Artikel top billede

Sådan nedsænker man 864 servere i Nordsøen - se Microsofts nye datacenter under vand

Microsoft har netop nedsænket et datacenter på 36 meters dybde. Målet er skabe et undervands-datacenter, der bruger verdenshavene til naturlig nedkøling.

Den amerikanske it-gigant Microsoft har netop nedsænket et fuldt funktionsdygtigt datacenter på 36 meters dybde i havet ud for de skottske Orkney-øer, hvor Nordsøen og Atlanterhavet mødes.

Det sker som et led i virksomhedens mangeårige bestræbelser på at skabe et underhavs-datacenter.

Microsoft har døbt projektet Project Natick, og ifølge det amerikanske medie Venturebeat blev ideen forstret for adskillige år siden på et af Microsofts såkaldte ThinkWeek-events, hvor ansatte i virksomheden har mulighed for at byde ind med nye ideer.

Læs også: Nyt gigant-datacenter kan være på vej til Danmark: Stor aktivitet på grund ved Esbjerg

Bruger havet til naturlig nedkøling

Målet med projektet er at skabe et grønt og energi-effektivt datacenter, der bruger havet til at nedkøle et datacenter.

Samtidig vil denne type datacentre kunne levere store stor computerkraft til folk, der lever på fjerne kyststrækninger, hvor der ikke nødvendigvis er adgang til moderne it-infrastruktur.

De skotske Orkney-øer er ifølge Venturebeat netop blevet valgt, fordi øerne huser det Europæiske Marineenergi Center, der forsker i bølgeenergi og dermed kan forsyne datacenteret med grøn-energi.

Datacenteret, der blev nedsænket, er stadigvæk blot en prototype, og det er sammenlignet med normale datacenter relativt lille.

Det indeholder 864 servere og med en længde på knap 12 meter er det på størrelse med en shipping container.

Se en video fra nedsænkningen her:

Læs også:
Datacenter-ekspert: Kun få virksomheder kan bygge et datacenter af den størrelse, som planlægges i Esbjerg

Esbjerg Kommune: Vi aner ikke hvem der vil bygge kæmpe datacenter i kommunen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere