Artikel top billede

Morgen-briefing: ’Foreningen mod ulovlig logning’ stævner Pape i dag / Region Midtjylland bygger to nye datacentre / Netcompany samler alle medarbejdere til børsnoterings-fest

’Foreningen mod ulovlig logning’ stævner Pape i dag. Region Midtjylland bygger to nye datacentre. Netcompany samler alle medarbejdere til børsnoterings-fest. Uber og Waymo drøfter samarbejde. Kaspersky for ‘no go’ til amerikansk anke.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

’Foreningen mod ulovlig logning’ stævner Pape i dag

‘Foreningen mod ulovlig logning’ afleverer i dag ved middagstid en stævning mod justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Foreningen har indsamlet mere end 370.000 kroner, som skal bruges på sagen.

Foreningen stævner justitsministeren for at få ham til at anerkende, at Logningsbekendtgørelsen fra 2006 er ugyldig.

"Vi er 100 procent sikre på, at vi kommer til at vinde sagen. Det her er ulovligt, og det har EU-domstolen også afgjort. Det eneste, ministeriet kan gøre, er at trække tiden ud," har manden bag foreningen, jurist Rasmus Malver, tidligere sagt til Berlingske..

Du kan se et udkast til stævningen her.

Læs også: Søren Pape Poulsen giver sig ikke - affejer massiv lognings-kritik: "Vi kunne jo sidde her i 24 timer uden at blive enige"

Region Midtjylland bygger to nye datacentre

Region Midtjylland går i gang med at bygge to nye datacentre i Gødstrup uden for Herning, hvor regionen for tiden er gang med at bygge et stort sygehus.

Hvert datacenter bliver på omkring 500 kvadratmeter.

“Der er tale om to datacentre som erstatning for eksisterende anlæg. Centrene skal være fysisk adskilt, men med en maksimal afstand på 10 km. Hvis afstanden bliver større, vil der blive så stor forsinkelse i datatrafikken mellem centrene, at data i de to centre ikke til enhver tid er helt identiske,” lyder det fra regionen.

Regionen har i dag fire datacentre. Et i Horsens, et i Holstebro, et i Aarhus og et hos TDC. Det er planen, at de nye datacentre skal være klar i efteråret 2020, meddeler regionen.

Netcompany samler alle medarbejdere til børsnoterings-fest

Netcompany har inviteret alle medarbejdere til et formiddags-arrangement i DR Koncerthusets Studie 1 i København med storskærm og det hele, når selskabet børsnoteres torsdag i næste uge.

Her vil der fra morgenstunden være taler af blandt andre topchef André Rogaczewski samt erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

Herefter er der nedtælling, til handlen indledes klokken 09:00, hvor Netcompany formelt introduceres på Nasdaq Copenhagen.

Læs også: Netcompany kan blive Danmarks nye folkeaktie - derfor vil danskerne flokkes om selskabet.

Uber og Waymo drøfter samarbejde

Uber forhandler med Alphabets Waymo om et muligt samarbejde, hvor Uber skal kunne anvende Waymos teknologi i selskabets selvkørende biler, oplyser Uber-topchef Dara Khosrowshahi.

De to selskaber har ellers i den grad været i haserne på hinanden, men Dara Khosrowshahi fortæller, at forholdet ‘er ved at blive bedre,’ efter Uber i februar betalte 245 millioner dollar i aktier for at lukke en konflikt om forretnings-hemmeligheder, som Waymo mente, at Uber havde skaffet sig adgang til.

Dara Khosrowshahi betegner Waymo som en ‘fantastisk teknologi-leverandør.’

Kaspersky for ‘no go’ til amerikansk anke

En amerikansk domstol siger blankt nej til det russiske it-sikkerhedsfirma Kaspersky Labs forsøg på via rettens vej at få lov til igen at sælge produkter til amerikanske myndigheder.

Den amerikanske regering forbød i fjor amerikanske myndigheder at anvende produkter fra Kaspersky, som beskyldes for via sine produkter at spionere for Rusland.

Dommeren - U.S. District Judge Colleen Kollar-Kotelly mener ikke, at Kaspersky har dokumenteret grundigt nok, at der ikke er noget om sagen.

Læs også: Kaspersky flytter stor del af butikken til Schweiz efter massive anklager om spionage for Rusland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere