Artikel top billede

Bitcoins voldsomme kursstigninger sidste år bygger på manipulation

Ny forskning fra et amerikansk universitet fastslår, at prismanipulation står bag omkring halvdelen af bitcoins vanvittige prisstigning sidste år.

Sidste års vilde kursstigninger på den digitale kryptovaluta bitcoin var i høj grad drevet af prismanipulation.

Sådan lyder den overraskende konklussion i et nyt studie fra Universitetet i Texas.

Bag undersøgelsen står professor John Griffin. Han mener at kunne se en række mønstre i handlerne, der efter hans mening tyder på, at det ikke er investorerne, der har trukket prisen op via efterspørgsel. Det skriver New York Times.

Læs mere om det her: Hackerangreb udhuler markedet for kryptovaluta med 291 milliarder

"Der var klart nogle enorme prisstigninger sidste år, og den her undersøgelse tyder på, at manipulation spillede en stor rolle i de stigninger," siger John Griffin til New York Times.

Priserne har i den seneste tid taget nogle gevaldige dyk, og offentliggørelsen af Griffin's undersøgelse hjælper ikke just på markedshumøret. Forleden faldt bitcoin med yderligere fem procent, så kursen nu er nede med 65 procent i forhold til sit højdepunkt i slutningen af sidste år.

Læs mere her: Investeringsgigant melder klart ud: Bitcoin er en boble og den eksploderer lige straks

Du kan læse hele rapporten HER.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere