Artikel top billede

Skandaleramte Ominto købte dansk selskab for stort beløb: Nu er de ansatte blevet fyret

Det danske firma Ominto, der er blevet afnoteret fra Nasdaq-børsen, købte i 2016 et dansk animationsselskab for 175 millioner kroner. Nu er alle selskabets medarbejdere blevet fyret.

Det danske animations-firma Lani Pixels, der har hovedsæde i både Billund og Dubai, står ifølge Børsen på afgrundens rand.

Det sker blot 18 måneder efter at selskabet blev købt af den danske online-marketing virksomhed Ominto i en handel til en værdi på 175 millioner kroner.

I en mail til Børsen skriver Lani Pixels stifter og tidligere direktør Kim Pagel, der for få måneder siden blev fyret:

"Samme dag, som jeg blev bedt om at forlade virksomheden, blev alle i Billund opsagt og stort set alle medarbejdere i Dubai har ikke fået løn siden januar og svæver i det uvisse. Studiet i Dubai er rippet for alt udstyr, så Lani Pixels nu fremstår som en tom skal.”

Læs også: Danskejet it-firma taget af børsen i USA

Blev afnoteret fra Nasdaq

Ominto, der opkøbte Lani Pixel, har gennem den seneste tid været ude i et større stormvejr, der indtil videre kulminerede, da virksomheden for få uger siden blev taget af Nasdaq-børsen i New York.

Det skete efter en længere periode, hvor selskabet på grund af forsinkede regnskaber, har været truet med afnotering.

På trods af de forsinkede regnskaber og truslerne om afnotering blev Omintos direktør Michael Hansen dog sidste år belønnet med en bonus til en værdi på 21 millioner kroner.

Læs også: Pengene vælter ud af danskstiftede Ominto: Alligevel scorer direktør 21 millioner kroner i bonus

Ominto driver en såkaldt cash-back-platform ved navn Dubli, hvor kunder får adgang til rabatter, når de handler på en række hjemmeside, mens Lani Pixel er en animationsvirksomhed, der indtil nu har arbejdet på udvikle en fuldlængde spillefilm.

Ifølge Børsen har flere investorer undret sig over, hvad et marketingsfirma som Ominto skulle bruge et animationsselskab til.

Omminto blev noteret på Nasdaq i starten af 2017.

Læs også:
Dansk internet-virksomhed risikerer at blive sparket ud af Nasdaq-børsen efter rod
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere