Artikel top billede

Tidligere Ominto-sælger om virksomhedens succes-produkt: Det er en pyramide

Bygger det danske it-selskab Ominto på et pyramide-koncept? Det mener en mand, der tidligere har tjent millioner på virksomhedens platform.

En tidligere topfigur fra den skandaleramte danske it-selskab Ominto angriber i et interview med Børsen nu virksomhedens succesprodukt, Dubli, for at bygge på et pyramidespils-lignende koncept.

"Dubli er en pyramide, hvilket jo kan være helt ok, hvis det har en værdi for forbrugerne. Men det er bare ikke tilfældet med Dubli, hvor produktet får mindre og mindre værdi for medlemmerne, og hvor man skal hverve for ikke at tabe sine penge," siger Kristian Hoenicke til Børsen.

Dubli er en såkaldt cash-back-platform, der giver brugerne mulighed for at opnå rabatter, og Kristian Hoenicke har ifølge Børsen tidligere tjent millioner på at hverve nye medlemmer til platformen.

Børsen kan ligeledes gennem en aktindsigt dokumentere, at flere danskere har klaget til spilmyndighederne over Dubli, fordi de mener at platformen er et pyramidespil.

Børsen har forelagt anklagerne for Ominto, men selskabet er ikke vendt tilbage på avisens henvendelse.

Læs også: Danskejet it-firma taget af børsen i USA

Noteret på Nasdaq

Ominto blev i 2017 noteret på Nasdaq-børsen i New York og oplevede i den første tid stigende kurser.

Men for få uger siden blev det annonceret, at Ominto bliver taget af børsen med virkning fra den 1. juli. Det sker efter, at selskabet gennem længere tid er blevet truet med en afnotering på grund af forsinkede regnskaber.

På trods af de forsinkede regnskaber blev Omintos direktør Michael Hansen sidste år belønnet med en fyrstelig bonustil en værdi på 21 millioner kroner.

I går kunne Børsen ligeledes berette, at animationsfirmaet Lani Pixels, der for halvandet år siden blev købt af Ominto i en handel til en værdi på 175 millioner kroner, nu står på afgrundens rand.

Læs også:
Skandaleramte Ominto købte dansk selskab for stort beløb: Nu er de ansatte blevet fyret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere