Præcis en måned til GDPR: Hver tredje virksomhed er stadig ikke klar

Med bare en måned til GDPR er mere end hver tredje danske virksomhed stadigvæk ikke klar. Mere end 30 procent har aldrig hørt om forordningen, viser ny undersøgelse.

Om bare en måned træder den europæiske persondataforordning i kraft.

Det kan føre til betragtelig bødestraf til danske virksomheder og myndigheder, der ikke lever op til reglerne for håndtering af persondata, men alligevel er hver tredje virksomhed stadigvæk ikke klar til at efterleve forordningen.

Ifølge en ny undersøgelse udført af A&B Analyse for HR Skyen mener mere end 35 procent af de danske virksomheder ikke selv, at de er klar til forordningen, der har været undervejs siden 2016.

A&B analyse har spurgt 335 ledere og virksomhedsejere i hele Danmark om persondataforordningen, og overraskende nok svarer hele 31 procent, at de aldrig har hørt om GDPR.

Computerworld har gennem det seneste år fortalt om virksomheder, der arbejder på højtryk for at opnå den eftertragtede “compliance” og har blandt andet talt med hotelkæden Cabinn om, hvordan man kan blive klar helt uden at bruge penge på konsulenter.

Det kan du læse mere om her: Sådan kommer Cabinn i mål med GDPR uden at bruge en krone på konsulenter: “Vi når det måske ikke til 25. maj - men så et par dage efter”

Den nye persondataforordning betyder udvidede beføjelser til Datatilsynet, der i dag ikke har mulighed for at uddele bøder til virksomheder og organisationer, der bryder persondataloven.

Når forordningen træder i kraft kan virksomheder straffes med bøder på op til 20 millioner euro eller fire procent af virksomhedens globale årlige omsætning.

Herhjemme har det været diskuteret bredt, om offentlige myndigheder også skal kunne straffes med bøder.

Det er siden blevet besluttet, at det skal de, og danske myndigheder kan således straffes med bøder på op til fire procent af driftsbevillingen - dog med et loft på 16 millioner kroner.

Gennem det seneste år har Computerworld kunnet fortælle om adskillige eksempler på seriøst datasjusk hos netop offentlige myndigheder - blandt andet Rigspolitiet.

Det kan du læse mere om her: Presset rigspoliti erkender elendig datasikkerhed efter hård kritik: "Vi er i gang med at rette op på det"

Persondataforordningen skal oversættes til dansk jura i form af en ny databeskyttelseslov, der skal erstatte persondataloven fra år 2000. Databeskyttelsesloven er dog ikke vedtaget endnu, og hvis den ikke bliver vedtaget inden 25. maj, træder forordningen i kraft 1:1, indtil der vedtages en dansk lov.

Læs også: Kun 80 dage til GDPR: Her er 10 ting, du skal have styr på - og de fem du skal prioritere højest


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: Drift og dagligdag - effektive it-værktøjer

Du har nu (forhåbentligt) styr på virksomhedens dataflow i forhold til GDPR. På dette seminar bliver du præsenteret for en række af de mest effektive it-værktøjer til håndtering af persondata, så I lever op til GDPR: Inklusive varsling, samtykke, lagring, overblik, dokumentation og sletning.

21. februar 2019 | Læs mere


Få styr på det rigtige setup: Skal du vælge on prem eller cloud? Eller en kombination?

Mange virksomheder har i årevis opbevaret og håndteret deres data i egne datacentre, men med cloud computing er tingene for alvor i opbrud. På dette event bliver du klogere på de muligheder, som du har for at designe en hybrid cloud-infrastruktur, der kombinerer on-premise og forskellige cloud-former på bedst mulig måde for netop din forretning.

26. februar 2019 | Læs mere


Predictive business analytics - Brug AI og Machine learning til at forstå og forudsige dine kunders adfærd

Machine Learning og kunstig intelligens er ikke længere bare hype. Det er et værktøj, der for eksempel kan hjælpe dig med at give dine kunder individualiserede og relevante tilbud – og dermed øge både salg og kundetilfredshed. Data om dine kunder og deres adfærd er en uundværlig ressource i salgsarbejdet. Uden indsigt og kendskab til kunderne, er det en hovedløs jagt at skabe mersalg og styrke kundeloyaliteten. Machine Learning hjælper dig og dit salgspersonale med at bruge alle disse data og med meget stor sikkerhed at forudsige kundens næste køb.

27. februar 2019 | Læs mere





Flere dybdegående Computerworld artikler

"Det er skide sjovt, at vi nu også kan følge med i en masse data under kampene. Men det betyder også, at dårlige tabere kan henvise til vores bordfodbold-data"

Alle de indsamlede data bliver bearbejdet via machine-learning, der giver os en masse statistik på vores bordfodboldkampe. Vi kan eksempelvis se hvilket hold, der har haft bolden mest, og hvem der har flest skud på mål. Vi har også installeret en optisk sensor i målet, der registrerer, når der bliver scoret og holder styr på stillingen.

Erik Kaae stopper som topchef i EG efter salg til DXC Technology - forlader nu helt it-branchen
Morgen-briefing: Lars Seier henter dansk erhvervsprofil til krypto-virksomhed / Amazon investerer milliarder i Tesla-rival / Google køber grunde op via mystiske skuffeselskaber / Apple henter tidligere Microsoft-chef til ny smart home-satsning
Ugen i tech: Stort Samsung læk: Her er selskabets forårskollektion af wearables / Canon-prisbombe – halverer nærmest prisen på spritnyt fullframe kamera / Salg på prisstærkt Nvidia GTX1660 er tyvstartet.
2 Test af Microsoft Surface Laptop 2: En genial laptop - hvor Microsoft begår nogle sløje svipsere
Årets største mobil-messe åbner snart portene: Her er de fem nyheder, vi glæder os mest til
Netcompanys bestyrelsesformand trækker sig: Fravælger selskabet til fordel for andre bestyrelsesposter
11 Her er Googles svar på nye EU-regler, der 'kan ødelægge internettet for altid': "Detaljerne er vigtige"


Premium
Regeringens Disruptionsråd blev udskammet og latterliggjort – men nu får vi indblik i de reelle resultater
Regeringens Disruptionsråd blev udskammet og latterliggjort, da skuespilleren Helle Joof gjorde sig klog på indianerstammer og disruption. Men nu kan vi efter knap to år gøre status over rådets arbejde.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Toke Kruse: Jeg spår, at humankapital i 2019 erstattes af it-kapital
I 2019 vil vi se en kæmpe udskiftning af ressourcer, hvorunder de menneskelige processer overtages af software, der gør os mennesker hurtigere og mere effektive. Betyder det store fyringsrunder? Måske.
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.