Artikel top billede

Sådan nedsænker man 864 servere i Nordsøen - se Microsofts nye datacenter under vand

Microsoft har netop nedsænket et datacenter på 36 meters dybde. Målet er skabe et undervands-datacenter, der bruger verdenshavene til naturlig nedkøling.

Den amerikanske it-gigant Microsoft har netop nedsænket et fuldt funktionsdygtigt datacenter på 36 meters dybde i havet ud for de skottske Orkney-øer, hvor Nordsøen og Atlanterhavet mødes.

Det sker som et led i virksomhedens mangeårige bestræbelser på at skabe et underhavs-datacenter.

Microsoft har døbt projektet Project Natick, og ifølge det amerikanske medie Venturebeat blev ideen forstret for adskillige år siden på et af Microsofts såkaldte ThinkWeek-events, hvor ansatte i virksomheden har mulighed for at byde ind med nye ideer.

Læs også: Nyt gigant-datacenter kan være på vej til Danmark: Stor aktivitet på grund ved Esbjerg

Bruger havet til naturlig nedkøling

Målet med projektet er at skabe et grønt og energi-effektivt datacenter, der bruger havet til at nedkøle et datacenter.

Samtidig vil denne type datacentre kunne levere store stor computerkraft til folk, der lever på fjerne kyststrækninger, hvor der ikke nødvendigvis er adgang til moderne it-infrastruktur.

De skotske Orkney-øer er ifølge Venturebeat netop blevet valgt, fordi øerne huser det Europæiske Marineenergi Center, der forsker i bølgeenergi og dermed kan forsyne datacenteret med grøn-energi.

Datacenteret, der blev nedsænket, er stadigvæk blot en prototype, og det er sammenlignet med normale datacenter relativt lille.

Det indeholder 864 servere og med en længde på knap 12 meter er det på størrelse med en shipping container.

Se en video fra nedsænkningen her:

Læs også:
Datacenter-ekspert: Kun få virksomheder kan bygge et datacenter af den størrelse, som planlægges i Esbjerg

Esbjerg Kommune: Vi aner ikke hvem der vil bygge kæmpe datacenter i kommunen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere