Artikel top billede

Datatilsynets website oppe igen efter flere dages nedbrud: “Der er kommet certifikat på’

Datatilsynets website er oppe at køre igen, efter at have været utilgængelig i fem dage på grund af et manglende SSL-certifikat.

Datatilsynets website, datatilsynet.dk, er oppe at køre igen, efter sitet på grund af et fejlagtigt SSL-certifikat har været utilgængeligt i flere dage.

Det manglende eller forkerte SSL-certifikat udløste tirsdag formiddag røde ører i tilsynet, som spiller en yderst vigtig rolle i disse dage, i det EU’s nye persondataforordning træder i kraft fredag.

Det betyder, at mange er interesserede i de oplysninger og informationer, der ligger på Datatilsynets website om GDPR.

Du kan læse mere om SSL-problemerne her: Datatilsynets hjemmeside nede på femte dag: "Det er uprofessionelt, og det er vi virkeligt kede af. Nu prøver vi at få det fikset"

Nu meddeler Datatilsynet til Computerworld, at tingene spiller igen.

“En frisk status på hjemmesiden er, at der kom et certifikat på omkring klokken 11. Herefter var der en periode, hvor den kørte ret langsomt. Nu kører den hurtigt og godt,” meddeler Datatilsynet til Computerworld.

I skrivende stund er Datatilsynet.dk dog tung at komme ind på. Men sitet er altså oppe igen.

Datatilsynet fortalte mandag formiddag til Computerworld, at problemet skyldtes en misforståelse om, hvem der i tilsynet egentlig skulle stå for et nyt certifikat, når det gamle udløb.

Det er ikke en kompliceret affære at få et nyt SSL-certifikat, og flere af Computerworlds læsere har da også været ude med riven over for Datatilsynets håndtering af problemet, som kaldes for ‘amatøragtigt' og lignende.

Fra Datatilsynet er meldingen nu, at der er et andet certifikat på vej.

“Efterspillet på det tekniske område er, at vi kommer til at få et andet certifikat på - det skifte burde dog forløbe gnidningsfrit,” lyder det nu fra tilsynet.

Læs også: Datatilsynets hjemmeside nede på femte dag: "Det er uprofessionelt, og det er vi virkeligt kede af. Nu prøver vi at få det fikset"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere