Artikel top billede

Mobilgiganten ZTE gør regningen op: Amerikansk forbud forventes at koste 20 milliarder kroner

ZTE forventer, at de amerikanske sanktioner imod selskabet kan koste den kinesiske mobilgigant op imod 20 milliarder kroner. Den kinesiske regering prøver at få USA til at løfte sanktionerne.

ZTE står til at miste 3,1 milliarder dollar, svarende til op imod 20 milliarder kroner, som følge af USA's sanktioner, der forbyder amerikanske selskaber at sælge produkter til den kinesiske mobilgigant i de kommende syv år.

Det skriver Bloomberg.

Forbuddet, der både gælder fysiske produkter og software, blev i april udstedt af det amerikanske handelsministerium, da det efter fem års undersøgelser kom frem, at ZTE havde købt amerikansk producerede komponenter til produkter, som siden i al hemmelighed blev solgt ulovligt til Iran, der er under amerikansk handelsembargo.

Ifølge Bloomberg håber selskabet på snart at kunne lave en aftale med den amerikanske regering, der gør, at ZTE's fabrikker igen må bruge amerikanske komponenter.

Det er den kinesiske regering, der forhandler på vegne af ZTE, der derfor må acceptere den løsning, USA og Kina når frem til.

De oplysninger har ZTE ikke ønsket at kommentere.

Forbud har katastrofale følger

Det har længe været klart, at forbuddet har ramt selskabet hårdt.

Således meldte ZTE i midten af maj ud, at selskabet i nogle uger suspenderer alle sine hovedaktiviteter som følge af de amerikanske sanktioner.

Det betyder, at det lukker ned for sine tre hoveddivisioner - netværks-udstyr, devices og enterprise solutions - der i praksis ikke kan fortsætte produktionen uden anvendelse af amerikansk producerede komponenter.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Straffet for manglende handling

ZTE indvilgede i fjor i at betale 890 millioner dollar i bøde for det ulovlige salg af amerikansk-producerede produkter til Iran.

Det kan du læse mere om her: Smartphone-komet får bødestraf på seks milliarder kroner efter salg i forbudte lande

Derudover blev ZTE pålagt at fyre fire ledende medarbejdere og derudover indføre sanktioner over for yderligere 35 højtstående medarbejdere.

ZTE fyrede de fire topchefer, men har ikke straffet de 35 øvrige medarbejdere.

Og det er disse manglende sanktioner, der fik det amerikanske handelsministerium til at skride ind med så drastisk et forbud.

Det kan du læse mere om her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år

Efter det er kommet frem, hvor hårdt forbuddet har ramt ZTE og dermed også den kinesiske økonomi, har den amerikanske præsident Donald Trump meldt ud, at han er klar til at hjælpe selskabet.

Han har endnu ikke gjort det klart, hvad den hjælp konkret kommer til at betyde.

Det kan du læse mere om her: Donald Trump tweeter:Vil hjælpe den kinesiske mobilgigant ZTE fra truende kollaps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere