Den danske kæmpesucces Tradeshift lander kapitalindsprøjtning på 1,6 milliarder kroner - gør klar til børsnotering

Dansk-stiftede Tradeshift runder med ny kapitalindsprøjtning på 1,6 milliarder kroner nu en markedsværdi på syv milliarder kroner og træder ind i den lille gruppe af dansk-stiftede 'unicorn'-selskaber. Børsnotering på vej.

Danskstiftede Tradeshift har for alvor vind i sejlene og har nået et niveau, hvor selskabet leger med de allerstørste spillere.

Selskabet lander nu en kapitalindsprøjtning på en kvart milliard dollar - godt 1,6 milliarder kroner.

Bag kapitalindsprøjtningen står den amerikanske storbank Goldman Sachs, den canadiske pensionskæmpe PSP Investments samt en række andre kapitalfonde som HSBC, H14 og Bullhound samt Gray Swan, som Tradeshift-stifterne Christian Lanng, Mikkel Hippe Brun og Gert Sylvest står bag.

Gray Swan har selv lagt næsten 50 millioner dollar ud af de 250 milliarder dollar på bordet i kapitalrunden.

Medstifter Christian Lanng siger til Bloomberg, at kapitalindsprøjtningen er den sidste i rækken, inden Tradeshift inden for de næste 24 måneder skal børsnoteres.

Unicorn
Med den nye kapitalindsprøjtning værdifastsættes Tradeshift nu ifølge egne beregninger til 1,1 milliard dollar - godt syv milliarder kroner.

Dermed entrer selskabet den lille gruppe af danske såkaldte unicorns, som er selskaber med en markedsværdi på mere end en milliard dollar.

I dette selskab finder vi også selskaber som Sitecore, Unity Technologies, Zendesk og Just Eat.

Tradeshift blev stiftet i 2010 af Christian Lanng, Mikkel Hippe Bruun og Gert Sylvest, der alle har en fortid i den daværende IT- og Telestyrelsen, hvor Christian Lanng var kontorchef. Her udviklede de sammen en offentlig dansk e-faktureringsløsning ved navn NemHandel, hvilket inspirerede dem til at etablere Tradeshift.

Selskabet er i dag med sin e-faktureringsløsning blandt verdens allerstørste erhvervs-handelsplatforme med 1,5 millioner virksomheder i 190 lande som kunder.

Selskabet har i dag omkring 600 medarbejdere fordelt på kontorer i Novosibirsk, Bukarest, Suzhou, San Fransisco og på Landemærket i København.

“Vi har altid troet på, at fremtiden for supply chain er 100 procent digital og at det, at forbinde handler er første skridt på vejen mod en digitalt forbundet økonomi,” lyder det fra medstifter Christian Lanng i denne udsendte meddelelse om investeringen.

Tradeshift har siden etableringen efterhånden modtaget omkring 2,7 milliarder kroner i investeringer og har forrygende vind i sejlene.

Det er blot et par år siden, at selskabet blev værdifastsat til 3,2 milliarder kroner - altså under det halve af værdien i dag. Det skete dengang i forbindelse med en kapitaltilførsel på en halv milliard kroner.

Du kan læse mere om Tradeshift her: Danske Tradeshift er gået fra spejderhytte til en global koncern på få år: Holder innovationen i topform med nemt værktøj

Læs også:

Danske Tradeshift: Her vil vi investere alle vores millioner af kroner

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Premium
Datatilsynet advarer: Denne simple mail-funktion er skyld i hver sjette danske GDPR-brud
En stor del af de indberetninger, som Datatilsynet har modtaget siden GDPR trådte i kraft 25. maj, handler om en simpel mail-funktion, som tilsynet derfor anbefaler, at man slår fra.
Computerworld
Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ
Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.