Artikel top billede

Morgen-briefing: Tidligere Saxo Bank-chef bliver direktør i Geomatic / Sidste udkald for køb af Netcompany-aktier / Danmark kan sakke bagefter i 5G-kapløb / Lani Pixels konkurs / Danske Cito IT solgt til svensk it-firma

Tidligere Saxo Bank-chef bliver direktør i Geomatic. Sidste udkald for køb af Netcompany-aktier. Danmark kan sakke bagefter i 5G-kapløb. Lani Pixels konkurs. Danske Cito IT solgt til svensk it-firma. It-bevilling spist op af af lavere produktivitet. Kaspersky: Vores ekspertise gør verden til et bedre sted.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Tidligere Saxo Bank-chef bliver direktør i Geomatic

Det københavnske data- og analysefirma Geomatic får ny direktør i skillelse af Jeff Saul, der er tidligere aktiechef i Saxo Bank og direktør i Euroinvestor.

Han afløser selskabets stifter, Martin Glarvig, som nu bliver bestyrelsesformand.

“Danmark er i dag et af de mest digitaliserede lande i verden, så danske virksomheder og organisationer skal også have verdens bedste muligheder for at udnytte data i udviklingen af deres services, forretning og produkter. Rigtig mange virksomheder vælger allerede Geomatic som partner til den proces, og det ser jeg frem til at styrke yderligere,” lyder det fra selskabet.

Sidste udkald for køb af Netcompany-aktier

Netcompany har på grund af høj efterspørgsel besluttet at lukke for privates køb af aktier for op til tre millioner kroner forud for børsnoteringen allerede i dag klokken 16:00.

Det meddeler Netcompany i denne meddelelse.

Det var ellers planen, at private investorer kunne tegne aktier helt frem til 6. juni. Vil man købe for mere end tre millioner kroner, har man fortsat til 6. juni klokken 11:00.

Første handelsdag på Nasdaq-børsen i København bliver på torsdag, 7. juni.

Læs også: Netcompany kan blive Danmarks nye folkeaktie - derfor vil danskerne flokkes om selskabet

Danmark kan sakke bagefter i 5G-kapløb

De nordiske lande gav for en uges tid siden hinanden håndslag på, at de ville være førende i verden inden for 5G.

Sverige, Finland og Norge kan skimte det første 5G-netværk. Men der er lange udsigter i Danmark, skriver Finans.

“Hårdt prispres på mobilmarkedet og en usikker kurs i TDC efter ejerskiftet kan nemlig sætte Danmark tilbage i 5G-kapløbet,” skriver avisen.

Ifølge avisen vil der ‘i virkeligheden gå mange år, før 4G bliver erstattet af 5G i hele Danmark’ - blandt andet fordi der skal opsættes nye master, da høje frekvenser på 5G har kort rækkevide.

Lani Pixels konkurs

Det lille Billund-firma Lani Pixels er under konkursbehandling i Skifteretten i Kolding, fremgår det af et dekret i Statstidende, som du finder her.

Lani Pixels blev for halvandet år siden købt af it-firmaet Ominto for enorme 175 millioner kroner.

Købet var ifølge Børsen afgørende for, at Ominto kunne blive børsnoteret på Nasdaq-børsen i New York.

Ominto blev smidt af Nasdaq fornylig.

Det kan du læse mere om her: Danskejet it-firma taget af børsen i USA.

Danske Cito IT solgt til svensk it-firma

Det danske it-firma Cito IT bliver overtaget af svenske Vitec Software Group, meddeler de to firmaer i denne pressemeddelelse.

Cito IT er specialiseret i software til apoteker-branchen og omsætter for omkring 26 millioner kroner om året med et resultat før skat og afskrivninger (ebitda) på 7,6 millioner kroner.

Parterne oplyser ikke prisen, men Vitec meddeler, at Cito IT er et ‘veldrevet og profitabelt selskab.’

It-bevilling spist op af af lavere produktivitet

En særlig it-bevilling fra Region Sjælland på 50 millioner kroner er blevet spist op af blandt andet produktivitetsfald på grund af indførelsen af Sundhedsplatformen i regionen, skriver Version2.

De 50 millioner blev i fjor afsat som buffer til at understøtte implementeringen af det nye system.

Men i en budgetopfølgning - som du finder her - fremgår det nu, at det på grund af et ‘samlet forventet merforbrug’ ikke er ‘muligt at frigøre reservationen af midler.’

Kaspersky: Vores ekspertise gør verden til et bedre sted

Russiske Kaspersky Labs erklærer sig meget skuffet over, at en amerikansk domstol i sidste uge afviste at tage det amerikanske forbud mod selskabet op til behandling.

I en udsendt erklæring meddeler selskabet, at det ‘indædt vil forfølge alle anke-muligheder.’

Kaspersky Labs fastholder, at anklagerne er grundløse, og at der aldrig er blevet fremlagt beviser på, at selskabet samarbejder med russerne.

“Vi er overbeviste om, at vores ekspertise og trussels-systemer gør cyberverdenene sikrere i takt med, at vi opdager og neutraliserer alle former for avancerede trusler uanset hvor de kommer fra, eller hvad deres formål er,” lyder det i erklæringen.

Læs også: Kaspersky flytter stor del af butikken til Schweiz efter massive anklager om spionage for Rusland

Ingen morgen-briefing tirsdag

Morgen-briefing udkommer ikke tirsdag, hvor det er Grundlovsdag.

Her vil vi istedet bruge tiden til at reflektere over tiden, der er gået (og vil komme), siden Grundloven - der jo er Danmarks højeste lov - blev vedtaget.

Som du jo nok ved, så blev Grundloven vedtaget i 1849 på baggrund af et udkast, som den nationalliberale Monrad havde skrevet.

Lovforslaget med 100 paragraffer blev vedtaget 5. juni 1849 af den rigsforsamling, der var blevet valgt i efteråret 1848, og den ændrede hele Danmarks styreform fra enevælde til konstitutionelt monarki og er på rigtigt mange måder grundlaget for det samfund, som vi har i Danmark i dag.

Grundloven er siden blevet ændret fem gange, nemlig i 1855, 1866, 1915, 1920 og 1953.

Ja, det kan vi reflektere over. Og morgen-briefing er tilbage på morgen-kvisten onsdag morgen. Samme tid, samme sted. Så stay tuned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere