Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sundhedsplatformen kostede Region Sjælland 700 millioner: Nu indrømmer regionen at platformen ikke fungerer

Region Sjælland indrømmer nu at Sundhedsplatformen ikke fungerer, som den skal. Det vil dog være for dyrt at skrotte platformen, og derfor fortsætter arbejdet med at forbedre platformen. Målet er, at Sundhedsplatformen skal fungere efter hensigten om et år.

Region Sjællands 700 millioner kroner dyre valg af Sundhedsplatformen har langt fra været en succes.

Nu erkender regionen selv, at platformen er langt sværere at få til at fungere end ventet. Det skriver DR.

"Vi vidste det ikke fra starten. Vi var meget optimistiske på systemets vegne, og det har vist sig at være en fejlplaceret optimisme. Det har været langt hårdere og langt sværere at få det til at køre ordentligt, siger Leif Panduro, sundhedsdirektør hos Region Sjælland, til DR.

Region Syddanmark betalte kun 250 millioner kroner

Sundhedsplatformen har været ramt af en lang række dårlige sager, siden den blev taget i brug for første gang på hospitalerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden i 2016.

Region Sjælland har betalt 700 millioner for sin Sundhedsplatformen til NNIT og Epic, ligesom Sundhedsplatformen også har kostet Regions Hovedstaden 2 milliarder kroner.

Til gengæld skal Region Syddanmark kun betale 250 millioner kroner til Systematic for regionens nye EPJ-system.

Det er bare ét af de punkter, der har fået kritikken til at hagle ned over Sundhedsplatformen.

Det kan du læse mere om her: Regionsrådsformand vil have undersøgt pris på Sundhedsplatformen: Har kostet 700 millioner, mens Region Syddanmarks nye system koster 250 millioner

Derudover er det også kommet frem, at Region Sjælland har haft en nedgang i sygehusaktiviteten på 10 procent, efter regionen har igangsat Sundhedsplatformen.

Det kan du læse mere om her: Sundhedsplatformen har fået antallet af behandlinger til at falde med 10 procent i Region Sjælland

Læger: Det er en skandale

Over for DR kalder Lisbeth Lintz, formand for overlægeforeningen i hele Danmark, det "en skandale," at det efter to år med Sundhedsplatformen stadig ikke er muligt at vide, om patienterne bliver medicineret korrekt.

Sundhedsplatformen taler nemlig ikke sammen med lægernes medicinjournaler, Det Fælles Medicinkort, som giver sundhedspersonalet adgang til patienternes medicin og vaccinationer.

Leif Panduro gør det klart, at han forstår frustrationerne, men han mener, at det vil være for dyrt at skrotte platformen.

Han forventer, at problemerne med Sundhedsplatformen vil være endeligt løst om et års tid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


Premium
Magtfuld stilling hos rengøringsgigant lokkede Erik Kaae væk fra it-branchen - men nu er han tilbage igen: "Jeg har savnet at arbejde i it-branchen"