Artikel top billede

Sådan nedsænker man 864 servere i Nordsøen - se Microsofts nye datacenter under vand

Microsoft har netop nedsænket et datacenter på 36 meters dybde. Målet er skabe et undervands-datacenter, der bruger verdenshavene til naturlig nedkøling.

Den amerikanske it-gigant Microsoft har netop nedsænket et fuldt funktionsdygtigt datacenter på 36 meters dybde i havet ud for de skottske Orkney-øer, hvor Nordsøen og Atlanterhavet mødes.

Det sker som et led i virksomhedens mangeårige bestræbelser på at skabe et underhavs-datacenter.

Microsoft har døbt projektet Project Natick, og ifølge det amerikanske medie Venturebeat blev ideen forstret for adskillige år siden på et af Microsofts såkaldte ThinkWeek-events, hvor ansatte i virksomheden har mulighed for at byde ind med nye ideer.

Læs også: Nyt gigant-datacenter kan være på vej til Danmark: Stor aktivitet på grund ved Esbjerg

Bruger havet til naturlig nedkøling

Målet med projektet er at skabe et grønt og energi-effektivt datacenter, der bruger havet til at nedkøle et datacenter.

Samtidig vil denne type datacentre kunne levere store stor computerkraft til folk, der lever på fjerne kyststrækninger, hvor der ikke nødvendigvis er adgang til moderne it-infrastruktur.

De skotske Orkney-øer er ifølge Venturebeat netop blevet valgt, fordi øerne huser det Europæiske Marineenergi Center, der forsker i bølgeenergi og dermed kan forsyne datacenteret med grøn-energi.

Datacenteret, der blev nedsænket, er stadigvæk blot en prototype, og det er sammenlignet med normale datacenter relativt lille.

Det indeholder 864 servere og med en længde på knap 12 meter er det på størrelse med en shipping container.

Se en video fra nedsænkningen her:

Læs også:
Datacenter-ekspert: Kun få virksomheder kan bygge et datacenter af den størrelse, som planlægges i Esbjerg

Esbjerg Kommune: Vi aner ikke hvem der vil bygge kæmpe datacenter i kommunen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere