Artikel top billede

Langt om længe kan du droppe nøglekortet: Nu er den spritnye NemID-app klar

Nu kan du langt om længe sige farvel til NemID-nøglekortet og erstatte det med en app. Det sker otte år efter, at nøglekortet første gang blev lanceret, og allerede dengang blev det kritiseret for at være utidssvarende.

Nu kan du langt om længe sige farvel til NemID-nøglekortet og i stedet bruge en helt ny NemID-app til din smartphone.

Den nye app er netop blevet gjort tilgængelig i Apples App og Google app-butik, Google Play.

Dermed bliver det nu muligt for dig at logge ind i din netbank, hos Skat eller andre steder, hvor du tidligere har brugt dit nøglekort.

Læs også: Brugere brokker sig: Hvorfor virker NemID ikke på rootede Android-telefoner?

I stedet for at taste en firecifret kode ind, modtager du i stedet en notifikation på din telefon, hvorefter du får mulighed for at godkende anmodningen om log-ind.

Det gælder uanset om du bruger din smartphone, pc eller tablet.

Læs også: Kæmpeudbud til 900 millioner skydes igang: Hvilket selskab skal levere afløseren til NemID?

Minder om Mobilepay

Brugere af MobilePay vil muligivis kunne nikke genkendende til processen, der minder meget om den, som anvendes ved mobilbetalinger via MobilePay.

Når du første gang installerer appen på din telefon, skal du bruge nøglekort for at blive godkendt som bruger og for at modvirke fishing, bliver du knap en time senere igen bedt om at indtaste en kode fra dit nøgkekort.

Men herefter vil det være muligt for dig helt at droppe kortet, indtil at du på et tidspunkt skifter telefon.

Læs også: Disse fire leverandører skal kæmpe om MitID-udbud til 900 millioner kroner

"Ikke tidssvarende," lød kritikken i 2010

Det nye app kommer knap otte år efter, at de første NemID-nøglekort i sommeren 2010 blev sendt ud til danskerne, som afløser for den Den Digitale Signatur, der baserede sig på en nøglefil, der skulle installeres på computeren.

Allerede dengang var nøglekortet kilde til store frustrationer hos mange brugere.

Eksempelvis blev det af Computerworlds læsere udråbt til at være ”noget bras”, mens den daværende direktør for teleselskabet Telmore, Anders Christensen, kritiserede løsningen med et fysisk kort for ikke at være tidssvarende.

”Efter min mening er den her løsning ikke ligefrem bulls eye i 2010. Vores kunder er typisk folk, der bruger internettet ofte og i det hele taget er hjemmevante bag en pc. Derfor kunne jeg godt have ønsket mig en løsning, der er mere brugervenlig over for de rutinerede brugere, som måske ikke synes, det er optimalt at skulle hive et kort frem, hver gang de skal logge ind på forskellige tjenester,” sagde Anders Christensen til Computerworld i 2010.

Læs også:
Teledirektør: NemID er ikke ligefrem 'bulls eye'

Er du klar? Endelig er NemID på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere