Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Oracle: Snart slut med gratis opdateringer til Java SE 8 for virksomheder og organisationer

Efter januar 2019 skal alle virksomheder købe en kommerciel licens af Oracle for at modtage opdateringer til Oracle Java SE-produkter.

Fra januar 2019 skal alle virksomheder og organisationer, der vil modtage opdateringer til deres Java SE-løsninger, skulle investere i en kommerciel Java-licens.

I dag udsender Oracle opdateringer til Java SE 8 til fri afbenyttelse. Men det slutter altså for virksomhederne til januar.

“Offentlige [public, red] opdateringer til Oracle Java SE 8 frigivet efter januar 2019 vil ikke være tilgængelige for virksomheder, kommerciel brug eller produktionsmæssig brug uden en kommerciel licens,” lyder det fra Oracle i en releasenote, som du finder her.

Oracle vil fortsat udsende gratis opdateringer til Java SE 8, som anvendes af privat-personer og lignende til i hvert fald udgangen af 2020.

Det skyldes blandt andet, at de fleste privat-brugeres brug af Java allerede er licenseret via andre selskaber - eksempelvis spil-producenter.

“Disse applikationer kører eventuelt på Java-platformen og bygger på Oracle Java SE 8-opdateringer også efter 2020. Derfor anbefaler Oracle dig at kontakte din applikations-leverandør,” lyder det fra selskabet.

Selskabet opfordrer alle it-afdelinger til at kaste et blik på Oracle Java SE Support Roadmap for at få klarhed over planerne for fremtiden.

Anvender man Java SE som del af et andet Oracle-produkt, kan man fortsat anvende Java SE 8 til disse produkter, hedder det.

Oralce har tidligere forlænget den periode, hvor selskabet vil udsende gratis opdateringer til udviklings-kittet JDK 8, der blev lanceret i marts 2014.

Det var oprindeligt planen, at den sidste gratis opdatering skulle udsendes i september, men det kommer nu til at ske i januar 2019.

Oracle lancerede i JDK 9 i september 2017 og JDK 10 for en måneds tid siden. JDK 11 ventes klar til september.

Læs også:

Google taber kæmpeopgør om Android med Oracle - kan skylde Oracle milliarder af kroner for Java-brug

Oracle siger stop: Vil af med ansvaret for Java EE - men hvem skal overtage?
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere