Artikel top billede

Sundhedsplatformen kostede Region Sjælland 700 millioner: Nu indrømmer regionen at platformen ikke fungerer

Region Sjælland indrømmer nu at Sundhedsplatformen ikke fungerer, som den skal. Det vil dog være for dyrt at skrotte platformen, og derfor fortsætter arbejdet med at forbedre platformen. Målet er, at Sundhedsplatformen skal fungere efter hensigten om et år.

Region Sjællands 700 millioner kroner dyre valg af Sundhedsplatformen har langt fra været en succes.

Nu erkender regionen selv, at platformen er langt sværere at få til at fungere end ventet. Det skriver DR.

"Vi vidste det ikke fra starten. Vi var meget optimistiske på systemets vegne, og det har vist sig at være en fejlplaceret optimisme. Det har været langt hårdere og langt sværere at få det til at køre ordentligt, siger Leif Panduro, sundhedsdirektør hos Region Sjælland, til DR.

Region Syddanmark betalte kun 250 millioner kroner

Sundhedsplatformen har været ramt af en lang række dårlige sager, siden den blev taget i brug for første gang på hospitalerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden i 2016.

Region Sjælland har betalt 700 millioner for sin Sundhedsplatformen til NNIT og Epic, ligesom Sundhedsplatformen også har kostet Regions Hovedstaden 2 milliarder kroner.

Til gengæld skal Region Syddanmark kun betale 250 millioner kroner til Systematic for regionens nye EPJ-system.

Det er bare ét af de punkter, der har fået kritikken til at hagle ned over Sundhedsplatformen.

Det kan du læse mere om her: Regionsrådsformand vil have undersøgt pris på Sundhedsplatformen: Har kostet 700 millioner, mens Region Syddanmarks nye system koster 250 millioner

Derudover er det også kommet frem, at Region Sjælland har haft en nedgang i sygehusaktiviteten på 10 procent, efter regionen har igangsat Sundhedsplatformen.

Det kan du læse mere om her: Sundhedsplatformen har fået antallet af behandlinger til at falde med 10 procent i Region Sjælland

Læger: Det er en skandale

Over for DR kalder Lisbeth Lintz, formand for overlægeforeningen i hele Danmark, det "en skandale," at det efter to år med Sundhedsplatformen stadig ikke er muligt at vide, om patienterne bliver medicineret korrekt.

Sundhedsplatformen taler nemlig ikke sammen med lægernes medicinjournaler, Det Fælles Medicinkort, som giver sundhedspersonalet adgang til patienternes medicin og vaccinationer.

Leif Panduro gør det klart, at han forstår frustrationerne, men han mener, at det vil være for dyrt at skrotte platformen.

Han forventer, at problemerne med Sundhedsplatformen vil være endeligt løst om et års tid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere