Artikel top billede

Ransomware væltes af tronen i ny opgørelse: Krypto-mining er det mest udbredte angreb i 2018 indtil videre

Ransomware blev for nylig udråbt som det sidste års mest populære hackerværktøj. Men i 2018 satser hackerne på få dig til at mine digital valuta til dem, viser en ny opgørelse.

Offentlige hjemmesider i Sverige, Storbritannien og USA blev tidligere på året kapret til at udvinde krypto-valuta til kriminelle bagmænd, og noget ser ud til, at de it-kriminelle for alvor har taget metoden til sig.

Ifølge en ny opgørelse fra sikkerhedsfirmaet Comodo var såkaldte “krypto-mininere” således hackernes foretrukne angrebsform i første kvartal af 2018.

Comodo er blandt verdens største udstedere af SSL-certifikater, og i sin seneste opgørelse har virksomheden identificeret ikke mindre end 28,9 millioner tilfælde af angreb med krypto-minere.

Da de offentlige hjemmesider blev ramt i februar måned skete det med en korrumperet udgave af værktøjet Browsealoud, der bruges til at tilføje tekst-til-tale-funktionalitet til hjemmesider.

Men ifølge Comodo er antallet af nye krypto-minere eksploderet i takt med, at virksomhederne bliver bedre til at beskytte sig mod ransmware.

I år blev der således registreret 120.000 forskellige varianter.

For nylig kunne Computerworld fortælle, at ransomware-bagmænd er begyndt at ændre taktik, fordi virksomhederne beskytter sig bedre.

Det kan du læse mere om her: De it-kriminelle skifter taktik: Sådan udvikler ransomware-angreb sig lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere