Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Thales køber dansk it-firma / NPinvestor gennemfører første livehandler / Fem år i skyggen til hacker

Thales køber dansk it-firma. NPinvestor gennemfører første livehandler. Anbefaling: Hør P1 i dag. Fem år i skyggen til canadisk hacker. HP Inc forventer øget pc-salg.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Thales køber dansk it-firma

Det britiske softwareselskab Thales køber danske Cubris, der holder til huse i Herlev uden for København.

Cubris står bag løsningen GreenSpeed, som anvendes til optimering af togkørsel. Løsningen er ifølge selskabet markedsledende på markedet for såkaldte ‘driver advisory systems.’

“Med købet af Cubris baner vi vejen for forbedret jernbaneeffektivitet og førerløse tog. Cubris’ teknologier kombineret med vores etablerede ekspertise inden for andre digitale aktiver bliver en enorm accelerator for vores digitale strategi til gavn for vores kunder i branchen,” lyder det fra Thales.

Parterne oplyser ikke prisen. Cubris med små 20 medarbejdere omsatte i seneste regnskabsår for ni millioner kroner.

NPinvestor gennemfører første livehandler

Erik Damgaards NPinvestor har gennemført de første livehandler på selskabets handelsplatform Straticator, meddeler det.

NPinvestor blev efter et langt tilløb børsnoteret i januar og er altså nu klar til at ‘åbne op for, at investorer kan blive oprettet som kunder’ og dermed handle via Straticator.

Straticator er en aktiehandelsløsning med mulighed for nemt at sætte en slags handelsrobot op efter egne ønsker. Desuden kan man efterligne andre investorer ved automatisk at kopiere deres handler i det, som selsakbet kalder for ‘copy trading.’

“Det forventes, at der åbnes op for et begrænset antal instrumenter, der kan handles, mens der så gradvist i løbet af den kommende tid åbnes op for endnu flere handelsmuligheder, lyder det fra selskabet.

Læs også: Erik Damgaard-selskab børsnoteres efter langt tilløb

Fem år i skyggen til canadisk hacker

Det koster en canadisk hacker fem år i skyggen og en bøde på en kvart milliard dollar, at han i 2014 hjalp russiske efterretningsagenter med at bryde ind i en lang række mail-konto.

Hackeren hedder Karim Baratov. Han er født i Kazakhstan og er canadisk statsborger. Han tog 100 dollar per hack, og han har erkendt, at han hackede sig ind i mindst 80 mail-konti - blandt andet på Yahoo og Gmail.

Anbefaling: Hør P1 i dag

Det er ikke så tit, at vi her anbefaler dig at bruge tid på andre medier end nærværende website, men lige nu gør vi en undtagelse.

Klokken 09:05 behandler DR P1 nemlig i programmet Følg Pengene en række retssager i dansk erhvervsliv, herunder Atea-bestikkelsessagen.

I studiet finder vi den journalist, der måske nok har fulgt sagen tættest herhjemme, nemlig Computerworlds Steffen Villadsen.

Skal du blive (lidt) klogere på sammenhæng og indhold i sagen, anbefaler vi, at du tuner ind på P1.

Vi ved godt, at de fleste jo nok er i gang med deres arbejde klokken 09:05, men så har man mulighed for senere at genhøre programmet på dr.dk.

HP Inc forventer øget pc-salg

Det går ok for HP Inc, som i selskabets nye kvartalsregnskab for andet kvartal melder om en omsætning bedre end forventet - takket været et godt salg af pc’er.

Selskabet henter mere end 60 procent af sin omsætning på salg af notebook- og desktop-computere. Og her er salget steget med 14,5 procent i forhold til samme kvartal i fjor til nu 8,76 milliarder dollar.

HP Inc, der med en markedsandel på godt 22 procent for tiden er verdens største computer-producent, hæver nu sine forventninger til hele året.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere