Artikel top billede

Intels topchef færdig: Brian Krzanich fratræder omgående efter afsløring

Intels topchef, Brian Krzanich, fratræder med omgående virkning, efter det er blevet afsløret, at han har haft et ulovligt forhold til en Intel-medarbejder.

Topchefen for et af verdens mægtigste it-firmaer, Intel, er færdig.

Intel meddeler, at CEO Brian Krzanich fratræder sin stilling med omgående virkning, ligesom han udtræder af selskabets bestyrelse.

I hans sted indsætter Intels bestyrelse nu finansdirektør Robert Swan som konstitueret topchef.

Intel meddeler, at selskabets bestyrelse ‘fornylig’ blev informeret om, at Brian Krzanich har haft et intimt forhold til en Intel-medarbejdere.

Intel anvender formuleringen 'consensual relationship' om forholdet, hvilket betyder, at der ikke har været tale om tvang eller pres fra nogen side.

“Efterforskning foretaget af både interne og eksterne konsulenter har bekræftet, at der har fundet en overtrædelse af Intels fraternisering-politikker sted,” meddeler selskabet.

Denne politik gælder alle chefer i det store selskab - herunder topchefen - og fastslår altså, at chefer i selskabet ikke må ‘fraternisere’ med medarbejderne.

Intels bestyrelse meddeler, at der er en klar forventning om, at alle selskabets medarbejdere ‘respekterer Intels værdier og overholder selskabets adfærdskodeks.’

“Bestyrelsen har derfor accepteret Brian Krzanich opsigelse,’ hedder det.

Brian Krzanich blev udnævnt til koncernchef i Intel i foråret 2013 efter en lang karriere i Intel, hvor han blev ansat helt tilbage i 1982.

Han har fokuseret på at ændre kurs for det store selskab fra at have haft hovedfokus på pc'erne til at have fokus på data og services.

Det kan du læse mere om her: Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering

Med hans pludselige exit vinker han farvel til en årsløn på omkring 135 millioner kroner.

Det er ikke første gang, at en topchef for en it-gigant må fratræde på grund af amourøse forbindelser.

Det skete også for HP's daværende topchef, Mark Hurd, der i 2010 forlod selskabet efter tv-starletten Jodie Fischer havde krævet erstatning af HP's bestyrelse for sex-chikane og seksuel forulempelse.

Mark Hurd blev siden ansat som topchef i Oracle.

Det kan du læse mere om her: HP-topchef Mark Hurd træder tilbage efter sex-sag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.