Artikel top billede

Skandaleramte Ominto købte dansk selskab for stort beløb: Nu er de ansatte blevet fyret

Det danske firma Ominto, der er blevet afnoteret fra Nasdaq-børsen, købte i 2016 et dansk animationsselskab for 175 millioner kroner. Nu er alle selskabets medarbejdere blevet fyret.

Det danske animations-firma Lani Pixels, der har hovedsæde i både Billund og Dubai, står ifølge Børsen på afgrundens rand.

Det sker blot 18 måneder efter at selskabet blev købt af den danske online-marketing virksomhed Ominto i en handel til en værdi på 175 millioner kroner.

I en mail til Børsen skriver Lani Pixels stifter og tidligere direktør Kim Pagel, der for få måneder siden blev fyret:

"Samme dag, som jeg blev bedt om at forlade virksomheden, blev alle i Billund opsagt og stort set alle medarbejdere i Dubai har ikke fået løn siden januar og svæver i det uvisse. Studiet i Dubai er rippet for alt udstyr, så Lani Pixels nu fremstår som en tom skal.”

Læs også: Danskejet it-firma taget af børsen i USA

Blev afnoteret fra Nasdaq

Ominto, der opkøbte Lani Pixel, har gennem den seneste tid været ude i et større stormvejr, der indtil videre kulminerede, da virksomheden for få uger siden blev taget af Nasdaq-børsen i New York.

Det skete efter en længere periode, hvor selskabet på grund af forsinkede regnskaber, har været truet med afnotering.

På trods af de forsinkede regnskaber og truslerne om afnotering blev Omintos direktør Michael Hansen dog sidste år belønnet med en bonus til en værdi på 21 millioner kroner.

Læs også: Pengene vælter ud af danskstiftede Ominto: Alligevel scorer direktør 21 millioner kroner i bonus

Ominto driver en såkaldt cash-back-platform ved navn Dubli, hvor kunder får adgang til rabatter, når de handler på en række hjemmeside, mens Lani Pixel er en animationsvirksomhed, der indtil nu har arbejdet på udvikle en fuldlængde spillefilm.

Ifølge Børsen har flere investorer undret sig over, hvad et marketingsfirma som Ominto skulle bruge et animationsselskab til.

Omminto blev noteret på Nasdaq i starten af 2017.

Læs også:
Dansk internet-virksomhed risikerer at blive sparket ud af Nasdaq-børsen efter rod
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere