Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Center for Cybersikkerhed: Cybertruslen mod Danmark er ”meget alvorlig”

I en ny rapport vurderer Center for Cybersikkerhed, at cybertruslen mod Danmark ligger på det højeste trusselsniveau, centeret arbejder med.

Det danske Center for Cybersikkerhed (CFCS) under forsvarsministeriet vurderer, at trusselsbilledet for cyberangreb mod Danmark er ”meget højt”.

Det er det højeste niveau, som CFCS arbejder med.

Det viser en ny rapport fra CFCS.

”Vi må vænne os til at være mål for udenlandske staters cyberangreb. Især for offentlige myndigheder, der beskæftiger sig med udenrigs- og forsvarspolitik, er det et rammevilkår at være under angreb,” siger chef for CFCS, Thomas Lund-Sørensen.

Både når det gælder statsstøttede hackerangreb og cyberkriminalitet, vurderer CFCS, at danske virksomheder og myndigheder står over for en alvorlig trussel.

Større indblanding fra andre stater

For virksomheder er det primært cyberkriminalitet, hvor hackerne vil have en økonomisk gevinst af virksomheden. Men statsstøttede angreb er i stigende grad også rettet mod virksomheder.

Det er særligt virksomheder, der arbejder med forskning eller, som er i kraftig vækst på internationale markeder.

Her har andre stater nemlig en stor interesse i at stjæle forsknings resultater eller såkaldt ”intellektuel ejendom” gennem et statsstøttet hackerangreb.

Derfor lyder konklusionen fra CFCS også, at danske virksomheder bør tage deres egen it-sikkerhed meget alvorligt.

”For private virksomheder ligger der også en mulighed i at udnytte det høje trusselsniveau til at indtænke cybersikkerhed i deres forretningsmodel og produkter,” siger Thomas Lund-Sørensen.

"Med den stadig øgede digitalisering og den hastige vækst i IoT-produkter vil et væsentlig bidrag til en mere cybersikker verden, skulle komme fra virksomhedernes fokus på digital sikkerhed i deres produkter. Griber danske virksomheder denne mulighed, vil de kunne stå endnu stærkere i den globale konkurrence.”

Mere avancerede hackerangreb

Center for Cybersikkerhed vurderer, at trusselsbilledet fra hackergrupper er blevet mere målrettet og i flere tilfælde også mere avanceret. Disse hackergrupper er ifølge CFCS udelukkende ude efter en økonomisk gevinst fra virksomhederne.

Derfor har der også været en stigende interesse blandt de cyberkriminelle for kryptovaluta på grund af den eksplosive stigning i dens værdi og, at kryptovaluta er langt sværere at spore end andre valutaer.

"Cyberkriminalitet rangerer fra sofistikerede angreb mod f.eks. finansielle systemer til simple cyber-angreb og bedrageriforsøg, der i princippet kan udføres af kriminelle med meget begrænsede ev-ner inden for hacking, eksempelvis simple, bedrageriske e-mails rettet mod borgere og medarbej-dere i virksomheder,” står der i rapporten.

Læs også: Her er regeringens nye cyberplan: 25 punkter skal gøre Danmark mere sikker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere