Artikel top billede

Mobilgiganten ZTE gør regningen op: Amerikansk forbud forventes at koste 20 milliarder kroner

ZTE forventer, at de amerikanske sanktioner imod selskabet kan koste den kinesiske mobilgigant op imod 20 milliarder kroner. Den kinesiske regering prøver at få USA til at løfte sanktionerne.

ZTE står til at miste 3,1 milliarder dollar, svarende til op imod 20 milliarder kroner, som følge af USA's sanktioner, der forbyder amerikanske selskaber at sælge produkter til den kinesiske mobilgigant i de kommende syv år.

Det skriver Bloomberg.

Forbuddet, der både gælder fysiske produkter og software, blev i april udstedt af det amerikanske handelsministerium, da det efter fem års undersøgelser kom frem, at ZTE havde købt amerikansk producerede komponenter til produkter, som siden i al hemmelighed blev solgt ulovligt til Iran, der er under amerikansk handelsembargo.

Ifølge Bloomberg håber selskabet på snart at kunne lave en aftale med den amerikanske regering, der gør, at ZTE's fabrikker igen må bruge amerikanske komponenter.

Det er den kinesiske regering, der forhandler på vegne af ZTE, der derfor må acceptere den løsning, USA og Kina når frem til.

De oplysninger har ZTE ikke ønsket at kommentere.

Forbud har katastrofale følger

Det har længe været klart, at forbuddet har ramt selskabet hårdt.

Således meldte ZTE i midten af maj ud, at selskabet i nogle uger suspenderer alle sine hovedaktiviteter som følge af de amerikanske sanktioner.

Det betyder, at det lukker ned for sine tre hoveddivisioner - netværks-udstyr, devices og enterprise solutions - der i praksis ikke kan fortsætte produktionen uden anvendelse af amerikansk producerede komponenter.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Straffet for manglende handling

ZTE indvilgede i fjor i at betale 890 millioner dollar i bøde for det ulovlige salg af amerikansk-producerede produkter til Iran.

Det kan du læse mere om her: Smartphone-komet får bødestraf på seks milliarder kroner efter salg i forbudte lande

Derudover blev ZTE pålagt at fyre fire ledende medarbejdere og derudover indføre sanktioner over for yderligere 35 højtstående medarbejdere.

ZTE fyrede de fire topchefer, men har ikke straffet de 35 øvrige medarbejdere.

Og det er disse manglende sanktioner, der fik det amerikanske handelsministerium til at skride ind med så drastisk et forbud.

Det kan du læse mere om her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år

Efter det er kommet frem, hvor hårdt forbuddet har ramt ZTE og dermed også den kinesiske økonomi, har den amerikanske præsident Donald Trump meldt ud, at han er klar til at hjælpe selskabet.

Han har endnu ikke gjort det klart, hvad den hjælp konkret kommer til at betyde.

Det kan du læse mere om her: Donald Trump tweeter:Vil hjælpe den kinesiske mobilgigant ZTE fra truende kollaps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere