Artikel top billede

Nu falder der dom i Danmarks største bestikkelsessag: Her er datoen

Retten i Glostrup, hvor syv tidligere chefer i Atea og Region Sjælland er tiltalt for bestikkelse, nærmer sig med hastige skridt det endelig punktum. Her er datoen for domsafsigelsen.

Den store Atea-bestikkelsessag nærmer sig sin afslutning.

Retten i Glostrup har været i gang over weekenden og i dag, hvor de syv tidligere højtplacerede it-danskere i Atea og Region Sjælland er tiltalt i det, der betegnes som en af danmarkshistoriens største bestikkelsessager.

I dag har vi hørt mere om en række personlige forhold mellem de tiltalte og forsvarets endelige procedure, og så fik vi her til eftermiddag den endelige dato og tidspunkt for dommen.

Computerworld var til stede og kunne live rapportere fra retslokalet, at retten efter lidt forhandling og kalenderkiggeri kom frem til, at dommen skal afsiges 19. juni 2018 klokken 16.

Computerworld er selvfølgelig til stede den 19 juni, når dommen afsiges.

Læs vores live-dækning her: Live fra Retten i Glostrup: "Atea er ligeså meget et offer for underslæb som Region Sjælland"

Afslutning nærmer sig

Den store Atea-bestikkelsessag har i de seneste par dage været inde i den afgørende fase efter at have været i gang siden efteråret med en lang række retsmøder, afhøringer og vidneforklaringer.

For at komme til bunds i sagen besluttede Retten i Glostrup at inddrage weekender til retsmøder.

Lørdag og søndag har Retten i Glostrup således åbnet op for forsvarets afsluttende procedure, efter anklagemyndigheden i begyndelsen af april holdt sin procedure.

Her krævede anklagemyndigheden i flere tilfælde ubetinget fængsel til de anklagede.

Det kan du læse mere om i vores liveblog fra 9. april: Anklagemyndigheden kræver i flere tilfælde ubetinget fængsel samt millionbøde til Atea.

Afgørende dom

Dommen i sagen kan få betydning for rigtigt mange it-folk i ikke mindst offentlige organisationer.

For med dommen får vi et klart signal om, hvorvidt deltagelse i dyre luksusmiddag på invitation fra en it-leverandør skal regnes for bestikkelse.

Der gælder i dag ret skrappe regler for offentligt ansattes modtagelse af ydelser fra leverandører, som ifølge reglerne skal begrænses til en flaske vin, en æske chokolade eller lignende småting.

Der er imidlertid aldrig blevet fastlagt helt klare regler og præcedens for, om deltagelse i dyre luksusmiddage på top-restauranter betalt af leverandørerne falder under denne regel.

Det kommer Atea-dommene formodentligt til at ændre på.

Det kan du læse mere om her: Har du spist middag betalt af Atea? Udfaldet af Atea-bestikkelsessagen kan få stor betydning for rigtigt mange it-folk

Læs også:

Stor millionrabat: Anklager klar til at skære en fjerdedel af sit oprindelige bødekrav til Atea i bestikkelsessag

Atea overrasket over bødekrav: Forbereder sig på bøde på 60 millioner kroner for bestikkelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere