Artikel top billede

Intels topchef færdig: Brian Krzanich fratræder omgående efter afsløring

Intels topchef, Brian Krzanich, fratræder med omgående virkning, efter det er blevet afsløret, at han har haft et ulovligt forhold til en Intel-medarbejder.

Topchefen for et af verdens mægtigste it-firmaer, Intel, er færdig.

Intel meddeler, at CEO Brian Krzanich fratræder sin stilling med omgående virkning, ligesom han udtræder af selskabets bestyrelse.

I hans sted indsætter Intels bestyrelse nu finansdirektør Robert Swan som konstitueret topchef.

Intel meddeler, at selskabets bestyrelse ‘fornylig’ blev informeret om, at Brian Krzanich har haft et intimt forhold til en Intel-medarbejdere.

Intel anvender formuleringen 'consensual relationship' om forholdet, hvilket betyder, at der ikke har været tale om tvang eller pres fra nogen side.

“Efterforskning foretaget af både interne og eksterne konsulenter har bekræftet, at der har fundet en overtrædelse af Intels fraternisering-politikker sted,” meddeler selskabet.

Denne politik gælder alle chefer i det store selskab - herunder topchefen - og fastslår altså, at chefer i selskabet ikke må ‘fraternisere’ med medarbejderne.

Intels bestyrelse meddeler, at der er en klar forventning om, at alle selskabets medarbejdere ‘respekterer Intels værdier og overholder selskabets adfærdskodeks.’

“Bestyrelsen har derfor accepteret Brian Krzanich opsigelse,’ hedder det.

Brian Krzanich blev udnævnt til koncernchef i Intel i foråret 2013 efter en lang karriere i Intel, hvor han blev ansat helt tilbage i 1982.

Han har fokuseret på at ændre kurs for det store selskab fra at have haft hovedfokus på pc'erne til at have fokus på data og services.

Det kan du læse mere om her: Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering

Med hans pludselige exit vinker han farvel til en årsløn på omkring 135 millioner kroner.

Det er ikke første gang, at en topchef for en it-gigant må fratræde på grund af amourøse forbindelser.

Det skete også for HP's daværende topchef, Mark Hurd, der i 2010 forlod selskabet efter tv-starletten Jodie Fischer havde krævet erstatning af HP's bestyrelse for sex-chikane og seksuel forulempelse.

Mark Hurd blev siden ansat som topchef i Oracle.

Det kan du læse mere om her: HP-topchef Mark Hurd træder tilbage efter sex-sag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere