Artikel top billede

Netcompanys André Rogaczewski blev 263 millioner kroner rigere torsdag: Børsnotering gik over stok og sten

Netcompanys børsintroduktion torsdag var en stor succes for selskabets ejere, som landede gevinster på trecifrede millionbeløb, og virksomhedens værdi steg med mere end to milliarder kroner. Netcompanys værdi er nu omkring 10 milliarder kroner.

Netcompanys første dag på fondsbørsen var en stor succes - særligt for de tre mænd bag selskabet, André Rogaczewski, Claus Jørgensen og Carsten Gomard, som endnu en gang kan smile hele vejen til banken.

It-leverandørens aktie åbnede i kurs 155 på den første dag på fondsbørsen, men aktien steg næsten 30 procent i løbet af dagen til en lukkekurs på 201.

Det betyder også, at selskabets direktør André Rogaczewski, der havde sat 1,7 millioner aktier til salg, blev 263 millioner kroner rigere.

Det samme blev driftsdirektør Claus Jørgensen, der solgte det samme antal aktier.

Den sidste stifter, Carsten Gomard, solgte omkring 880.000 aktier til en samlet værdi af 136 millioner kroner.

Selskabets majoritetsejer, FSN Capital, tjente næsten 1,4 milliarder på de 8,8 millioner aktier, som kapitalfonden havde udbudt.

Dermed kan André Rogaczewski, Claus Jørgensen og Carsten Gomard tilføje yderligere millioner til de mere end 500 millioner kroner, som de hver især har tjent på at sælge Netcompany tidligere.

Det kan du læse mere om her: Tredje gang de tre stiftere sælger Netcompany: Så meget har de scoret på at sælge selskabet

Tjente 76 millioner kroner på tre minutter

Åbningskursen var estimeret til at ligge mellem 135 og 165 kroner, og det blev opfyldt, da aktien åbnede i kurs 155, hvilket giver en værdiansættelse af selskabet på 7,75 milliarder kroner.

Men der gik ikke lang tid, før det blev meget bedre, for Netcompanys ejere.

Knap havde André Rogaczewski trykket på knappen, der markerede, at Netcompany nu er en børsnoteret virksomhed, før kursen steg næsten 20 procent til 185.

På bare tre minutter steg André Rogaczewskis aktiebeholdning dermed 76 millioner kroner i værdi, men den havde ikke toppet endnu.

Aktiemarkedet lukkede med en kurs på 201 på Netcompany-aktien, der dermed steg næsten 29,7 procent på den første handelsdag.

Dermed lader det ikke til, at markedet har tilsluttet sig kritikken fra flere steder, som er gået på, at Netcompany har været værdisat for højt.

Det kan du læse mere om her: Investorer sår tvivl om Netcompanys nye aktie: For dyr og usikker

Direktør har stadig aktier for mere end 500 millioner

At kursen steg fra 155 til 201 betyder, at værdien af Netcompany-ejernes tilbageværende aktier er steget yderligere.

André Rogaczewski, og Claus Jørgesen har stadig hver især 2,5 millioner aktier, som med torsdagens lukkekurs udgør en formue på lidt mere end 500 millioner kroner.

FSN Capital er stadig hovedaktionær med 10,3 millioner aktier, hvilket svarer til en værdi på mere end to milliarder kroner.

Virksomhedens markedsværdi steg i forhold til torsdagens lukkekurs dermed ogs 2,3 milliarder kroner til en værdi på lidt over 10 milliarder kroner.

Læs også: Netcompany brager frem som leverandør til det offentlige: Tredobler omsætningen og nærmer sig en halv milliard kroner årligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere