Artikel top billede

Tidligere Ominto-sælger om virksomhedens succes-produkt: Det er en pyramide

Bygger det danske it-selskab Ominto på et pyramide-koncept? Det mener en mand, der tidligere har tjent millioner på virksomhedens platform.

En tidligere topfigur fra den skandaleramte danske it-selskab Ominto angriber i et interview med Børsen nu virksomhedens succesprodukt, Dubli, for at bygge på et pyramidespils-lignende koncept.

"Dubli er en pyramide, hvilket jo kan være helt ok, hvis det har en værdi for forbrugerne. Men det er bare ikke tilfældet med Dubli, hvor produktet får mindre og mindre værdi for medlemmerne, og hvor man skal hverve for ikke at tabe sine penge," siger Kristian Hoenicke til Børsen.

Dubli er en såkaldt cash-back-platform, der giver brugerne mulighed for at opnå rabatter, og Kristian Hoenicke har ifølge Børsen tidligere tjent millioner på at hverve nye medlemmer til platformen.

Børsen kan ligeledes gennem en aktindsigt dokumentere, at flere danskere har klaget til spilmyndighederne over Dubli, fordi de mener at platformen er et pyramidespil.

Børsen har forelagt anklagerne for Ominto, men selskabet er ikke vendt tilbage på avisens henvendelse.

Læs også: Danskejet it-firma taget af børsen i USA

Noteret på Nasdaq

Ominto blev i 2017 noteret på Nasdaq-børsen i New York og oplevede i den første tid stigende kurser.

Men for få uger siden blev det annonceret, at Ominto bliver taget af børsen med virkning fra den 1. juli. Det sker efter, at selskabet gennem længere tid er blevet truet med en afnotering på grund af forsinkede regnskaber.

På trods af de forsinkede regnskaber blev Omintos direktør Michael Hansen sidste år belønnet med en fyrstelig bonustil en værdi på 21 millioner kroner.

I går kunne Børsen ligeledes berette, at animationsfirmaet Lani Pixels, der for halvandet år siden blev købt af Ominto i en handel til en værdi på 175 millioner kroner, nu står på afgrundens rand.

Læs også:
Skandaleramte Ominto købte dansk selskab for stort beløb: Nu er de ansatte blevet fyret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere