Artikel top billede

Oracle: Snart slut med gratis opdateringer til Java SE 8 for virksomheder og organisationer

Efter januar 2019 skal alle virksomheder købe en kommerciel licens af Oracle for at modtage opdateringer til Oracle Java SE-produkter.

Fra januar 2019 skal alle virksomheder og organisationer, der vil modtage opdateringer til deres Java SE-løsninger, skulle investere i en kommerciel Java-licens.

I dag udsender Oracle opdateringer til Java SE 8 til fri afbenyttelse. Men det slutter altså for virksomhederne til januar.

“Offentlige [public, red] opdateringer til Oracle Java SE 8 frigivet efter januar 2019 vil ikke være tilgængelige for virksomheder, kommerciel brug eller produktionsmæssig brug uden en kommerciel licens,” lyder det fra Oracle i en releasenote, som du finder her.

Oracle vil fortsat udsende gratis opdateringer til Java SE 8, som anvendes af privat-personer og lignende til i hvert fald udgangen af 2020.

Det skyldes blandt andet, at de fleste privat-brugeres brug af Java allerede er licenseret via andre selskaber - eksempelvis spil-producenter.

“Disse applikationer kører eventuelt på Java-platformen og bygger på Oracle Java SE 8-opdateringer også efter 2020. Derfor anbefaler Oracle dig at kontakte din applikations-leverandør,” lyder det fra selskabet.

Selskabet opfordrer alle it-afdelinger til at kaste et blik på Oracle Java SE Support Roadmap for at få klarhed over planerne for fremtiden.

Anvender man Java SE som del af et andet Oracle-produkt, kan man fortsat anvende Java SE 8 til disse produkter, hedder det.

Oralce har tidligere forlænget den periode, hvor selskabet vil udsende gratis opdateringer til udviklings-kittet JDK 8, der blev lanceret i marts 2014.

Det var oprindeligt planen, at den sidste gratis opdatering skulle udsendes i september, men det kommer nu til at ske i januar 2019.

Oracle lancerede i JDK 9 i september 2017 og JDK 10 for en måneds tid siden. JDK 11 ventes klar til september.

Læs også:

Google taber kæmpeopgør om Android med Oracle - kan skylde Oracle milliarder af kroner for Java-brug

Oracle siger stop: Vil af med ansvaret for Java EE - men hvem skal overtage?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere