Artikel top billede

Strid om TIA Technology koster investorer dyrt: Her er den store millionregning

DKA Capital og en række andre investorer må indkassere et samlet tab på et trecifret millionbeløb i forbindelse med salget af softwarevirksomheden TIA Technology i 2014 til EQT. Det har Voldgiftsretten besluttet.

Kapitalfonden DKA Capital og en række andre investorer har tabt det juridiske slagsmål om salget af softwarevirksomheden TIA Technology til køberen af virksomheden, kapitalfonden EQT.

Som følge af nederlaget i Voldgiftsretten kom IT Holding III A/S, som DKA Capital er hovedejer af, ud af 2017 med et underskud på 181 millioner.

Det skriver Børsen.

Lars Dybkjær, der var ledende partner i DKA Capital, bekræfter over for avisen, at størstedelen af det beløb skyldes den erstatning, som selskabet har skulle betale til EQT.

Kapitalfonden deler regningen med en række andre investorer.

"Men vi ser det som et afsluttet kapitel nu og er kommet videre fra det. Jeg har sagt flere gange, at jeg er uenig i udfaldet af sagen," siger Lars Dybkjær til Børsen.

EQT købte katten i sækken

For fire år siden købte EQT TIA Technology af DKA Capital for 500 millioner kroner.

Den pris bliver nu kraftigt barberet med rabatten på op imod 181 millioner kroner.

De to kapitalfonde har ligget i krig med hinanden, siden det op for EQT, at kapitalfonden havde købt katten i sækken.

Det skyldes, at Tia Technology i tiden op til handlen var noget af en guldkalv med stort potentiale.

Men allerede i det første regnskab efter overtagelsen, måtte Tia Technology lindkassere et stort fald i driftsresultatet, hvilket førte til, at overskuddet efter skat med et hug faldt fra 30 millioner kroner til fem millioner kroner.

Det betød, at EQT anlagde voldgiftssag imod DKA Capital, da kapitalfonden mente, at den tidligere ejere havde tilbageholdt vigtige oplysninger om selskabets faktiske tilstand, og at prisen derfor skulle have været meget lavere.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfond dømt til at betale millionerstatning efter salg af softwarefirmaet Tia Technology: Køber blev snydt

Hvilke punkter, voldgiftssagen konkret handler om, er aldrig blevet offentliggjort, men er sagen er nu endt med en en trecifret millionrabat til EQT.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere