Er du klar? Endelig er NemID på vej

IT- og Telestyrelsen lover, at afløseren for den digitale signatur denne gang bliver klar til tiden. Derfor lander der snart et brev i din postkasse.

Det er snart slut med besværlige nøglefiler.

Den 1. juli bliver den nye og ifølge IT- og Telestyrelsen, simplere afløser for den digitale signatur nemlig lanceret.

Afløseren hedder NemID og bliver udviklet i samarbejde mellem bankernes betalingservice PBS og IT- og Telestyrelsen.

Derfor bliver der i øjeblikket knoklet på højtryk hos IT- og Telestyrelsen.

Ikke uden problemer
Systemet er netop nu i den afgørende testfase, hvor det bliver afprøvet på alle leder og kanter.

Og det er ikke helt problemfrit, indrømmer Palle H. Sørensen, der er leder af Center for Digital Signatur hos IT- og Telestyrelsen.

"Der er fundet en del fejl, men det er jo også formålet med at foretage test. Det er værd at huske på, at det er et mega-stort projekt. Eksempelvis overstiger det langt introduktionen af Dankortet i kompleksitet," siger han.

Men selvom NemID tidligere har været ramt af forsinkelser, så forsikrer Palle H. Søresen, at løsningen denne gang bliver klar til tiden.

"Planen er fortsat, at systemet bliver lanceret den 1. juli, og det skrider frem helt som forventet," fortæller han.

I modsætning til den nuværende signatur skal NemID ikke installeres på en computer. Den vil udelukkende bestå af et password og et brugernavn plus et nøglekort med engangskoder, som brugeren skal anvende ved log-in.

Vil fordoble bruger-antallet
Introduktionen af NemID vil blive ledsaget af en massiv informationskampagne. Og IT- og Telestyrelsen forventer, at der i introduktionsperioden vil blive sendt 600.000 nøglekort ud om måneden.

Styrelsen regner med, at NemID inden udgang af 2010 har sendt mellem 2,8 og 3 millioner nøglekort ud til danskerne.

Til sammenligning er der i øjeblikket 1,5 millioner digitale signaturer ude hos de danske borgere, og cirka 80 procent af dem bliver brugt regelmæssigt, oplyser Palle H. Sørensen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.