Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk bettingplatform går på børsen i Sverige / Fynsk robot-firma har store forventninger til ny gribehånd / AskCody: Vi har fået flyvende start i USA

Dansk bettingplatform går på børsen i Sverige. Fynsk robot-firma har store forventninger til ny gribehånd. AskCody: Vi har fået flyvende start i USA. Jeff Bezos vil til månen. Kina vil godkende kæmpe chip-fusion

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Dansk bettingplatform går på børsen i Sverige

Den danske bettingplatform Better Collective går på børsen i Stockholm 8. juni og sigter her efter en markedsværdi i omegnen af en milliard danske kroner.

Det svarer til en forventet aktiepris på mellem 28 danske kroner og 42 danske kroner.

Det fremgår af selskabets børsprospekt, som du finder her.

Selskabets hovedejere er i dag de to stiftere Jesper Søgaard og Christian Kirk Rasmussen.

Det digitale bureau beskæftiger sig med såkaldt ‘affilliate marketing’ og skaber trafik til bettingsider, og det har tjent forrygende med penge i den seneste tid.

Fynsk robot-firma har store forventninger til ny gribehånd

Det fynske robot-iværksætter-firma Purple Robotics gør klar til et fremstød på det amerikanske marked efter ni måneder udvikling på det, som selskabet kalder for sin ‘første verdensnyhed’ i en udsendt pressemeddelelse, som du finder her.

Der er tale om en gribe-hånd ved navn PR10, som kan monteres på det store Odense-firma Universal Robotics’ gribearme. Purple Robotics er stiftet af folk, der tidligere har arbejdet for Universal Robotics, og der ligger allerede en distributionsaftale klar.

“Foran venter et USD tre milliarder marked og med en spritny distributionsaftale og salgsdirektør ombord, er vækstpotentialet krystalklart,” lyder det fra Odense-firmaet.

AskCody: Vi har fået flyvende start i USA

AskCody har fået en ‘flyvende start i Boston,’ lyder det fra selskabet, der står bag en løsning til mødeplanlægning og lignende og som for et år siden åbnede kontor i Boston for at forsøge at bryde igennem på det store, amerikanske marked.

Selskabet har nu fire ansatte på det amerikanske kontor og vil have ansat yderligere to inden nytår.

“Siden åbningen i Boston er det gået rigtig stærkt. Vi har 10-doblet vores abonnementsforretning på blot et år, og vi er selv meget tilfredse med, at vi snart er seks ansatte. It-paratheden herovre er ikke nær så stor som i Danmark, men vi kommer med noget software, der kan effektivisere og optimere alt, hvad der har med planlægning og afholdelse af møder at gøre. Det er beslutningstagerne meget lydhøre overfor,” lyder det fra selskabet.

Jeff Bezos vil til månen

De rige amerikanske iværksættere har noget med rummet….først sendte PayPal- og Tesla-stifter Elon Musk en raket, Space X, ud i rummet. Og nu vil Amazons Jeff Bezos til månen.

Bezos står bag rumselskabet Blue Origin, og han meddelte under en tale, som han har holdt ved National Space Societys årsmøde fredag, at han har planer om at bruge noget af sin enorme formue på at flyve til månen, hvor han blandt andet ville udvikle månekøretøjer og måske bygge boliger.

Ifølge rigmanden er projektet nødvendigt for menneskehedens overlevelse på sigt.

Kina vil godkende kæmpe chip-fusion

Kina vil inden for de kommende dage give grønt lys til den gigantiske fusion mellem hollandske NXP Semiconductors og amerikanske Qualcomm (som reelt køber det hollandske firma), skriver Wall Street Journal.

Alting har sådan set ligget klar i et stykke tid: Kun har godkendelsen fra Kina manglet, hvilket har fået Qualcomm til at holde tilbage med gennemførelsen af opkøbet.

Som (måske) bekendt er der tiden politiske spændinger mellem USA og Kina, hvilket kan have fået de kinesiske myndigheder til at holde igen.

Læs også: Gigant-tilbud på hollandsk chip-firma hæves pludselig med 15,9 procent: Bliver mægtige NXP nu omsider solgt i en af de største handler nogensinde?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere