Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: DSB lagt ned af hackerangreb søndag aften / 329 TDC-ansatte skal dele 525 millioner kroner / Mange fjernsyn vil gå i sort i 2020 / Bitcoin nærmer sig ‘dødskryds’

DSB lagt ned af hackerangreb søndag aften. 329 TDC-ansatte skal dele 525 millioner kroner. Mange fjernsyn vil gå i sort i 2020. Bitcoin nærmer sig ‘dødskryds’. Libratone-stifter ny formand for Iværksætterpanelet. Selvkørende Tesla kører galt.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

DSB lagt ned af hackerangreb søndag aften

DSB blev søndag aften ramt af et stort DDoS-angreb, der fik selskabets it-systemer til at gå ned.

Hacker-angrebet udløste store problemer med køb af billet via både app, website, billetautomater og i kiosker på tog-stationerne.

Også mail- og telefonsystemer blev ramt.

“Fejlen er kategoriseret som en højrisikofejl, og det vil sige, at alt teknisk personale er indkaldt, og de vil arbejde hele natten på at få det op at køre, så det er klart vores håb, at systemerne virker i morgen (mandag, red.),” lød det fra underdirektør i DSB, Aske Wieth-Knudsen, søndag aften, skriver TV 2.

I skrivende stund mandag morgen er dsb.dk fortsat utilgængelig.

329 TDC-ansatte skal dele 525 millioner kroner

Om et par uger ruller der i alt 525 millioner kroner ind på 329 nuværende og tidligere TDC-ansattes bankkonti, skriver Finans.

Pengene kommer som følge af salget af TDC til konsortiet DK Kommunikation, der består af pensionskasserne ATP, PFA, PKA samt australske Macquarie.

DK Kommunikation vil som ny ejer afvikle TDC’s program for såkaldte præstationsaktier, og ‘alt afkøb udbetales kontant,’ skriver Finans.

Størst gevinst får topchef Pernille Erenbjerg, nemlig 11,8 millioner før skat.

Mange fjernsyn vil gå i sort i 2020

Mange fjernsyn vil gå i sort i 2020, når tv-selskaberne på grund af en EU-beslutning fjerner tv-kanaler fra 700 MHz-frekvensbåndet, skriver Børsen.

Boxer-direktør Ulf Lund siger til avisen, at omkring 50.000 af Boxers 250.000 kunder risikerer at få sort skærm.

“Det er typisk de ældre, der ikke har købt nyt fjernsyn fornylig. Og det er i høj grad dem, der udelukkende er kunder for at få TV 2 - eller ikke har adgang til fiber- eller kabel-tv. Så alt andet lgie vender det lidt den tunge ende nedad,” siger han.

Problemet kan løses ved hjælp af en boks. Alle fjernsyn købt efter 2011 er dækket ind.

Bitcoin nærmer sig ‘dødskryds’

Bitcoin-kursen nærmer sig det såkaldte ‘dødskryds,’ der er den (ret) dramatiske investerings-betegnelse for det punkt, hvor den gennemsnitlige kurs i de seneste 50 dage krydser den gennemsnitlige pris for de seneste 200 dages handel.

Krydses ‘dødskrydset’ regnes det for et tegn på, at kursen for alvor går nedad.

Som nogen måske kan huske, buldrede bitcoin-kurset i vejret i efteråret og rundede på et tidspunkt 20.000 dollar.

Mandag morgen kostede en bitcoin lige knap 8.700 dollar - cirka 54.600 kroner.

Læs også: Bitcoin nu så billige at det ikke længere kan betale sig at udvinde dem - hvis man regner alle omkostningerne med.

Libratone-stifter ny formand for Iværksætterpanelet

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har udnævnt Libratone-stifter Tommy Andersen som ny formand for regeringens Iværksætterpanelet.

Her afløser han Podio-stifter Tommy Ahlers, som jo netop er blevet til uddannelses- og forskningsminister.

“Tommy Andersen har både prøvet at starte og udvikle egen virksomhed, har forstand på fonds- og investeringsdelen, og han har et indgående kendskab til det danske iværksættermiljø. Samtidig har Tommy Andersen været en del af Iværksætterpanelet siden begyndelsen, og jeg er derfor overbevist om, at Tommy Andersen vil kunne føre panelets arbejde videre på bedste vis,” lyder det fra ministeren i denne udsendte meddelelse.

Selvkørende Tesla kører galt

Lørdag kørte en Tesla Model S - angiveligt med den selvkørende funktion aktiveret - op bag i en brandbil, der holdt for rødt uden for amerikanske Salt Lake City. Ifølge vidner kørte Teslaen omkring 100 kilometer i timen, og den bremsede slet ikke.

Uheldet er det blot seneste i rækken foretaget af selvkørende biler, og det har derfor vakt en del opsigt. I marts påkørte og dræbte en selvkørende Uber-bil en fodgænger i USA.

Det kan du læse mere om her: Uber suspenderer alle test-kørsler efter første trafikdrab med selvkørende Volvo.

I Salt Lake City gik det knap så slemt: Chaufføren brækkede anklen, mens brandmanden intet kom til. Amerikanske aviser skriver (måske for en god ordens skyld), at der ingen tegn var på, at chaufføren var påvirket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere