Artikel top billede

Her er Apples dugfriske tal: Så mange danske job er afhængige af selskabet og dets App Store

Danske App-succeser som Vivino, Lego City og To Good To Go er afhængige af Apples platform. Nye tal viser, at 45.000 danske job er afhængige af App Store.

Danskernes foretrukne smartphone-mærke, er også den mest populære app-platform herhjemme. Med iOS-platformens udbredelse er udviklerne fulgt med, hvilket afspejler i app-baseret økonomi.

Nye tal fra Apples job-sider sætter tal på, hvor mange job Apple understøtter via sin App Store.

Læs også: Facebook og Apple bygger gigantiske datacentre i Danmark: Nu er der ledige stillinger, som du kan søge

Her kan det læses, at 45.000 danske job er afhængige af App Store, hvoraf næsten halvdelen, godt 21.000, befinder sig i København. Bag tallene er forskning udarbejdet af Dr. Michael Mandel, fra Progressive Policy Institute, i rapporten “The App Economy in Europe: Leading Countries and Cities”.

Til sammenligning pegede rapporterne fra 2016 og 2017 på henholdsvis 33.000 og 40.000 danske stillinger.

Det betyder samtidigt, at Danmark er i den europæiske top fem, når det gælder såkaldt ’developer density’, antal app-udviklere per indbygger.

Blandt de største danske app-succeser på Apples App Store er apps som Vivino, Lego City og To Good To Go.

Set over hele Europa er over halvanden millioner job afhængige af App Store, som sammenlagt har genereret en omsætning på 20 milliarder Euro, små 150 milliarder kroner, siden App Store debuterede for ti år siden.

Få Apple-jobs i Danmark

Til trods for massive investeringer i kæmpemæssige datacentre i både Aabenraa og Viborg, tæller Apple kun 64 medarbejdere i Danmark. Det udgør 0,29 procent af de 22.000 Apple-stillinger som selskabet tæller i Europa. Disse er fordelt over 19 europæiske lande.

Apple samarbejder med 78 danske underleverandører herunder blandt andre CSK og Gottlieb Paludan Arkitekter som varetager byggeriet af de kæmpemæssige jyske datacentre.

Se også: Apple har rejst den første kæmpe-hal i Viborg - se billederne her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere