Artikel top billede

Center for Cybersikkerhed: Cybertruslen mod Danmark er ”meget alvorlig”

I en ny rapport vurderer Center for Cybersikkerhed, at cybertruslen mod Danmark ligger på det højeste trusselsniveau, centeret arbejder med.

Det danske Center for Cybersikkerhed (CFCS) under forsvarsministeriet vurderer, at trusselsbilledet for cyberangreb mod Danmark er ”meget højt”.

Det er det højeste niveau, som CFCS arbejder med.

Det viser en ny rapport fra CFCS.

”Vi må vænne os til at være mål for udenlandske staters cyberangreb. Især for offentlige myndigheder, der beskæftiger sig med udenrigs- og forsvarspolitik, er det et rammevilkår at være under angreb,” siger chef for CFCS, Thomas Lund-Sørensen.

Både når det gælder statsstøttede hackerangreb og cyberkriminalitet, vurderer CFCS, at danske virksomheder og myndigheder står over for en alvorlig trussel.

Større indblanding fra andre stater

For virksomheder er det primært cyberkriminalitet, hvor hackerne vil have en økonomisk gevinst af virksomheden. Men statsstøttede angreb er i stigende grad også rettet mod virksomheder.

Det er særligt virksomheder, der arbejder med forskning eller, som er i kraftig vækst på internationale markeder.

Her har andre stater nemlig en stor interesse i at stjæle forsknings resultater eller såkaldt ”intellektuel ejendom” gennem et statsstøttet hackerangreb.

Derfor lyder konklusionen fra CFCS også, at danske virksomheder bør tage deres egen it-sikkerhed meget alvorligt.

”For private virksomheder ligger der også en mulighed i at udnytte det høje trusselsniveau til at indtænke cybersikkerhed i deres forretningsmodel og produkter,” siger Thomas Lund-Sørensen.

"Med den stadig øgede digitalisering og den hastige vækst i IoT-produkter vil et væsentlig bidrag til en mere cybersikker verden, skulle komme fra virksomhedernes fokus på digital sikkerhed i deres produkter. Griber danske virksomheder denne mulighed, vil de kunne stå endnu stærkere i den globale konkurrence.”

Mere avancerede hackerangreb

Center for Cybersikkerhed vurderer, at trusselsbilledet fra hackergrupper er blevet mere målrettet og i flere tilfælde også mere avanceret. Disse hackergrupper er ifølge CFCS udelukkende ude efter en økonomisk gevinst fra virksomhederne.

Derfor har der også været en stigende interesse blandt de cyberkriminelle for kryptovaluta på grund af den eksplosive stigning i dens værdi og, at kryptovaluta er langt sværere at spore end andre valutaer.

"Cyberkriminalitet rangerer fra sofistikerede angreb mod f.eks. finansielle systemer til simple cyber-angreb og bedrageriforsøg, der i princippet kan udføres af kriminelle med meget begrænsede ev-ner inden for hacking, eksempelvis simple, bedrageriske e-mails rettet mod borgere og medarbej-dere i virksomheder,” står der i rapporten.

Læs også: Her er regeringens nye cyberplan: 25 punkter skal gøre Danmark mere sikker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere