Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Stor rapport: Her er de største barrierer for digitaliseringen af det offentlige

Manglende kompetencer, for lidt risikovillighed og for dårligt samarbejde er nogle af hovedbarrierne for digitalisering af det offentlige.

Der er fuld blæs på alle kedler, når det gælder digitaliseringen af både virksomheder og det offentlige herhjemme.

De hotte emner er for tiden RPA, machine learning, droner, Internet of Things og blockchain.

Når det handler om det offentlige, er der imidlertid kraftige barrierer, som står i vejen for succesfuld implementering af projekter, der fokuserer på netop disse fem områder.

Sådan lyder det i en ny rapport, som Deloitte har udarbejdet for Digitaliseringsstyrelsen med deltagelse af 27 ioffentlige organisationer,

Her udpeges der fem primære barrierer, som står i vejen for implementering af de nye teknologier.

De er:

- Manglende kompetencer til eksempelvis procesoptimerinng og løsnings-udvikling.

- Utilstrækkelige ressourcer og utilstrækkelig prioritering - som blandt andet skyldes manglende risikovillighed.

- Juridiske barrierer - for eksempel tvivl om datasikkerhed, data-samkøring og ansvar, når man indgår aftaler med private it-leverandører.

- Manglende potentiale og usecases - der blandt andet skyldes manglende internt samarbejde.

Utilstrækkelig videndeling og for lidt samarbejde både mellem de offentlige organisationer.

- Integrations-problemer med både arkitektur, systemer og data, når de skal integreres i de eksisterende system-porteføljer.

Deloitte peger desuden på, at det flere steder giver problemer, at der mangler testmiljøer til RPA, ligesom der mangler ‘klarhed om datasikkerhed ved udvikling af machine learning-teknologier.’

Her er løsningsforslagene

Deloitte præsenterer på denne baggrund i rapporten en række løsningsforslag.

Blandt andet anbefaler konsulenthuset øget politisk styring, understøttelse af ‘teknologiske foregangsprojekter’ samt at der etableres ‘fællesoffentlige forudsætninger for udbredelse af ny teknologi.’

Det skal blandt andet bestå af nemmere adgang til penge og etablering af det, som konsulenthuset kalder for ‘statslige it-akademier,’ hvor offentligt ansatte kan undervises i de forskellige teknologier.

Det anbefales også, at der etableres det, som Deloitte kalder for ‘implementerings-støttecentre.’

Det skal være kontorer, hvorfra der kan leveres støtte og rådgivning til de forskellige projekter.

Du finder hele rapporten fra Deloitte her: Analyse af barrierer for udbredelse af nye teknologier

Læs også:

Minister: Voldsom udbygning af Statens IT kan spare staten for en kvart milliard kroner om året

Kan man finde en særlig dansk opskrift på en gennemgribende digitalisering af den offentlige sektor, arbejdsmarkedet og erhvervslivet?

Hvilken strategi har din organisation for digitalisering? Der er fire tilgange - men kun to af dem virker

Her er Danmarks digitale vækstplan: 38 punkter og en milliard kroner skal skubbe dansk erhvervsliv ind i en digital fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.