Den danske kæmpesucces Tradeshift lander kapitalindsprøjtning på 1,6 milliarder kroner - gør klar til børsnotering

Dansk-stiftede Tradeshift runder med ny kapitalindsprøjtning på 1,6 milliarder kroner nu en markedsværdi på syv milliarder kroner og træder ind i den lille gruppe af dansk-stiftede 'unicorn'-selskaber. Børsnotering på vej.

Danskstiftede Tradeshift har for alvor vind i sejlene og har nået et niveau, hvor selskabet leger med de allerstørste spillere.

Selskabet lander nu en kapitalindsprøjtning på en kvart milliard dollar - godt 1,6 milliarder kroner.

Bag kapitalindsprøjtningen står den amerikanske storbank Goldman Sachs, den canadiske pensionskæmpe PSP Investments samt en række andre kapitalfonde som HSBC, H14 og Bullhound samt Gray Swan, som Tradeshift-stifterne Christian Lanng, Mikkel Hippe Brun og Gert Sylvest står bag.

Gray Swan har selv lagt næsten 50 millioner dollar ud af de 250 milliarder dollar på bordet i kapitalrunden.

Medstifter Christian Lanng siger til Bloomberg, at kapitalindsprøjtningen er den sidste i rækken, inden Tradeshift inden for de næste 24 måneder skal børsnoteres.

Unicorn
Med den nye kapitalindsprøjtning værdifastsættes Tradeshift nu ifølge egne beregninger til 1,1 milliard dollar - godt syv milliarder kroner.

Dermed entrer selskabet den lille gruppe af danske såkaldte unicorns, som er selskaber med en markedsværdi på mere end en milliard dollar.

I dette selskab finder vi også selskaber som Sitecore, Unity Technologies, Zendesk og Just Eat.

Tradeshift blev stiftet i 2010 af Christian Lanng, Mikkel Hippe Bruun og Gert Sylvest, der alle har en fortid i den daværende IT- og Telestyrelsen, hvor Christian Lanng var kontorchef. Her udviklede de sammen en offentlig dansk e-faktureringsløsning ved navn NemHandel, hvilket inspirerede dem til at etablere Tradeshift.

Selskabet er i dag med sin e-faktureringsløsning blandt verdens allerstørste erhvervs-handelsplatforme med 1,5 millioner virksomheder i 190 lande som kunder.

Selskabet har i dag omkring 600 medarbejdere fordelt på kontorer i Novosibirsk, Bukarest, Suzhou, San Fransisco og på Landemærket i København.

“Vi har altid troet på, at fremtiden for supply chain er 100 procent digital og at det, at forbinde handler er første skridt på vejen mod en digitalt forbundet økonomi,” lyder det fra medstifter Christian Lanng i denne udsendte meddelelse om investeringen.

Tradeshift har siden etableringen efterhånden modtaget omkring 2,7 milliarder kroner i investeringer og har forrygende vind i sejlene.

Det er blot et par år siden, at selskabet blev værdifastsat til 3,2 milliarder kroner - altså under det halve af værdien i dag. Det skete dengang i forbindelse med en kapitaltilførsel på en halv milliard kroner.

Du kan læse mere om Tradeshift her: Danske Tradeshift er gået fra spejderhytte til en global koncern på få år: Holder innovationen i topform med nemt værktøj

Læs også:

Danske Tradeshift: Her vil vi investere alle vores millioner af kroner
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand
ComputerViews: Huawei indkasserer flere voldsomme bredsider fra blandt andre den amerikanske stat og Google. Den kinesiske tech-gigant er dog ikke sendt til tælling - endnu. Se her, hvad der kan komme til at ske.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.