Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Energistyrelsen rykker ansøgningsfrist til bredbåndspuljen / Elon Musk: Vi er blevet ramt af sabotage / Apple får million-bøde for at 'bricke' iPhones

Energistyrelsen rykker ansøgningsfrist. Elon Musk: Vi er blevet ramt af sabotage. Apple får million-bøde for at 'bricke' iPhones. Ny TDC-formand åben for at skære ned for bestyrelsesposter. Gamle it-kæmper er gået i stå.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Energistyrelsen rykker ansøgningsfrist til bredbåndspuljen

Energistyrelsen rykker ansøgningsfristen til den nye bredbåndspulje, lyder det fra styrelsen i denne pressemeddelelse.

Styrelsen åbner for ansøgninger til puljen 25. juni og ansøgningsfristen er nu 31. oktober.

Energistyrelsen er for tiden godt i gang med at afvikle en række informationsmøder for interesserede ansøgere.

Du kan læse mere om den nye ansøgningsrunde her: Ny bredbåndspulje på trapperne: Store ændringer på vej - slut med støtte til byområder i 35 kommuner.

Elon Musk: Vi er blevet ramt af sabotage

Tesla er blevet ramt af ‘omfattende og skadelig sabotage,’ skriver selskabets topchef, Elon Musk, i en mail til Teslas medarbejdere, skriver Reuters.

Ifølge direktøren er det en medarbejder, der har stået bag sabotagen, som blandt andet omfatter ændringer i koden i Teslas styresystemer og fremsendelse af emails med fortrolige selskabsoplysninger til tredjepart.

Elon Musk blev informeret om sabotagen i weekenden.

“Det fulde omfang af hans [den pågældende medarbejder, red] handlinger står endnu ikke klart, men det, som han allerede har indrømmet, er ret slemt. Hans begrundelse har været, at han ikke har fået en forfremmelse, som han ønskede,” skriver Elon Musk.

Musk skriver endvidere, at alle ‘ved, at en lang liste af virksomheder ønsker, at Tesla dør’ - blandt andet olie- og gas-leverandører.

Apple får million-bøde for at 'bricke' iPhones

En australsk domstol har tildelt Apple en bøde på ni millioner australske dollar for at have udsendt en softwareopdatering, som har blokeret iPhones med skærme, som er blevet monteret af tredjeparts-leverandører.

Sagen er blevet anlagt af det australske forbrugerråd, Australian Competitor and Consumer Commission (ACCC) med påstand om, at hundredevis af australske iPhones og iPads efter opdateringen ikke kunne åbnes.

Apple har anvendt en metode, der kaldes for ‘bricking,’ lyder det.

Ny TDC-formand åben for at skære ned for bestyrelsesposter

TDC’s nye bestyrelsesformand, Bert Nordberg, er åben for at skære ned for sine mange bestyrelsesposter, skriver Børsen.

Bert Nordberg er også bestyrelsesformand for Vestas samt bestyrelsesmedlem i store selskaber som Electrolux, Saab og Skandinaviska Cellulosa.

Han siger til avisen, at han ingen planer har om at forlade Vestas.

“Jeg vil dog diskutere med ledelserne i de øvrige virsomheder, jeg er i, hvordan de ser på det. At være formand er en meget stor forskel til at være bestyrelsesmedlem,” siger han.

Gamle it-kæmper er gået i stå

De gamle kæmper fra it-branchen er gået i stå, men de ‘nye, frække drenge vinder,” skriver Finans.

Ifølge avisen er væksten hos IBM, KMD, DXC (det tidligere CSC) og NNIT enten næsten væk eller negativ, mens selskaber som Netcompany stormer frem.

“Der er ingen tvivl om, at de store, klassiske selskaber har haft svært ved at ændre deres forretningsmodel. De har været afhængige af store outsourcing-kontrakter, som kunderne gradvist ikke har ønsket at forny. Og så er deres kerneforretning begyndt at bløde,” siger IDC-analytiker Anders Elbak til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere