Artikel top billede

Amerikansk gigant køber fynske Mobile Industrial Robots for op mod 1,6 milliarder kroner

Den amerikanske teknologikæmpe Teradyne køber Mobile Industrial Robots for op mod 1,6 milliarder kroner.

Den amerikanske teknologi-kæmpe Teradyne køber den fynske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots (MIR), som er en del af den såkaldte fynske robotklynge.

Amerikanerne lægger 121 millioner euro (901 millioner kroner) kontant på bordet og står klar med yderligere 101 millioner euro (752 millioner kroner), hvis det fynske selskab når forskellige performance-mål inden 2020, meddeler parterne i en pressemeddelelse, som du finder her.

Det betyder, at Mobile Industrial Robots kan indbringe op mod 1,6 milliarder kroner, hvis alle de opstillede mål bliver nået inden 2020.

Teradyne ejer i forvejen fynske Universal Robots, som på mange måder er grundlaget for det fynske roboteventyr, der i dag beskæftigere flere tusinder medarbejdere.

Teradyne købte nemlig Universal Robots i 2015 for 1,9 milliarder kroner.

Siden er det gået rigtigt stærkt for det danske selskab, hvilket du kan læse mere om her: Sådan har topchef i Universal Robots fået trimmet virksomheden til eksplosiv vækst: "Der manglede nogle fundamentale byggesten"

Men købet af også Mobile Universal Robots cementerer Teradyne sin position som særdeles tung spiller inden for den danske robot-industri.

Mobile Industrial Robots producerer relativt prisbillige robotter til industriel brug på lagre og lignende. De sælges for tiden i omkring 40 lande.

Selskabet, der blev stiftet i 2013, satser stort på eksport og henter således mere end 90 procent af sin omsætning på salg i udlandet. Ikke mindst Kina er et fokusområde for tiden.

Det er planen, at Kina skal udgøre omkring 25 procent af selskabets eksportforretning inden for de kommende få år.

Prisen afspejler mere end noget andet Mobile Industrial Robots vækstpotentiale, for selskabet omsatte i 2017 for blot 12 millioner dollar - godt 73 millioner kroner. Det svarede til en tredobling af omsætningen i 2016.

“Nu er vores hovedfokus at få vore robotter ud i hele verden,” lyder det fra stifter af Mobile Industrial Robots, Niels Jul Jakobsen.

Amerikanske Teradyne peger på, at Mobile Industrial Robots er markedsledende i det ‘hurtigt voksende marked for automatiske og samarbejdende mobile robotter.’

Fra Odense peger Mobile Industrial Robots administrerende direktør, Thomas Visti, på, at det danske selskab og den amerikanske kæmpe er et 'perfekt match.'

"Teradyne repræsenterer ingeniørkunst i verdensklasse, har en helstøbt global supportorganisation og en veldokumenteret evne til at skabe vækst. Sammen kan vi fremtidssikre og videreudvikle MiR, så vi kan bibeholde vores unikke position på markedet. Der investeres generelt meget store beløb i produktudvikling inden for vores segment i disse år,” siger han.

Læs også:

Sådan har topchef i Universal Robots fået trimmet virksomheden til eksplosiv vækst: "Der manglede nogle fundamentale byggesten"

Odenses berømte robot-firma skovler penge ind: Indtjeningen er steget med 135 procent på et år - omsætning runder en milliard kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere