Artikel top billede

HPE i Danmark: Vi vinder frem på alle områder - selv om omsætningen samlet falder

Hewlett-Packard Enterprise vinder frem eller fastholder sine markedsposition på alle væsentlige områder, lyder det fra selskabet, hvis omsætning dog falder.

Hewlett-Packard Enterprise taber omsætning i den danske forretning.

Selskabets netop offentliggjorte regnskab for regnskabsåret 2016/17 viser en tilbagegang på 4,3 procent til 1,3 milliarder kroner.

Indtjeningen lander på 76,2 millioner kroner efter skat.

Selskabet peger ganske vist på, at omsætningsnedgangen skal ses i lyset af, at HPE i årets løb har skilt sig af med både sin serviceforretning (købt af i CSC) og sin softwareforretning (købt af Micro Focus).

“Resultatet regnes for tilfredsstillende i lyset af forandringerne i forretnings-opbygning og - organisation. På trods af dette [forandringerne, red] har selskabet formået enten at fastholde eller øge dets markedsandele i alle dets primære markeds-segmenter,” lyder det fra HPE.

Server falder

Det ændrer dog ikke på, at HPE har tilbagegang i serverssalget herhjemme, hvor selskabet er største leverandør.

Selskabet - der herhjemme har et par hundrede ansatte - peger på, at det er et ‘turbulent’ marked på leverandør-siden, med ‘asiatiske spillere, der går ind på markedet.’

Samtidig vender de små og mellemstore virksomheder sig i større og større grad mod cloud i forhold til on premise-løsninger, lyder det fra HPE.

Til gengæld går det fremad med salget for de såkaldte hyperconvergerede systemer samt det, som HPE kalder for ‘forretningskritiske servere.’

“Det skyldes blandt andet successen med samarbejdet med SAP om Hana,” hedder det.

Køberen af Hewlett Packard Enterprises software-forretning, britiske Micro Focus, er iøvrigt røget i svære problemer i kølvandet på opkøbet.

Det kan du læse mere om her: Opkøb til 58 milliarder kroner giver store problemer: Direktør færdig - aktiekurs dykker med 54 procent

Læs også:

Her er de nye chefer i HP Danmark

Endnu en HP-opsplitning på vej - 100.000 konsulenter skal nu arbejde for CSC

Hewlett-Packard Enterprise sælger sin mægtige software-division for 58 milliarder kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere