Artikel top billede

Intels topchef færdig: Brian Krzanich fratræder omgående efter afsløring

Intels topchef, Brian Krzanich, fratræder med omgående virkning, efter det er blevet afsløret, at han har haft et ulovligt forhold til en Intel-medarbejder.

Topchefen for et af verdens mægtigste it-firmaer, Intel, er færdig.

Intel meddeler, at CEO Brian Krzanich fratræder sin stilling med omgående virkning, ligesom han udtræder af selskabets bestyrelse.

I hans sted indsætter Intels bestyrelse nu finansdirektør Robert Swan som konstitueret topchef.

Intel meddeler, at selskabets bestyrelse ‘fornylig’ blev informeret om, at Brian Krzanich har haft et intimt forhold til en Intel-medarbejdere.

Intel anvender formuleringen 'consensual relationship' om forholdet, hvilket betyder, at der ikke har været tale om tvang eller pres fra nogen side.

“Efterforskning foretaget af både interne og eksterne konsulenter har bekræftet, at der har fundet en overtrædelse af Intels fraternisering-politikker sted,” meddeler selskabet.

Denne politik gælder alle chefer i det store selskab - herunder topchefen - og fastslår altså, at chefer i selskabet ikke må ‘fraternisere’ med medarbejderne.

Intels bestyrelse meddeler, at der er en klar forventning om, at alle selskabets medarbejdere ‘respekterer Intels værdier og overholder selskabets adfærdskodeks.’

“Bestyrelsen har derfor accepteret Brian Krzanich opsigelse,’ hedder det.

Brian Krzanich blev udnævnt til koncernchef i Intel i foråret 2013 efter en lang karriere i Intel, hvor han blev ansat helt tilbage i 1982.

Han har fokuseret på at ændre kurs for det store selskab fra at have haft hovedfokus på pc'erne til at have fokus på data og services.

Det kan du læse mere om her: Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering

Med hans pludselige exit vinker han farvel til en årsløn på omkring 135 millioner kroner.

Det er ikke første gang, at en topchef for en it-gigant må fratræde på grund af amourøse forbindelser.

Det skete også for HP's daværende topchef, Mark Hurd, der i 2010 forlod selskabet efter tv-starletten Jodie Fischer havde krævet erstatning af HP's bestyrelse for sex-chikane og seksuel forulempelse.

Mark Hurd blev siden ansat som topchef i Oracle.

Det kan du læse mere om her: HP-topchef Mark Hurd træder tilbage efter sex-sag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere