Den danske kæmpesucces Tradeshift lander kapitalindsprøjtning på 1,6 milliarder kroner - gør klar til børsnotering

Dansk-stiftede Tradeshift runder med ny kapitalindsprøjtning på 1,6 milliarder kroner nu en markedsværdi på syv milliarder kroner og træder ind i den lille gruppe af dansk-stiftede 'unicorn'-selskaber. Børsnotering på vej.

Danskstiftede Tradeshift har for alvor vind i sejlene og har nået et niveau, hvor selskabet leger med de allerstørste spillere.

Selskabet lander nu en kapitalindsprøjtning på en kvart milliard dollar - godt 1,6 milliarder kroner.

Bag kapitalindsprøjtningen står den amerikanske storbank Goldman Sachs, den canadiske pensionskæmpe PSP Investments samt en række andre kapitalfonde som HSBC, H14 og Bullhound samt Gray Swan, som Tradeshift-stifterne Christian Lanng, Mikkel Hippe Brun og Gert Sylvest står bag.

Gray Swan har selv lagt næsten 50 millioner dollar ud af de 250 milliarder dollar på bordet i kapitalrunden.

Medstifter Christian Lanng siger til Bloomberg, at kapitalindsprøjtningen er den sidste i rækken, inden Tradeshift inden for de næste 24 måneder skal børsnoteres.

Unicorn
Med den nye kapitalindsprøjtning værdifastsættes Tradeshift nu ifølge egne beregninger til 1,1 milliard dollar - godt syv milliarder kroner.

Dermed entrer selskabet den lille gruppe af danske såkaldte unicorns, som er selskaber med en markedsværdi på mere end en milliard dollar.

I dette selskab finder vi også selskaber som Sitecore, Unity Technologies, Zendesk og Just Eat.

Tradeshift blev stiftet i 2010 af Christian Lanng, Mikkel Hippe Bruun og Gert Sylvest, der alle har en fortid i den daværende IT- og Telestyrelsen, hvor Christian Lanng var kontorchef. Her udviklede de sammen en offentlig dansk e-faktureringsløsning ved navn NemHandel, hvilket inspirerede dem til at etablere Tradeshift.

Selskabet er i dag med sin e-faktureringsløsning blandt verdens allerstørste erhvervs-handelsplatforme med 1,5 millioner virksomheder i 190 lande som kunder.

Selskabet har i dag omkring 600 medarbejdere fordelt på kontorer i Novosibirsk, Bukarest, Suzhou, San Fransisco og på Landemærket i København.

“Vi har altid troet på, at fremtiden for supply chain er 100 procent digital og at det, at forbinde handler er første skridt på vejen mod en digitalt forbundet økonomi,” lyder det fra medstifter Christian Lanng i denne udsendte meddelelse om investeringen.

Tradeshift har siden etableringen efterhånden modtaget omkring 2,7 milliarder kroner i investeringer og har forrygende vind i sejlene.

Det er blot et par år siden, at selskabet blev værdifastsat til 3,2 milliarder kroner - altså under det halve af værdien i dag. Det skete dengang i forbindelse med en kapitaltilførsel på en halv milliard kroner.

Du kan læse mere om Tradeshift her: Danske Tradeshift er gået fra spejderhytte til en global koncern på få år: Holder innovationen i topform med nemt værktøj

Læs også:

Danske Tradeshift: Her vil vi investere alle vores millioner af kroner

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Test jeres it-sikkerhed gratis i 14 dage med Cisco AMP - og få rapport med resultaterne direkte i din indbakke
Du kan nu - kvit og frit - teste banebrydende it-sikkerhedsløsninger fra Cisco. Cisco AMP er en Advanced Malware Protection-løsning, som sikrer dig kontrol med alle jeres endepunkter. Mens klassisk antivirus-software reagerer på filer, som umiddelbart genkendes som farlige, bliver AMP ved med at analysere potentielt farlige filer i hele netværket. Helt automatisk og 24 timer i døgnet. Efter 14 dage modtager du en rapport direkte i din indbakke med identificeret, blokeret og fjernet malware samt en vurdering af sikkerhedsniveauet i jeres endepunkter Når du booker en trial, registrerer vi dig i vores system og retter henvendelse til dig via en af vores partnere inden for ganske få dage. Trialløsningen er enkel at installere og kræver ingen ny hardware.