Artikel top billede

Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Den kinesiske mobilgigant ZTE er i dyb krise og suspenderer alle aktiviteter i kølvandet på amerikansk forbud.

Den kinesiske mobilgigant ZTE er i dyb krise, efter den amerikanske regering for knap en måned siden udstedte totalt forbud mod salg af amerikansk teknologi til det kinesiske selskab i syv år.

Det kan du læse mere om her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år

Selskabet - der er næststørste teleproducent i Kina efter Huawei og verdens femtestørste - har hentet en væsentlig del af sine komponenter på det amerikanske marked.

Med forbuddet balancerer det nu i praksis på afgrundens rand.

ZTE har netop meddelt, at selskabet ‘suspenderer alle hoved-aktiviteter.’

Det betyder, at det lukker ned for sine tre hoveddivisioner - netværks-udstyr, devices og enterprise solutions - der i praksis ikke kan fortsætte produktionen uden anvendelse af amerikansk producerede komponenter.

ZTE anvender således komponenter fra eksempelvis Qualcomm og Intel, ligesom de kører på amerikansk-producerede Android.

I første omgang gælder nedlukningen i nogle uger.

Det kinesiske firma meddeler, at de kommende to uger bliver afgørende for selskabet, der vil forsøge at overtale den amerikanske regering til at omgøre forbuddet.

Selskabet kommunikerer således ‘aktivt’ med den amerikanske regering i bestræbelserne på at ‘facilitere ændring i eller ophævelse af forbuddet udstedt af den amerikanske regering og dermed skabe et positivt udbytte af sagens udvikling,” som det lyder fra kineserne.

Læs også: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere