Artikel top billede

Center for Cybersikkerhed: Cybertruslen mod Danmark er ”meget alvorlig”

I en ny rapport vurderer Center for Cybersikkerhed, at cybertruslen mod Danmark ligger på det højeste trusselsniveau, centeret arbejder med.

Det danske Center for Cybersikkerhed (CFCS) under forsvarsministeriet vurderer, at trusselsbilledet for cyberangreb mod Danmark er ”meget højt”.

Det er det højeste niveau, som CFCS arbejder med.

Det viser en ny rapport fra CFCS.

”Vi må vænne os til at være mål for udenlandske staters cyberangreb. Især for offentlige myndigheder, der beskæftiger sig med udenrigs- og forsvarspolitik, er det et rammevilkår at være under angreb,” siger chef for CFCS, Thomas Lund-Sørensen.

Både når det gælder statsstøttede hackerangreb og cyberkriminalitet, vurderer CFCS, at danske virksomheder og myndigheder står over for en alvorlig trussel.

Større indblanding fra andre stater

For virksomheder er det primært cyberkriminalitet, hvor hackerne vil have en økonomisk gevinst af virksomheden. Men statsstøttede angreb er i stigende grad også rettet mod virksomheder.

Det er særligt virksomheder, der arbejder med forskning eller, som er i kraftig vækst på internationale markeder.

Her har andre stater nemlig en stor interesse i at stjæle forsknings resultater eller såkaldt ”intellektuel ejendom” gennem et statsstøttet hackerangreb.

Derfor lyder konklusionen fra CFCS også, at danske virksomheder bør tage deres egen it-sikkerhed meget alvorligt.

”For private virksomheder ligger der også en mulighed i at udnytte det høje trusselsniveau til at indtænke cybersikkerhed i deres forretningsmodel og produkter,” siger Thomas Lund-Sørensen.

"Med den stadig øgede digitalisering og den hastige vækst i IoT-produkter vil et væsentlig bidrag til en mere cybersikker verden, skulle komme fra virksomhedernes fokus på digital sikkerhed i deres produkter. Griber danske virksomheder denne mulighed, vil de kunne stå endnu stærkere i den globale konkurrence.”

Mere avancerede hackerangreb

Center for Cybersikkerhed vurderer, at trusselsbilledet fra hackergrupper er blevet mere målrettet og i flere tilfælde også mere avanceret. Disse hackergrupper er ifølge CFCS udelukkende ude efter en økonomisk gevinst fra virksomhederne.

Derfor har der også været en stigende interesse blandt de cyberkriminelle for kryptovaluta på grund af den eksplosive stigning i dens værdi og, at kryptovaluta er langt sværere at spore end andre valutaer.

"Cyberkriminalitet rangerer fra sofistikerede angreb mod f.eks. finansielle systemer til simple cyber-angreb og bedrageriforsøg, der i princippet kan udføres af kriminelle med meget begrænsede ev-ner inden for hacking, eksempelvis simple, bedrageriske e-mails rettet mod borgere og medarbej-dere i virksomheder,” står der i rapporten.

Læs også: Her er regeringens nye cyberplan: 25 punkter skal gøre Danmark mere sikker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere