Præcis en måned til GDPR: Hver tredje virksomhed er stadig ikke klar

Med bare en måned til GDPR er mere end hver tredje danske virksomhed stadigvæk ikke klar. Mere end 30 procent har aldrig hørt om forordningen, viser ny undersøgelse.

Om bare en måned træder den europæiske persondataforordning i kraft.

Det kan føre til betragtelig bødestraf til danske virksomheder og myndigheder, der ikke lever op til reglerne for håndtering af persondata, men alligevel er hver tredje virksomhed stadigvæk ikke klar til at efterleve forordningen.

Ifølge en ny undersøgelse udført af A&B Analyse for HR Skyen mener mere end 35 procent af de danske virksomheder ikke selv, at de er klar til forordningen, der har været undervejs siden 2016.

A&B analyse har spurgt 335 ledere og virksomhedsejere i hele Danmark om persondataforordningen, og overraskende nok svarer hele 31 procent, at de aldrig har hørt om GDPR.

Computerworld har gennem det seneste år fortalt om virksomheder, der arbejder på højtryk for at opnå den eftertragtede “compliance” og har blandt andet talt med hotelkæden Cabinn om, hvordan man kan blive klar helt uden at bruge penge på konsulenter.

Det kan du læse mere om her: Sådan kommer Cabinn i mål med GDPR uden at bruge en krone på konsulenter: “Vi når det måske ikke til 25. maj - men så et par dage efter”

Den nye persondataforordning betyder udvidede beføjelser til Datatilsynet, der i dag ikke har mulighed for at uddele bøder til virksomheder og organisationer, der bryder persondataloven.

Når forordningen træder i kraft kan virksomheder straffes med bøder på op til 20 millioner euro eller fire procent af virksomhedens globale årlige omsætning.

Herhjemme har det været diskuteret bredt, om offentlige myndigheder også skal kunne straffes med bøder.

Det er siden blevet besluttet, at det skal de, og danske myndigheder kan således straffes med bøder på op til fire procent af driftsbevillingen - dog med et loft på 16 millioner kroner.

Gennem det seneste år har Computerworld kunnet fortælle om adskillige eksempler på seriøst datasjusk hos netop offentlige myndigheder - blandt andet Rigspolitiet.

Det kan du læse mere om her: Presset rigspoliti erkender elendig datasikkerhed efter hård kritik: "Vi er i gang med at rette op på det"

Persondataforordningen skal oversættes til dansk jura i form af en ny databeskyttelseslov, der skal erstatte persondataloven fra år 2000. Databeskyttelsesloven er dog ikke vedtaget endnu, og hvis den ikke bliver vedtaget inden 25. maj, træder forordningen i kraft 1:1, indtil der vedtages en dansk lov.

Læs også: Kun 80 dage til GDPR: Her er 10 ting, du skal have styr på - og de fem du skal prioritere højest


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere






Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.