Artikel top billede

Datatilsynets website oppe igen efter flere dages nedbrud: “Der er kommet certifikat på’

Datatilsynets website er oppe at køre igen, efter at have været utilgængelig i fem dage på grund af et manglende SSL-certifikat.

Datatilsynets website, datatilsynet.dk, er oppe at køre igen, efter sitet på grund af et fejlagtigt SSL-certifikat har været utilgængeligt i flere dage.

Det manglende eller forkerte SSL-certifikat udløste tirsdag formiddag røde ører i tilsynet, som spiller en yderst vigtig rolle i disse dage, i det EU’s nye persondataforordning træder i kraft fredag.

Det betyder, at mange er interesserede i de oplysninger og informationer, der ligger på Datatilsynets website om GDPR.

Du kan læse mere om SSL-problemerne her: Datatilsynets hjemmeside nede på femte dag: "Det er uprofessionelt, og det er vi virkeligt kede af. Nu prøver vi at få det fikset"

Nu meddeler Datatilsynet til Computerworld, at tingene spiller igen.

“En frisk status på hjemmesiden er, at der kom et certifikat på omkring klokken 11. Herefter var der en periode, hvor den kørte ret langsomt. Nu kører den hurtigt og godt,” meddeler Datatilsynet til Computerworld.

I skrivende stund er Datatilsynet.dk dog tung at komme ind på. Men sitet er altså oppe igen.

Datatilsynet fortalte mandag formiddag til Computerworld, at problemet skyldtes en misforståelse om, hvem der i tilsynet egentlig skulle stå for et nyt certifikat, når det gamle udløb.

Det er ikke en kompliceret affære at få et nyt SSL-certifikat, og flere af Computerworlds læsere har da også været ude med riven over for Datatilsynets håndtering af problemet, som kaldes for ‘amatøragtigt' og lignende.

Fra Datatilsynet er meldingen nu, at der er et andet certifikat på vej.

“Efterspillet på det tekniske område er, at vi kommer til at få et andet certifikat på - det skifte burde dog forløbe gnidningsfrit,” lyder det nu fra tilsynet.

Læs også: Datatilsynets hjemmeside nede på femte dag: "Det er uprofessionelt, og det er vi virkeligt kede af. Nu prøver vi at få det fikset"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere