Artikel top billede

Intels topchef færdig: Brian Krzanich fratræder omgående efter afsløring

Intels topchef, Brian Krzanich, fratræder med omgående virkning, efter det er blevet afsløret, at han har haft et ulovligt forhold til en Intel-medarbejder.

Topchefen for et af verdens mægtigste it-firmaer, Intel, er færdig.

Intel meddeler, at CEO Brian Krzanich fratræder sin stilling med omgående virkning, ligesom han udtræder af selskabets bestyrelse.

I hans sted indsætter Intels bestyrelse nu finansdirektør Robert Swan som konstitueret topchef.

Intel meddeler, at selskabets bestyrelse ‘fornylig’ blev informeret om, at Brian Krzanich har haft et intimt forhold til en Intel-medarbejdere.

Intel anvender formuleringen 'consensual relationship' om forholdet, hvilket betyder, at der ikke har været tale om tvang eller pres fra nogen side.

“Efterforskning foretaget af både interne og eksterne konsulenter har bekræftet, at der har fundet en overtrædelse af Intels fraternisering-politikker sted,” meddeler selskabet.

Denne politik gælder alle chefer i det store selskab - herunder topchefen - og fastslår altså, at chefer i selskabet ikke må ‘fraternisere’ med medarbejderne.

Intels bestyrelse meddeler, at der er en klar forventning om, at alle selskabets medarbejdere ‘respekterer Intels værdier og overholder selskabets adfærdskodeks.’

“Bestyrelsen har derfor accepteret Brian Krzanich opsigelse,’ hedder det.

Brian Krzanich blev udnævnt til koncernchef i Intel i foråret 2013 efter en lang karriere i Intel, hvor han blev ansat helt tilbage i 1982.

Han har fokuseret på at ændre kurs for det store selskab fra at have haft hovedfokus på pc'erne til at have fokus på data og services.

Det kan du læse mere om her: Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering

Med hans pludselige exit vinker han farvel til en årsløn på omkring 135 millioner kroner.

Det er ikke første gang, at en topchef for en it-gigant må fratræde på grund af amourøse forbindelser.

Det skete også for HP's daværende topchef, Mark Hurd, der i 2010 forlod selskabet efter tv-starletten Jodie Fischer havde krævet erstatning af HP's bestyrelse for sex-chikane og seksuel forulempelse.

Mark Hurd blev siden ansat som topchef i Oracle.

Det kan du læse mere om her: HP-topchef Mark Hurd træder tilbage efter sex-sag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere