Artikel top billede

Langt om længe kan du droppe nøglekortet: Nu er den spritnye NemID-app klar

Nu kan du langt om længe sige farvel til NemID-nøglekortet og erstatte det med en app. Det sker otte år efter, at nøglekortet første gang blev lanceret, og allerede dengang blev det kritiseret for at være utidssvarende.

Nu kan du langt om længe sige farvel til NemID-nøglekortet og i stedet bruge en helt ny NemID-app til din smartphone.

Den nye app er netop blevet gjort tilgængelig i Apples App og Google app-butik, Google Play.

Dermed bliver det nu muligt for dig at logge ind i din netbank, hos Skat eller andre steder, hvor du tidligere har brugt dit nøglekort.

Læs også: Brugere brokker sig: Hvorfor virker NemID ikke på rootede Android-telefoner?

I stedet for at taste en firecifret kode ind, modtager du i stedet en notifikation på din telefon, hvorefter du får mulighed for at godkende anmodningen om log-ind.

Det gælder uanset om du bruger din smartphone, pc eller tablet.

Læs også: Kæmpeudbud til 900 millioner skydes igang: Hvilket selskab skal levere afløseren til NemID?

Minder om Mobilepay

Brugere af MobilePay vil muligivis kunne nikke genkendende til processen, der minder meget om den, som anvendes ved mobilbetalinger via MobilePay.

Når du første gang installerer appen på din telefon, skal du bruge nøglekort for at blive godkendt som bruger og for at modvirke fishing, bliver du knap en time senere igen bedt om at indtaste en kode fra dit nøgkekort.

Men herefter vil det være muligt for dig helt at droppe kortet, indtil at du på et tidspunkt skifter telefon.

Læs også: Disse fire leverandører skal kæmpe om MitID-udbud til 900 millioner kroner

"Ikke tidssvarende," lød kritikken i 2010

Det nye app kommer knap otte år efter, at de første NemID-nøglekort i sommeren 2010 blev sendt ud til danskerne, som afløser for den Den Digitale Signatur, der baserede sig på en nøglefil, der skulle installeres på computeren.

Allerede dengang var nøglekortet kilde til store frustrationer hos mange brugere.

Eksempelvis blev det af Computerworlds læsere udråbt til at være ”noget bras”, mens den daværende direktør for teleselskabet Telmore, Anders Christensen, kritiserede løsningen med et fysisk kort for ikke at være tidssvarende.

”Efter min mening er den her løsning ikke ligefrem bulls eye i 2010. Vores kunder er typisk folk, der bruger internettet ofte og i det hele taget er hjemmevante bag en pc. Derfor kunne jeg godt have ønsket mig en løsning, der er mere brugervenlig over for de rutinerede brugere, som måske ikke synes, det er optimalt at skulle hive et kort frem, hver gang de skal logge ind på forskellige tjenester,” sagde Anders Christensen til Computerworld i 2010.

Læs også:
Teledirektør: NemID er ikke ligefrem 'bulls eye'

Er du klar? Endelig er NemID på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere