Den danske kæmpesucces Tradeshift lander kapitalindsprøjtning på 1,6 milliarder kroner - gør klar til børsnotering

Dansk-stiftede Tradeshift runder med ny kapitalindsprøjtning på 1,6 milliarder kroner nu en markedsværdi på syv milliarder kroner og træder ind i den lille gruppe af dansk-stiftede 'unicorn'-selskaber. Børsnotering på vej.

Danskstiftede Tradeshift har for alvor vind i sejlene og har nået et niveau, hvor selskabet leger med de allerstørste spillere.

Selskabet lander nu en kapitalindsprøjtning på en kvart milliard dollar - godt 1,6 milliarder kroner.

Bag kapitalindsprøjtningen står den amerikanske storbank Goldman Sachs, den canadiske pensionskæmpe PSP Investments samt en række andre kapitalfonde som HSBC, H14 og Bullhound samt Gray Swan, som Tradeshift-stifterne Christian Lanng, Mikkel Hippe Brun og Gert Sylvest står bag.

Gray Swan har selv lagt næsten 50 millioner dollar ud af de 250 milliarder dollar på bordet i kapitalrunden.

Medstifter Christian Lanng siger til Bloomberg, at kapitalindsprøjtningen er den sidste i rækken, inden Tradeshift inden for de næste 24 måneder skal børsnoteres.

Unicorn
Med den nye kapitalindsprøjtning værdifastsættes Tradeshift nu ifølge egne beregninger til 1,1 milliard dollar - godt syv milliarder kroner.

Dermed entrer selskabet den lille gruppe af danske såkaldte unicorns, som er selskaber med en markedsværdi på mere end en milliard dollar.

I dette selskab finder vi også selskaber som Sitecore, Unity Technologies, Zendesk og Just Eat.

Tradeshift blev stiftet i 2010 af Christian Lanng, Mikkel Hippe Bruun og Gert Sylvest, der alle har en fortid i den daværende IT- og Telestyrelsen, hvor Christian Lanng var kontorchef. Her udviklede de sammen en offentlig dansk e-faktureringsløsning ved navn NemHandel, hvilket inspirerede dem til at etablere Tradeshift.

Selskabet er i dag med sin e-faktureringsløsning blandt verdens allerstørste erhvervs-handelsplatforme med 1,5 millioner virksomheder i 190 lande som kunder.

Selskabet har i dag omkring 600 medarbejdere fordelt på kontorer i Novosibirsk, Bukarest, Suzhou, San Fransisco og på Landemærket i København.

“Vi har altid troet på, at fremtiden for supply chain er 100 procent digital og at det, at forbinde handler er første skridt på vejen mod en digitalt forbundet økonomi,” lyder det fra medstifter Christian Lanng i denne udsendte meddelelse om investeringen.

Tradeshift har siden etableringen efterhånden modtaget omkring 2,7 milliarder kroner i investeringer og har forrygende vind i sejlene.

Det er blot et par år siden, at selskabet blev værdifastsat til 3,2 milliarder kroner - altså under det halve af værdien i dag. Det skete dengang i forbindelse med en kapitaltilførsel på en halv milliard kroner.

Du kan læse mere om Tradeshift her: Danske Tradeshift er gået fra spejderhytte til en global koncern på få år: Holder innovationen i topform med nemt værktøj

Læs også:

Danske Tradeshift: Her vil vi investere alle vores millioner af kroner
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Flere dybdegående Computerworld artikler

"Det er skide sjovt, at vi nu også kan følge med i en masse data under kampene. Men det betyder også, at dårlige tabere kan henvise til vores bordfodbold-data"

Alle de indsamlede data bliver bearbejdet via machine-learning, der giver os en masse statistik på vores bordfodboldkampe. Vi kan eksempelvis se hvilket hold, der har haft bolden mest, og hvem der har flest skud på mål. Vi har også installeret en optisk sensor i målet, der registrerer, når der bliver scoret og holder styr på stillingen.

Erik Kaae stopper som topchef i EG efter salg til DXC Technology - forlader nu helt it-branchen
Morgen-briefing: Lars Seier henter dansk erhvervsprofil til krypto-virksomhed / Amazon investerer milliarder i Tesla-rival / Google køber grunde op via mystiske skuffeselskaber / Apple henter tidligere Microsoft-chef til ny smart home-satsning
Ugen i tech: Stort Samsung læk: Her er selskabets forårskollektion af wearables / Canon-prisbombe – halverer nærmest prisen på spritnyt fullframe kamera / Salg på prisstærkt Nvidia GTX1660 er tyvstartet.
2 Test af Microsoft Surface Laptop 2: En genial laptop - hvor Microsoft begår nogle sløje svipsere
Årets største mobil-messe åbner snart portene: Her er de fem nyheder, vi glæder os mest til
Netcompanys bestyrelsesformand trækker sig: Fravælger selskabet til fordel for andre bestyrelsesposter
11 Her er Googles svar på nye EU-regler, der 'kan ødelægge internettet for altid': "Detaljerne er vigtige"


Premium
Regeringens Disruptionsråd blev udskammet og latterliggjort – men nu får vi indblik i de reelle resultater
Regeringens Disruptionsråd blev udskammet og latterliggjort, da skuespilleren Helle Joof gjorde sig klog på indianerstammer og disruption. Men nu kan vi efter knap to år gøre status over rådets arbejde.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Toke Kruse: Jeg spår, at humankapital i 2019 erstattes af it-kapital
I 2019 vil vi se en kæmpe udskiftning af ressourcer, hvorunder de menneskelige processer overtages af software, der gør os mennesker hurtigere og mere effektive. Betyder det store fyringsrunder? Måske.
White paper
Gratis e-bog: Mister du pusten på BI-bjergetapen? Tag den lige vej i stedet!
Denne e-bog er relevant for dig der sidder i en virksomhed, der allerede arbejder med Dynamics 365 for Finance & Operations, eller som overvejer at få det. Det er din genvej til at komme tilbage på BI-motorvejen, hurtigt og på den rigtige måde. Du finder ud af hvordan du kommer ud over bumpene og uden om hullerne på bjergvejen med CBI Plugin, så du igen kommer tilbage på motorvejen og kan køre direkte mod målet. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du kommer over – eller helt undgår – de største bump på bjergetapen.