Artikel top billede

Præcis en måned til GDPR: Hver tredje virksomhed er stadig ikke klar

Med bare en måned til GDPR er mere end hver tredje danske virksomhed stadigvæk ikke klar. Mere end 30 procent har aldrig hørt om forordningen, viser ny undersøgelse.

Om bare en måned træder den europæiske persondataforordning i kraft.

Det kan føre til betragtelig bødestraf til danske virksomheder og myndigheder, der ikke lever op til reglerne for håndtering af persondata, men alligevel er hver tredje virksomhed stadigvæk ikke klar til at efterleve forordningen.

Ifølge en ny undersøgelse udført af A&B Analyse for HR Skyen mener mere end 35 procent af de danske virksomheder ikke selv, at de er klar til forordningen, der har været undervejs siden 2016.

A&B analyse har spurgt 335 ledere og virksomhedsejere i hele Danmark om persondataforordningen, og overraskende nok svarer hele 31 procent, at de aldrig har hørt om GDPR.

Computerworld har gennem det seneste år fortalt om virksomheder, der arbejder på højtryk for at opnå den eftertragtede “compliance” og har blandt andet talt med hotelkæden Cabinn om, hvordan man kan blive klar helt uden at bruge penge på konsulenter.

Det kan du læse mere om her: Sådan kommer Cabinn i mål med GDPR uden at bruge en krone på konsulenter: “Vi når det måske ikke til 25. maj - men så et par dage efter”

Den nye persondataforordning betyder udvidede beføjelser til Datatilsynet, der i dag ikke har mulighed for at uddele bøder til virksomheder og organisationer, der bryder persondataloven.

Når forordningen træder i kraft kan virksomheder straffes med bøder på op til 20 millioner euro eller fire procent af virksomhedens globale årlige omsætning.

Herhjemme har det været diskuteret bredt, om offentlige myndigheder også skal kunne straffes med bøder.

Det er siden blevet besluttet, at det skal de, og danske myndigheder kan således straffes med bøder på op til fire procent af driftsbevillingen - dog med et loft på 16 millioner kroner.

Gennem det seneste år har Computerworld kunnet fortælle om adskillige eksempler på seriøst datasjusk hos netop offentlige myndigheder - blandt andet Rigspolitiet.

Det kan du læse mere om her: Presset rigspoliti erkender elendig datasikkerhed efter hård kritik: "Vi er i gang med at rette op på det"

Persondataforordningen skal oversættes til dansk jura i form af en ny databeskyttelseslov, der skal erstatte persondataloven fra år 2000. Databeskyttelsesloven er dog ikke vedtaget endnu, og hvis den ikke bliver vedtaget inden 25. maj, træder forordningen i kraft 1:1, indtil der vedtages en dansk lov.

Læs også: Kun 80 dage til GDPR: Her er 10 ting, du skal have styr på - og de fem du skal prioritere højest




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere