Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sundhedsplatformen kostede Region Sjælland 700 millioner: Nu indrømmer regionen at platformen ikke fungerer

Region Sjælland indrømmer nu at Sundhedsplatformen ikke fungerer, som den skal. Det vil dog være for dyrt at skrotte platformen, og derfor fortsætter arbejdet med at forbedre platformen. Målet er, at Sundhedsplatformen skal fungere efter hensigten om et år.

Region Sjællands 700 millioner kroner dyre valg af Sundhedsplatformen har langt fra været en succes.

Nu erkender regionen selv, at platformen er langt sværere at få til at fungere end ventet. Det skriver DR.

"Vi vidste det ikke fra starten. Vi var meget optimistiske på systemets vegne, og det har vist sig at være en fejlplaceret optimisme. Det har været langt hårdere og langt sværere at få det til at køre ordentligt, siger Leif Panduro, sundhedsdirektør hos Region Sjælland, til DR.

Region Syddanmark betalte kun 250 millioner kroner

Sundhedsplatformen har været ramt af en lang række dårlige sager, siden den blev taget i brug for første gang på hospitalerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden i 2016.

Region Sjælland har betalt 700 millioner for sin Sundhedsplatformen til NNIT og Epic, ligesom Sundhedsplatformen også har kostet Regions Hovedstaden 2 milliarder kroner.

Til gengæld skal Region Syddanmark kun betale 250 millioner kroner til Systematic for regionens nye EPJ-system.

Det er bare ét af de punkter, der har fået kritikken til at hagle ned over Sundhedsplatformen.

Det kan du læse mere om her: Regionsrådsformand vil have undersøgt pris på Sundhedsplatformen: Har kostet 700 millioner, mens Region Syddanmarks nye system koster 250 millioner

Derudover er det også kommet frem, at Region Sjælland har haft en nedgang i sygehusaktiviteten på 10 procent, efter regionen har igangsat Sundhedsplatformen.

Det kan du læse mere om her: Sundhedsplatformen har fået antallet af behandlinger til at falde med 10 procent i Region Sjælland

Læger: Det er en skandale

Over for DR kalder Lisbeth Lintz, formand for overlægeforeningen i hele Danmark, det "en skandale," at det efter to år med Sundhedsplatformen stadig ikke er muligt at vide, om patienterne bliver medicineret korrekt.

Sundhedsplatformen taler nemlig ikke sammen med lægernes medicinjournaler, Det Fælles Medicinkort, som giver sundhedspersonalet adgang til patienternes medicin og vaccinationer.

Leif Panduro gør det klart, at han forstår frustrationerne, men han mener, at det vil være for dyrt at skrotte platformen.

Han forventer, at problemerne med Sundhedsplatformen vil være endeligt løst om et års tid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere