Artikel top billede

Disse to selskaber sidder tungt på et servermarked i markant fremgang

Der er ild i det internationale servermarked i øjeblikket. I årets første kvartal gik det frem med 33,4 procent, og der er især to selskaber, som i øjeblikket dominerer markedet.

Dell EMC og Hewlett Packard Enterprise sidder tungt på det internationale servermarked

Det fremgår af en ny analyse fra it-analysehuset Gatner.

I årets første kvartal stod Dell EMC således for 21,5 procent af omsætningen på det internationale servermarked, hvilket er en fremgang på 2,5 procentpoint i forhold til samme kvartal sidste år.

Herefter kommer Hewlett Packard Enterprise, som på trods af en markedsandel, der er faldet med 4,2 procentpoint alligevel stod for 19,9 procent af omsætningen på markedet og oplevede en omsætningsfremgang på knap 10,4 procent.

Lenovo og IBM halser bagefter

På de følgende pladser finder vi Inspur Electronics, Lenovo og IBM, der må deles om mere beskedne markedsandele på henholdsvis 7,1 procent, 6,5 procent og 6,4 procent.

Ifølge analysen oplevede det samlede servermarked i årets første kvartal en fremgang i omsætningen på 33,4 procent samt en fremgang i antallet af solgte enheder på 17,3 procent.

Læs også: Dell EMC får ny topchef i Danmark: Bliver femte direktør for den danske Dell-forretning på syv år

Øgede investeringer fra små og store

Det er ifølge Gartner både store og mellemstore virksomheder, der i disse år øger deres investeringer.

”Både enterprise-virksomheder og mellemstore virksomheder er i øjeblikket i færd med at investere i både on-premise og co-location infrastruktur. Investeringerne skal understøtte udskiftninger af ældre server, men der er også tale om investeringer i fremtidig vækst,” siger Gartner-analytikeren Jeffrey Hewitt ifølge en pressemeddelelse.

Han påpeger desuden, at det er værd at bemærke, at de øgede investeringer finder sted samtidig med, at virksomhederne øger deres investeringer i public cloud-løsninger.

Den markante omsætningsfremgang skyldes ifølge Gartner blandt andet, at den gennemsnitlige salgspris for servere er steget på grund af stigende priser på DRAM.

Læs også: HPE i Danmark: Vi vinder frem på alle områder - selv om omsætningen samlet falder