Artikel top billede

Her er Apples dugfriske tal: Så mange danske job er afhængige af selskabet og dets App Store

Danske App-succeser som Vivino, Lego City og To Good To Go er afhængige af Apples platform. Nye tal viser, at 45.000 danske job er afhængige af App Store.

Danskernes foretrukne smartphone-mærke, er også den mest populære app-platform herhjemme. Med iOS-platformens udbredelse er udviklerne fulgt med, hvilket afspejler i app-baseret økonomi.

Nye tal fra Apples job-sider sætter tal på, hvor mange job Apple understøtter via sin App Store.

Læs også: Facebook og Apple bygger gigantiske datacentre i Danmark: Nu er der ledige stillinger, som du kan søge

Her kan det læses, at 45.000 danske job er afhængige af App Store, hvoraf næsten halvdelen, godt 21.000, befinder sig i København. Bag tallene er forskning udarbejdet af Dr. Michael Mandel, fra Progressive Policy Institute, i rapporten “The App Economy in Europe: Leading Countries and Cities”.

Til sammenligning pegede rapporterne fra 2016 og 2017 på henholdsvis 33.000 og 40.000 danske stillinger.

Det betyder samtidigt, at Danmark er i den europæiske top fem, når det gælder såkaldt ’developer density’, antal app-udviklere per indbygger.

Blandt de største danske app-succeser på Apples App Store er apps som Vivino, Lego City og To Good To Go.

Set over hele Europa er over halvanden millioner job afhængige af App Store, som sammenlagt har genereret en omsætning på 20 milliarder Euro, små 150 milliarder kroner, siden App Store debuterede for ti år siden.

Få Apple-jobs i Danmark

Til trods for massive investeringer i kæmpemæssige datacentre i både Aabenraa og Viborg, tæller Apple kun 64 medarbejdere i Danmark. Det udgør 0,29 procent af de 22.000 Apple-stillinger som selskabet tæller i Europa. Disse er fordelt over 19 europæiske lande.

Apple samarbejder med 78 danske underleverandører herunder blandt andre CSK og Gottlieb Paludan Arkitekter som varetager byggeriet af de kæmpemæssige jyske datacentre.

Se også: Apple har rejst den første kæmpe-hal i Viborg - se billederne her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere