Artikel top billede

Skandaleramte Ominto købte dansk selskab for stort beløb: Nu er de ansatte blevet fyret

Det danske firma Ominto, der er blevet afnoteret fra Nasdaq-børsen, købte i 2016 et dansk animationsselskab for 175 millioner kroner. Nu er alle selskabets medarbejdere blevet fyret.

Det danske animations-firma Lani Pixels, der har hovedsæde i både Billund og Dubai, står ifølge Børsen på afgrundens rand.

Det sker blot 18 måneder efter at selskabet blev købt af den danske online-marketing virksomhed Ominto i en handel til en værdi på 175 millioner kroner.

I en mail til Børsen skriver Lani Pixels stifter og tidligere direktør Kim Pagel, der for få måneder siden blev fyret:

"Samme dag, som jeg blev bedt om at forlade virksomheden, blev alle i Billund opsagt og stort set alle medarbejdere i Dubai har ikke fået løn siden januar og svæver i det uvisse. Studiet i Dubai er rippet for alt udstyr, så Lani Pixels nu fremstår som en tom skal.”

Læs også: Danskejet it-firma taget af børsen i USA

Blev afnoteret fra Nasdaq

Ominto, der opkøbte Lani Pixel, har gennem den seneste tid været ude i et større stormvejr, der indtil videre kulminerede, da virksomheden for få uger siden blev taget af Nasdaq-børsen i New York.

Det skete efter en længere periode, hvor selskabet på grund af forsinkede regnskaber, har været truet med afnotering.

På trods af de forsinkede regnskaber og truslerne om afnotering blev Omintos direktør Michael Hansen dog sidste år belønnet med en bonus til en værdi på 21 millioner kroner.

Læs også: Pengene vælter ud af danskstiftede Ominto: Alligevel scorer direktør 21 millioner kroner i bonus

Ominto driver en såkaldt cash-back-platform ved navn Dubli, hvor kunder får adgang til rabatter, når de handler på en række hjemmeside, mens Lani Pixel er en animationsvirksomhed, der indtil nu har arbejdet på udvikle en fuldlængde spillefilm.

Ifølge Børsen har flere investorer undret sig over, hvad et marketingsfirma som Ominto skulle bruge et animationsselskab til.

Omminto blev noteret på Nasdaq i starten af 2017.

Læs også:
Dansk internet-virksomhed risikerer at blive sparket ud af Nasdaq-børsen efter rod
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere