Artikel top billede

Amerikansk gigant køber fynske Mobile Industrial Robots for op mod 1,6 milliarder kroner

Den amerikanske teknologikæmpe Teradyne køber Mobile Industrial Robots for op mod 1,6 milliarder kroner.

Den amerikanske teknologi-kæmpe Teradyne køber den fynske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots (MIR), som er en del af den såkaldte fynske robotklynge.

Amerikanerne lægger 121 millioner euro (901 millioner kroner) kontant på bordet og står klar med yderligere 101 millioner euro (752 millioner kroner), hvis det fynske selskab når forskellige performance-mål inden 2020, meddeler parterne i en pressemeddelelse, som du finder her.

Det betyder, at Mobile Industrial Robots kan indbringe op mod 1,6 milliarder kroner, hvis alle de opstillede mål bliver nået inden 2020.

Teradyne ejer i forvejen fynske Universal Robots, som på mange måder er grundlaget for det fynske roboteventyr, der i dag beskæftigere flere tusinder medarbejdere.

Teradyne købte nemlig Universal Robots i 2015 for 1,9 milliarder kroner.

Siden er det gået rigtigt stærkt for det danske selskab, hvilket du kan læse mere om her: Sådan har topchef i Universal Robots fået trimmet virksomheden til eksplosiv vækst: "Der manglede nogle fundamentale byggesten"

Men købet af også Mobile Universal Robots cementerer Teradyne sin position som særdeles tung spiller inden for den danske robot-industri.

Mobile Industrial Robots producerer relativt prisbillige robotter til industriel brug på lagre og lignende. De sælges for tiden i omkring 40 lande.

Selskabet, der blev stiftet i 2013, satser stort på eksport og henter således mere end 90 procent af sin omsætning på salg i udlandet. Ikke mindst Kina er et fokusområde for tiden.

Det er planen, at Kina skal udgøre omkring 25 procent af selskabets eksportforretning inden for de kommende få år.

Prisen afspejler mere end noget andet Mobile Industrial Robots vækstpotentiale, for selskabet omsatte i 2017 for blot 12 millioner dollar - godt 73 millioner kroner. Det svarede til en tredobling af omsætningen i 2016.

“Nu er vores hovedfokus at få vore robotter ud i hele verden,” lyder det fra stifter af Mobile Industrial Robots, Niels Jul Jakobsen.

Amerikanske Teradyne peger på, at Mobile Industrial Robots er markedsledende i det ‘hurtigt voksende marked for automatiske og samarbejdende mobile robotter.’

Fra Odense peger Mobile Industrial Robots administrerende direktør, Thomas Visti, på, at det danske selskab og den amerikanske kæmpe er et 'perfekt match.'

"Teradyne repræsenterer ingeniørkunst i verdensklasse, har en helstøbt global supportorganisation og en veldokumenteret evne til at skabe vækst. Sammen kan vi fremtidssikre og videreudvikle MiR, så vi kan bibeholde vores unikke position på markedet. Der investeres generelt meget store beløb i produktudvikling inden for vores segment i disse år,” siger han.

Læs også:

Sådan har topchef i Universal Robots fået trimmet virksomheden til eksplosiv vækst: "Der manglede nogle fundamentale byggesten"

Odenses berømte robot-firma skovler penge ind: Indtjeningen er steget med 135 procent på et år - omsætning runder en milliard kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


Premium
Jacob og Henrik har netop solgt deres it-virksomhed for et trecifret millionbeløb: "Vi havde et mål om at vokse endnu mere, men så kom det her tilbud"
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje