Artikel top billede

Morgen-briefing: Cambridge Analytica drejer nøglen om / Pentagon forbyder salg af ZTE og Huawei-telefoner til soldater / Dansk webshop stævner 100 virksomheder

Cambridge Analytica drejer nøglen om. Pentagon forbyder salg af ZTE og Huawei-telefoner til soldater. Dansk webshop stævner 100 virksomheder. Dansk iværksætterfond investerer millioner i AI-startup. 31 millioner venture-kroner til it-sikkerhedsfirma.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Cambridge Analytica drejer nøglen om

Det omstridte britiske analysehus Cambridge Analytica drejer nøglen om og lukker og slukker, skriver Wall Street Journal, som citerer en unavngiven kilde.

Lukningen kommer i kølvandet på den store Facebook-skandale, hvor det er kommet frem, at Cambridge Analytica - der har arbejdet under mottoet ‘data drives all that we do’ - skrællede data fra millioner af amerikanerne, som blev anvendt i den amerikanske præsident-valgkamp.

Selskabet har arbejdet med begreber som psykoanalytiske profiler, micro targeting og big data.

Læs også: Facebook-lækage: ”Det er så godt som sikkert, at langt flere end 87 millioner Facebook-brugere er berørt”

Pentagon forbyder salg af ZTE og Huawei-telefoner til soldater

Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, forbyder al salg af mobiltelefoner fra kinesiske Huawei og ZTE på amerikanske militærbaser overalt i verden.

Forbuddet bliver nedlagt på grund af mistanke om, at den kineiske regering på en eller anden måde anvender de kinesiske telefoner til spionage og overvågning af amerikanerne.

Forbuddet er blot det seneste initiativ fra amerikansk side mod de to store kinesiske selskaber.

Du kan læse mere her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år.

Dansk webshop stævner 100 virksomheder

Den lille danske webshop Morfars.dk trækker 100 virksomheder i retten med beskyldning om brud på ophavsretten, skriver Finans.

Morfars.dk med omkring 10 medarbejdere sælger fjernstyret legetøj, og ifølge ejer Kim Eriksen er selskabets fotografier skamløst blevet kopieret og brugt af andre sites.

Blandt disse er Amazon, Cdon.com og Legekæden, hedder det. I alt har Morfars.dk rejst krav for omkring en million kroner.

“Lige siden vi begyndte har vi valgt, at vi gerne vil være unikke udseendemæssigt. Når man har en webshop, er det billeder, beskrivelser og videoer, som man differentierer sig på. Fra begyndelsen har vi derfor investeret i fotoudstyr, uddannelse og tid i at tage billeder af alle de produkter, som vi sælger,” siger Kim Eriksen til avisen.

Dansk iværksætterfond investerer millioner i AI-startup

Den danske venturefond byFounders, der er grundlagt af en række succesrige iværksættere, sender ‘en større millionindsprøjtning’ i retning af selskabet Corti, der arbejder med kunstig intelligens.

“Kunstig intelligens og machine learning er industrier i buldrende vækst med enormt vækstpotentiale,” lyder det fra byFounders.

Corti blev stiftet i 2016 og står bag en machine learning-baseret platform, som kan analysere ord og lyde og herpå forudsige eksempelvis symptomer på hjerteanfald under opkald til alarmcentralen.

Corti er med gode resultater blevet testet i Region Hovedstaden.

31 millioner venture-kroner til it-sikkerhedsfirma

Også det danskstiftede it-sikkerhedsfirma Cobalt, som står bag en platform til penetrationstest, får glæde af en kapitalindsprøjtning fra byFounders.

Ifølge Børsen investerer byFounders nemlig fem millioner dollar i selskabet med hovedkontor i San Francisco. Det betyder, at den fem år gamle virksomhed nu har rejst i alt 50 millioner kroner.

"I slutningen af sidste år havde vi 18-20 medarbejdere, nu er vi 30, og ved udgangen af 2018 kommer vi op på 40-50 stykker. I løbet af første kvartal har vi ansat en medarbejder om ugen, og det er nyt for os, at det går så stærkt. Det koster altså penge," siger Jacob Hansen, medstifter og direktør, til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
På trods af ransomware-betaling: Dansk hotelplatform stadig ramt af problemer to uger senere
Den 9. juni blev den danske hotelplatform AK Techotel ramt af et ransomware-angreb, og modvilligt valgte selskabet dagen efter at betale løsepenge. Men i dag to uger efter, bliver der stadigvæk arbejdet på højttryk på de indre linjer, og problemerne er stadigvæk ikke løst fuldstændigt.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.