Artikel top billede

Antallet af DDoS-angreb styrtdykker i Europa

Antallet af DDoS-angreb har taget et kæmpe dyk på i Europa efter en koordineret Europol indsats i slutningen af april.

Europæiske hjemmesider har oplevet et fald i antallet af DDoS-angreb på 60 procent siden slutningen af april, viser en opgørelse foretaget af det tyske sikkerhedsfirma Link11.

Det skriver Bleeping Computer.

Det drastiske fald kommer efter, at Europol 24. april i år koordinerede en indsats mod at få lukket hjemmesiden webstresser.org, hvor det var muligt at bestille et DDoS-angreb mod betaling.

Læs også: Københavns Kommune bombarderes med DDoS-angreb: Men et enkelt trick har fået løst problemet

Ifølge Europol stod webstresser.org bag cirka fire millioner DDoS-angreb bestilt af over 136.000 brugere alene i april måned i år.

Dermed var webstresser.org den mest populære hjemmeside til at bestille DDoS-angreb, vurderer Europol.

God grund til fortsat at være på vagt

Sikkerhedsselskabet Link11 advarer dog imod, at europæiske virksomheder for tidligt ånder lettet op.

“Det er en kæmpe sejr i kampen mod cyberkriminalitet, at webstresser.dk er blevet lukket. Tidligere erfaringer har dog vist, at for hver gang der bliver taget en side som den her ned, så dukker der flere nye op," siger en talsmand for Link11.

Læs også: TDC: DDOS-angreb mod Danmark kraftigere end nogensinde før

Han advarer samtidig virksomheder imod at for få virksomheder tager truslen fra DDoS-angreb alvorligt.

Ddos-angreb er stadig en trusel for virksomheder

Antallet af hjemmesider, hvor det er muligt at bestille DDoS-angreb mod betaling har dog været støt stigende de senere år, vurdere man hos sikkerhedsfirmaet Link11.

Hos Link11 forventer man til trods for Europols indsats mod webstresser.ord, at 2018 vil slå rekord i antallet af DDoS-angreb, fordi andre sider hurtigt vil overtage efter webstresser.org.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere