Artikel top billede

Atea overrasket over bødekrav: Forbereder sig på bøde på 60 millioner kroner for bestikkelse

Atea fastholder sin uskyld i bestikkelsssag - men forbereder sig på muligheden for at få en kæmpebøde på 60 millioner kroner for bestikkelse.

Atea-topchef Steinar Sønsterby er overrasket over, at anklager i den store bestikkelssessag, Jørn Thostrup, kræver Atea idømt en bøde på hele 60 millioner kroner.

Kravet er netop blevet fremlagt i Retten i Glostrup i forbindelse med anklagerens afsluttende procedure.

“Jeg er overrasket over størrelsen af anklagerens foreslåede straf,” lyder det fra Steinar Sønsterby.

Han siger til gengæld, at han er ‘positiv,’ når det handler om anklagerens anerkendelse af, at Atea aktivt har samarbejdet for at få kastet lys over sagen.

Atea fastholder sin uskyld i sagen, men anerkender, at selskabet kan holdes juridisk ansvarlig, hvis de tidligere topchefer i selskabet, der nu sidder på anklagebænken, bliver dømt.

“I det tilfælde vil omkostningerne til en eventuel bøde indgå i Ateas finansielle resultat i overensstemmelse med IFRS,” lyder det fra Atea.

Atea mener ikke, at der er tale om en bestikkelsessag.

“Siden begyndelsen har Atea argumenteret for, at dette har været en sag om underslæb og ikke bestikkelse,” lyder det fra selskabet.

“Jeg har gange beklaget over for alle dem, der er blevet berørt af denne sag. Atea stræber efter at være førende inden for etik og CSR og har siden sommeren 2015 indført adskillige foranstaltninger, der skal forhindre korruption,” lyder det fra Steinar Sønsterby.

Læs dagens livedækning fra Retten i Glostrup: Live fra Retten i Glostrup: Anklagemyndigheden kræver i flere tilfælde ubetinget fængsel samt millionbøde til Atea




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere