Artikel top billede

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) ser gode muligheder for, at de vestdanske regioner nu samler sig om Systematics løsning. (Foto: Region Syddanmark / Rune Borre-Jensen)

Regionsformand forudser opdeling af Danmark: Vestdanmark samler sig om Systematics løsning

Med Region Syddanmarks valg af Systematic som EPJ-leverandør er vejen banet for en opdeling af Danmark på EPJ-området.

Et koldkrigs-scenarie begynder at tage form på it-området i det danske sundhedsvæsen.

Mens man i det østlige Danmark har valgt Sundhedsplatformen, som Epic og NNIT står bag, er vejen med gårsdagens valg af Systematic som EPJ-leverandør i Region Syddanmark banet for en samlet løsning til det vestlige Danmark.

Læs mere om det: Så blev det afgjort: Region Syddanmark placerer omstridt milliardordre hos dansk leverandør efter uskønt forløb

Dermed begynder der sig at tegne en klart øst/vest-opdeling af de danske regioner, når det kommer til valg af EPJ-løsning.

På regionsrådsformandens kontor er der i hvert fald ikke tvivl om, at man ser gode muligheder for, at Vestdanmark nu samler sig om Systematics løsning.

"Vi er sådan set ret glade for, at det falder sådan ud, at det blev et system, der er i brug i Region Midtjylland. Det giver potentiale for noget samarbejde på tværs af regionsgrænsen," siger Stephanie Lose (V).

Hun understreger, at hun ikke kender til de andre regioners konkrete planer for deres fremtidige EPJ-setup. I Region Midtjylland har Systematic godt fat, mens man i Region Nordjylland allerede benytter et medicinmodul fra selvsamme Systematic.

Derfor finder Stephanie Lose det også oplagt, at de tre vestlige regioner arbejder sammen på området.

"Det er klart, at i og med, at vi nu vælger et system, der er i brug et andet sted (Region Midtjylland .red), og som delvist også bliver brugt i Region Nordjylland, så tænker jeg sagtens, at man kan forestille sig en situation, hvor man vil se den samme EPJ-model vest for Storebælt inden for en overskuelig fremtid," siger hun.

Rodet udbud

Valget af løsningen fra Systematic kommer efter et langt og kaotisk forløb i efteråret.

Under megen virak blev leverandørerne af Sundhedsplatformen sorteret fra allerede i prækvalifikation til stor undren for mange. Herefter mørklagde regionen beslutningsprocessen bag fravalget af Epic og NNIT, der står bag Sundhedsplatformen.

Læs mere om sagen her:NNIT-boss om milliard-udbud i Region Syddanmark: “Det her udbud er designet til, at en bestemt leverandør skal vinde"

Omkring jul valgte en af de tre prækvalificerede leverandører, CGI, så at springe fra, da man mente, at regionens model for at finde en vinder af udbuddet i hvert fald ikke ville tilgodese dem.

Læs mere om sagen her: Stor-leverandør trækker sig uden varsel fra milliard-udbud i Region Syddanmark: "Efter mange overvejelser er vi desværre nået til den konklusion"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere