Artikel top billede

Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Den kinesiske mobilgigant ZTE er i dyb krise og suspenderer alle aktiviteter i kølvandet på amerikansk forbud.

Den kinesiske mobilgigant ZTE er i dyb krise, efter den amerikanske regering for knap en måned siden udstedte totalt forbud mod salg af amerikansk teknologi til det kinesiske selskab i syv år.

Det kan du læse mere om her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år

Selskabet - der er næststørste teleproducent i Kina efter Huawei og verdens femtestørste - har hentet en væsentlig del af sine komponenter på det amerikanske marked.

Med forbuddet balancerer det nu i praksis på afgrundens rand.

ZTE har netop meddelt, at selskabet ‘suspenderer alle hoved-aktiviteter.’

Det betyder, at det lukker ned for sine tre hoveddivisioner - netværks-udstyr, devices og enterprise solutions - der i praksis ikke kan fortsætte produktionen uden anvendelse af amerikansk producerede komponenter.

ZTE anvender således komponenter fra eksempelvis Qualcomm og Intel, ligesom de kører på amerikansk-producerede Android.

I første omgang gælder nedlukningen i nogle uger.

Det kinesiske firma meddeler, at de kommende to uger bliver afgørende for selskabet, der vil forsøge at overtale den amerikanske regering til at omgøre forbuddet.

Selskabet kommunikerer således ‘aktivt’ med den amerikanske regering i bestræbelserne på at ‘facilitere ændring i eller ophævelse af forbuddet udstedt af den amerikanske regering og dermed skabe et positivt udbytte af sagens udvikling,” som det lyder fra kineserne.

Læs også: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere