Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Antallet af DDoS-angreb styrtdykker i Europa

Antallet af DDoS-angreb har taget et kæmpe dyk på i Europa efter en koordineret Europol indsats i slutningen af april.

Europæiske hjemmesider har oplevet et fald i antallet af DDoS-angreb på 60 procent siden slutningen af april, viser en opgørelse foretaget af det tyske sikkerhedsfirma Link11.

Det skriver Bleeping Computer.

Det drastiske fald kommer efter, at Europol 24. april i år koordinerede en indsats mod at få lukket hjemmesiden webstresser.org, hvor det var muligt at bestille et DDoS-angreb mod betaling.

Læs også: Københavns Kommune bombarderes med DDoS-angreb: Men et enkelt trick har fået løst problemet

Ifølge Europol stod webstresser.org bag cirka fire millioner DDoS-angreb bestilt af over 136.000 brugere alene i april måned i år.

Dermed var webstresser.org den mest populære hjemmeside til at bestille DDoS-angreb, vurderer Europol.

God grund til fortsat at være på vagt

Sikkerhedsselskabet Link11 advarer dog imod, at europæiske virksomheder for tidligt ånder lettet op.

“Det er en kæmpe sejr i kampen mod cyberkriminalitet, at webstresser.dk er blevet lukket. Tidligere erfaringer har dog vist, at for hver gang der bliver taget en side som den her ned, så dukker der flere nye op," siger en talsmand for Link11.

Læs også: TDC: DDOS-angreb mod Danmark kraftigere end nogensinde før

Han advarer samtidig virksomheder imod at for få virksomheder tager truslen fra DDoS-angreb alvorligt.

Ddos-angreb er stadig en trusel for virksomheder

Antallet af hjemmesider, hvor det er muligt at bestille DDoS-angreb mod betaling har dog været støt stigende de senere år, vurdere man hos sikkerhedsfirmaet Link11.

Hos Link11 forventer man til trods for Europols indsats mod webstresser.ord, at 2018 vil slå rekord i antallet af DDoS-angreb, fordi andre sider hurtigt vil overtage efter webstresser.org.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere