Artikel top billede

Ransomware væltes af tronen i ny opgørelse: Krypto-mining er det mest udbredte angreb i 2018 indtil videre

Ransomware blev for nylig udråbt som det sidste års mest populære hackerværktøj. Men i 2018 satser hackerne på få dig til at mine digital valuta til dem, viser en ny opgørelse.

Offentlige hjemmesider i Sverige, Storbritannien og USA blev tidligere på året kapret til at udvinde krypto-valuta til kriminelle bagmænd, og noget ser ud til, at de it-kriminelle for alvor har taget metoden til sig.

Ifølge en ny opgørelse fra sikkerhedsfirmaet Comodo var såkaldte “krypto-mininere” således hackernes foretrukne angrebsform i første kvartal af 2018.

Comodo er blandt verdens største udstedere af SSL-certifikater, og i sin seneste opgørelse har virksomheden identificeret ikke mindre end 28,9 millioner tilfælde af angreb med krypto-minere.

Da de offentlige hjemmesider blev ramt i februar måned skete det med en korrumperet udgave af værktøjet Browsealoud, der bruges til at tilføje tekst-til-tale-funktionalitet til hjemmesider.

Men ifølge Comodo er antallet af nye krypto-minere eksploderet i takt med, at virksomhederne bliver bedre til at beskytte sig mod ransmware.

I år blev der således registreret 120.000 forskellige varianter.

For nylig kunne Computerworld fortælle, at ransomware-bagmænd er begyndt at ændre taktik, fordi virksomhederne beskytter sig bedre.

Det kan du læse mere om her: De it-kriminelle skifter taktik: Sådan udvikler ransomware-angreb sig lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere