, men også fokus på efteruddannelse.

Fornylig sagde Brian Mikkelsen således til Dansk Industri, at særligt de små og mellemstore virksomheder har store udfordringer i forbindelse med den digitale udvikling.

“Særligt SMV’erne er langt mindre digitale og oplever de største udfordringer i forhold til den digitale udvikling. For eksempel anvender meget få virksomheder nyere digitale teknologier som big data. Samtidig ser vi, at relativt få af SMV’erne tilbyder deres ansatte en digital opkvalificering, og det skal vi have ændret på,” sagde han.

Ikke mindst it-branchen har i årevis skreget på flere folk.

Branchen oplever stor vækst, og der har ofte været meldinger fremme om, at manglen på it-kompetencer i virksomhederne er en direkte barriere for yderligere vækst, da der kort og godt ikke er folk nok til at udføre ordrerne.

Det er flere gange blevet vurderet, at Danmark således mangler mindst 10.000 it-folk. Og antallet vokser.

Computerworld kunne eksempelvis for få dage siden fortælle, at it-sikkerhedschefernes allerstørste bekymring ikke var angreb eller nedbrud, men derimod manglen på kyndige folk.

Det kan du læse mere om her: Her er it-sikkerhedschefens største bekymring (og den har ikke noget at gøre med it-sikkerhed)

Det er regeringens ambition, at få mindst 250 danske virksomheder og 150.000 personer med i ‘Teknologipagten’ i 2020.

Arbejdet vil også omfatte forskellige ‘ambassadører,’ som skal være med til at sprede budskabet.

Holland har i flere år haft en lignende ‘teknologi-pagt’, som har haft til formål at skabe opmærksomhed på teknologi som fag og uddannelses-mulighed, og som har forpligtet både virksomheder, uddannelsesinstitutioner og regioner at prioritere og fokusere på området.

Læs også:

Her kan du få dig en gylden it-karriere: Danske virksomheder mangler netop nu masser af DevOps-folk

Hvad nytter skattelettelser, hvis ikke der er nogle it-folk til at tjene pengene?

Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer

Danmark har alle muligheder for at blive en rede for store internationale it-virksomheder - men vi bliver nødt til at fjerne nogle barrierer først
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere

Flere artikler om Job & Karriere

Vi har fundet 10 spændende it-stillinger, som du kan søge nu

Skal der ske noget nyt i din karriere? Så læs med her, hvor du finder ledige stillinger hos arbejdspladser som Jyske Finans, itm8 og Sund & Bælt.

Tag det næste skridt i din karriere: Her er 10 spændende stillinger, som du kan søge lige nu
På udkig efter nyt job? Vi har fundet 10 ledige stillinger til dig
Vi har fundet 10 fristende it-stillinger til dig - søg dem lige her
Vi har fundet 10 ledige it-stillinger til dig - se dem alle her

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu