Artikel top billede

Mobilgiganten ZTE gør regningen op: Amerikansk forbud forventes at koste 20 milliarder kroner

ZTE forventer, at de amerikanske sanktioner imod selskabet kan koste den kinesiske mobilgigant op imod 20 milliarder kroner. Den kinesiske regering prøver at få USA til at løfte sanktionerne.

ZTE står til at miste 3,1 milliarder dollar, svarende til op imod 20 milliarder kroner, som følge af USA's sanktioner, der forbyder amerikanske selskaber at sælge produkter til den kinesiske mobilgigant i de kommende syv år.

Det skriver Bloomberg.

Forbuddet, der både gælder fysiske produkter og software, blev i april udstedt af det amerikanske handelsministerium, da det efter fem års undersøgelser kom frem, at ZTE havde købt amerikansk producerede komponenter til produkter, som siden i al hemmelighed blev solgt ulovligt til Iran, der er under amerikansk handelsembargo.

Ifølge Bloomberg håber selskabet på snart at kunne lave en aftale med den amerikanske regering, der gør, at ZTE's fabrikker igen må bruge amerikanske komponenter.

Det er den kinesiske regering, der forhandler på vegne af ZTE, der derfor må acceptere den løsning, USA og Kina når frem til.

De oplysninger har ZTE ikke ønsket at kommentere.

Forbud har katastrofale følger

Det har længe været klart, at forbuddet har ramt selskabet hårdt.

Således meldte ZTE i midten af maj ud, at selskabet i nogle uger suspenderer alle sine hovedaktiviteter som følge af de amerikanske sanktioner.

Det betyder, at det lukker ned for sine tre hoveddivisioner - netværks-udstyr, devices og enterprise solutions - der i praksis ikke kan fortsætte produktionen uden anvendelse af amerikansk producerede komponenter.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Straffet for manglende handling

ZTE indvilgede i fjor i at betale 890 millioner dollar i bøde for det ulovlige salg af amerikansk-producerede produkter til Iran.

Det kan du læse mere om her: Smartphone-komet får bødestraf på seks milliarder kroner efter salg i forbudte lande

Derudover blev ZTE pålagt at fyre fire ledende medarbejdere og derudover indføre sanktioner over for yderligere 35 højtstående medarbejdere.

ZTE fyrede de fire topchefer, men har ikke straffet de 35 øvrige medarbejdere.

Og det er disse manglende sanktioner, der fik det amerikanske handelsministerium til at skride ind med så drastisk et forbud.

Det kan du læse mere om her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år

Efter det er kommet frem, hvor hårdt forbuddet har ramt ZTE og dermed også den kinesiske økonomi, har den amerikanske præsident Donald Trump meldt ud, at han er klar til at hjælpe selskabet.

Han har endnu ikke gjort det klart, hvad den hjælp konkret kommer til at betyde.

Det kan du læse mere om her: Donald Trump tweeter:Vil hjælpe den kinesiske mobilgigant ZTE fra truende kollaps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere