Artikel top billede

Datatilsynets website oppe igen efter flere dages nedbrud: “Der er kommet certifikat på’

Datatilsynets website er oppe at køre igen, efter at have været utilgængelig i fem dage på grund af et manglende SSL-certifikat.

Datatilsynets website, datatilsynet.dk, er oppe at køre igen, efter sitet på grund af et fejlagtigt SSL-certifikat har været utilgængeligt i flere dage.

Det manglende eller forkerte SSL-certifikat udløste tirsdag formiddag røde ører i tilsynet, som spiller en yderst vigtig rolle i disse dage, i det EU’s nye persondataforordning træder i kraft fredag.

Det betyder, at mange er interesserede i de oplysninger og informationer, der ligger på Datatilsynets website om GDPR.

Du kan læse mere om SSL-problemerne her: Datatilsynets hjemmeside nede på femte dag: "Det er uprofessionelt, og det er vi virkeligt kede af. Nu prøver vi at få det fikset"

Nu meddeler Datatilsynet til Computerworld, at tingene spiller igen.

“En frisk status på hjemmesiden er, at der kom et certifikat på omkring klokken 11. Herefter var der en periode, hvor den kørte ret langsomt. Nu kører den hurtigt og godt,” meddeler Datatilsynet til Computerworld.

I skrivende stund er Datatilsynet.dk dog tung at komme ind på. Men sitet er altså oppe igen.

Datatilsynet fortalte mandag formiddag til Computerworld, at problemet skyldtes en misforståelse om, hvem der i tilsynet egentlig skulle stå for et nyt certifikat, når det gamle udløb.

Det er ikke en kompliceret affære at få et nyt SSL-certifikat, og flere af Computerworlds læsere har da også været ude med riven over for Datatilsynets håndtering af problemet, som kaldes for ‘amatøragtigt' og lignende.

Fra Datatilsynet er meldingen nu, at der er et andet certifikat på vej.

“Efterspillet på det tekniske område er, at vi kommer til at få et andet certifikat på - det skifte burde dog forløbe gnidningsfrit,” lyder det nu fra tilsynet.

Læs også: Datatilsynets hjemmeside nede på femte dag: "Det er uprofessionelt, og det er vi virkeligt kede af. Nu prøver vi at få det fikset"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere