Præcis en måned til GDPR: Hver tredje virksomhed er stadig ikke klar

Med bare en måned til GDPR er mere end hver tredje danske virksomhed stadigvæk ikke klar. Mere end 30 procent har aldrig hørt om forordningen, viser ny undersøgelse.

Om bare en måned træder den europæiske persondataforordning i kraft.

Det kan føre til betragtelig bødestraf til danske virksomheder og myndigheder, der ikke lever op til reglerne for håndtering af persondata, men alligevel er hver tredje virksomhed stadigvæk ikke klar til at efterleve forordningen.

Ifølge en ny undersøgelse udført af A&B Analyse for HR Skyen mener mere end 35 procent af de danske virksomheder ikke selv, at de er klar til forordningen, der har været undervejs siden 2016.

A&B analyse har spurgt 335 ledere og virksomhedsejere i hele Danmark om persondataforordningen, og overraskende nok svarer hele 31 procent, at de aldrig har hørt om GDPR.

Computerworld har gennem det seneste år fortalt om virksomheder, der arbejder på højtryk for at opnå den eftertragtede “compliance” og har blandt andet talt med hotelkæden Cabinn om, hvordan man kan blive klar helt uden at bruge penge på konsulenter.

Det kan du læse mere om her: Sådan kommer Cabinn i mål med GDPR uden at bruge en krone på konsulenter: “Vi når det måske ikke til 25. maj - men så et par dage efter”

Den nye persondataforordning betyder udvidede beføjelser til Datatilsynet, der i dag ikke har mulighed for at uddele bøder til virksomheder og organisationer, der bryder persondataloven.

Når forordningen træder i kraft kan virksomheder straffes med bøder på op til 20 millioner euro eller fire procent af virksomhedens globale årlige omsætning.

Herhjemme har det været diskuteret bredt, om offentlige myndigheder også skal kunne straffes med bøder.

Det er siden blevet besluttet, at det skal de, og danske myndigheder kan således straffes med bøder på op til fire procent af driftsbevillingen - dog med et loft på 16 millioner kroner.

Gennem det seneste år har Computerworld kunnet fortælle om adskillige eksempler på seriøst datasjusk hos netop offentlige myndigheder - blandt andet Rigspolitiet.

Det kan du læse mere om her: Presset rigspoliti erkender elendig datasikkerhed efter hård kritik: "Vi er i gang med at rette op på det"

Persondataforordningen skal oversættes til dansk jura i form af en ny databeskyttelseslov, der skal erstatte persondataloven fra år 2000. Databeskyttelsesloven er dog ikke vedtaget endnu, og hvis den ikke bliver vedtaget inden 25. maj, træder forordningen i kraft 1:1, indtil der vedtages en dansk lov.

Læs også: Kun 80 dage til GDPR: Her er 10 ting, du skal have styr på - og de fem du skal prioritere højest


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Software defined WAN

En ny generation af WAN er opstået, hvor optimering, automatisering og synlighed er kritiske faktorer for en samlet løsning. På denne How To får du overblik over fordelene ved SD-WAN - og du får indblik i, hvordan du hurtigst og nemmest når i mål med implementering af SD-WAN.

12. december 2018 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0

Anvendelsen af digital teknologi i virksomheder er under en radikal transformation. Det kan du få fuld indsigt i på denne unikke konference hvor vi sætter fuldt fokus på den afgørende digitaliseringsledelse.

18. december 2018 | Læs mere


ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere






Premium
TDC hyrer ny it-sikkerhedschef: Kommer fra top-stilling i dansk butikskæde
TDC ansætter Flying Tigers sikkerhedschef til TDC Group, som ny business information security officer efter to år, som sikkerhedsansvarlig hos den danske butikskæde.
Computerworld
Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ
Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Gratis e-bog: Mister du pusten på BI-bjergetapen? Tag den lige vej i stedet!
Denne e-bog er relevant for dig der sidder i en virksomhed, der allerede arbejder med Dynamics 365 for Finance & Operations, eller som overvejer at få det. Det er din genvej til at komme tilbage på BI-motorvejen, hurtigt og på den rigtige måde. Du finder ud af hvordan du kommer ud over bumpene og uden om hullerne på bjergvejen med CBI Plugin, så du igen kommer tilbage på motorvejen og kan køre direkte mod målet. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du kommer over – eller helt undgår – de største bump på bjergetapen.