Artikel top billede

Ransomware væltes af tronen i ny opgørelse: Krypto-mining er det mest udbredte angreb i 2018 indtil videre

Ransomware blev for nylig udråbt som det sidste års mest populære hackerværktøj. Men i 2018 satser hackerne på få dig til at mine digital valuta til dem, viser en ny opgørelse.

Offentlige hjemmesider i Sverige, Storbritannien og USA blev tidligere på året kapret til at udvinde krypto-valuta til kriminelle bagmænd, og noget ser ud til, at de it-kriminelle for alvor har taget metoden til sig.

Ifølge en ny opgørelse fra sikkerhedsfirmaet Comodo var såkaldte “krypto-mininere” således hackernes foretrukne angrebsform i første kvartal af 2018.

Comodo er blandt verdens største udstedere af SSL-certifikater, og i sin seneste opgørelse har virksomheden identificeret ikke mindre end 28,9 millioner tilfælde af angreb med krypto-minere.

Da de offentlige hjemmesider blev ramt i februar måned skete det med en korrumperet udgave af værktøjet Browsealoud, der bruges til at tilføje tekst-til-tale-funktionalitet til hjemmesider.

Men ifølge Comodo er antallet af nye krypto-minere eksploderet i takt med, at virksomhederne bliver bedre til at beskytte sig mod ransmware.

I år blev der således registreret 120.000 forskellige varianter.

For nylig kunne Computerworld fortælle, at ransomware-bagmænd er begyndt at ændre taktik, fordi virksomhederne beskytter sig bedre.

Det kan du læse mere om her: De it-kriminelle skifter taktik: Sådan udvikler ransomware-angreb sig lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere