Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Oracle: Snart slut med gratis opdateringer til Java SE 8 for virksomheder og organisationer

Efter januar 2019 skal alle virksomheder købe en kommerciel licens af Oracle for at modtage opdateringer til Oracle Java SE-produkter.

Fra januar 2019 skal alle virksomheder og organisationer, der vil modtage opdateringer til deres Java SE-løsninger, skulle investere i en kommerciel Java-licens.

I dag udsender Oracle opdateringer til Java SE 8 til fri afbenyttelse. Men det slutter altså for virksomhederne til januar.

“Offentlige [public, red] opdateringer til Oracle Java SE 8 frigivet efter januar 2019 vil ikke være tilgængelige for virksomheder, kommerciel brug eller produktionsmæssig brug uden en kommerciel licens,” lyder det fra Oracle i en releasenote, som du finder her.

Oracle vil fortsat udsende gratis opdateringer til Java SE 8, som anvendes af privat-personer og lignende til i hvert fald udgangen af 2020.

Det skyldes blandt andet, at de fleste privat-brugeres brug af Java allerede er licenseret via andre selskaber - eksempelvis spil-producenter.

“Disse applikationer kører eventuelt på Java-platformen og bygger på Oracle Java SE 8-opdateringer også efter 2020. Derfor anbefaler Oracle dig at kontakte din applikations-leverandør,” lyder det fra selskabet.

Selskabet opfordrer alle it-afdelinger til at kaste et blik på Oracle Java SE Support Roadmap for at få klarhed over planerne for fremtiden.

Anvender man Java SE som del af et andet Oracle-produkt, kan man fortsat anvende Java SE 8 til disse produkter, hedder det.

Oralce har tidligere forlænget den periode, hvor selskabet vil udsende gratis opdateringer til udviklings-kittet JDK 8, der blev lanceret i marts 2014.

Det var oprindeligt planen, at den sidste gratis opdatering skulle udsendes i september, men det kommer nu til at ske i januar 2019.

Oracle lancerede i JDK 9 i september 2017 og JDK 10 for en måneds tid siden. JDK 11 ventes klar til september.

Læs også:

Google taber kæmpeopgør om Android med Oracle - kan skylde Oracle milliarder af kroner for Java-brug

Oracle siger stop: Vil af med ansvaret for Java EE - men hvem skal overtage?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?