Artikel top billede

Tidligere Ominto-sælger om virksomhedens succes-produkt: Det er en pyramide

Bygger det danske it-selskab Ominto på et pyramide-koncept? Det mener en mand, der tidligere har tjent millioner på virksomhedens platform.

En tidligere topfigur fra den skandaleramte danske it-selskab Ominto angriber i et interview med Børsen nu virksomhedens succesprodukt, Dubli, for at bygge på et pyramidespils-lignende koncept.

"Dubli er en pyramide, hvilket jo kan være helt ok, hvis det har en værdi for forbrugerne. Men det er bare ikke tilfældet med Dubli, hvor produktet får mindre og mindre værdi for medlemmerne, og hvor man skal hverve for ikke at tabe sine penge," siger Kristian Hoenicke til Børsen.

Dubli er en såkaldt cash-back-platform, der giver brugerne mulighed for at opnå rabatter, og Kristian Hoenicke har ifølge Børsen tidligere tjent millioner på at hverve nye medlemmer til platformen.

Børsen kan ligeledes gennem en aktindsigt dokumentere, at flere danskere har klaget til spilmyndighederne over Dubli, fordi de mener at platformen er et pyramidespil.

Børsen har forelagt anklagerne for Ominto, men selskabet er ikke vendt tilbage på avisens henvendelse.

Læs også: Danskejet it-firma taget af børsen i USA

Noteret på Nasdaq

Ominto blev i 2017 noteret på Nasdaq-børsen i New York og oplevede i den første tid stigende kurser.

Men for få uger siden blev det annonceret, at Ominto bliver taget af børsen med virkning fra den 1. juli. Det sker efter, at selskabet gennem længere tid er blevet truet med en afnotering på grund af forsinkede regnskaber.

På trods af de forsinkede regnskaber blev Omintos direktør Michael Hansen sidste år belønnet med en fyrstelig bonustil en værdi på 21 millioner kroner.

I går kunne Børsen ligeledes berette, at animationsfirmaet Lani Pixels, der for halvandet år siden blev købt af Ominto i en handel til en værdi på 175 millioner kroner, nu står på afgrundens rand.

Læs også:
Skandaleramte Ominto købte dansk selskab for stort beløb: Nu er de ansatte blevet fyret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere