Her er Apples dugfriske tal: Så mange danske job er afhængige af selskabet og dets App Store

Danske App-succeser som Vivino, Lego City og To Good To Go er afhængige af Apples platform. Nye tal viser, at 45.000 danske job er afhængige af App Store.

Danskernes foretrukne smartphone-mærke, er også den mest populære app-platform herhjemme. Med iOS-platformens udbredelse er udviklerne fulgt med, hvilket afspejler i app-baseret økonomi.

Nye tal fra Apples job-sider sætter tal på, hvor mange job Apple understøtter via sin App Store.

Læs også: Facebook og Apple bygger gigantiske datacentre i Danmark: Nu er der ledige stillinger, som du kan søge

Her kan det læses, at 45.000 danske job er afhængige af App Store, hvoraf næsten halvdelen, godt 21.000, befinder sig i København. Bag tallene er forskning udarbejdet af Dr. Michael Mandel, fra Progressive Policy Institute, i rapporten “The App Economy in Europe: Leading Countries and Cities”.

Til sammenligning pegede rapporterne fra 2016 og 2017 på henholdsvis 33.000 og 40.000 danske stillinger.

Det betyder samtidigt, at Danmark er i den europæiske top fem, når det gælder såkaldt ’developer density’, antal app-udviklere per indbygger.

Blandt de største danske app-succeser på Apples App Store er apps som Vivino, Lego City og To Good To Go.

Set over hele Europa er over halvanden millioner job afhængige af App Store, som sammenlagt har genereret en omsætning på 20 milliarder Euro, små 150 milliarder kroner, siden App Store debuterede for ti år siden.

Få Apple-jobs i Danmark

Til trods for massive investeringer i kæmpemæssige datacentre i både Aabenraa og Viborg, tæller Apple kun 64 medarbejdere i Danmark. Det udgør 0,29 procent af de 22.000 Apple-stillinger som selskabet tæller i Europa. Disse er fordelt over 19 europæiske lande.

Apple samarbejder med 78 danske underleverandører herunder blandt andre CSK og Gottlieb Paludan Arkitekter som varetager byggeriet af de kæmpemæssige jyske datacentre.

Se også: Apple har rejst den første kæmpe-hal i Viborg - se billederne her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.