Artikel top billede

Apple Pay kan være ulovlig i Norge - blokerer for andre betalingsløsninger

Apple Pay blev lanceret i Norge for få dage siden. Nu rejser diskussionen sig om, hvorvidt løsningen overhovedet er lovlig på det norske marked, hvor seks ud af 10 smartphones er iPhones.

Apple Pay blev introduceret på det norske marked for få dage siden, men det kan hurtigt vise sig, at løsningen faktisk er ulovlig.

Ifølge norske Dagens Næringsliv blokerer Apple Pay nemlig for, at iPhones kan anvende andre apps med kontaktløs betaling.

“En talsperson for Apple bekræfter overfor DN [Dagens Næringsliv, red], at selskabet har låst tilgangen til NFC-antennen for alle andre app-udviklere end dem selv. Det betyder i praksis, at Apple forhindrer alle andre betalingsapps, som vil anvende NFC, i at fungere på iPhone,” skriver den norske avis.

Det norske Konkurransetilsynet har endnu ikke kigget nærmere på den konkrete problematik og af Apples markedsposition i Norge.

Men tilsynet siger til Dagens Næringsliv, at en ‘blokering af NFC-antennen kan være et brud’ på norsk konkurrence-lovgivning om misbrug af dominerende markedsposition.

Omkring 60 procent af alle smartphones i Norge er iPhones.

Apple Pay har været tilgængelig herhjemme siden efteråret i fjor.

Forbrugerrådet Tænk anmeldte i november 2017 Apple til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, fordi løsningen kun understøtter de gebyrtunge Visa og Mastercard, men ikke det danske Dankort.

Forbrugerrådet Tænk bad ifølge DR dengang også Konkurrencestyrrelsen om at undersøge de begrænsninger, som Apple har lagt ned over adgangen til iPhonens NFC-chip.

Her er Apple Pay den eneste betalingsløsning, der har adgang til NFC-chippens, men konkurrerende betalingsløsnigner er tvunget til at gøre brug af betalinger via eksempelvis bluetooth eller QR-koder.

Det kan du læse mere om her: Forbrugerrådet anmelder Apple Pay til Konkurrencestyrrelsen.

Læs også:

Mobilbetalinger stormer frem i nethandlen: Kan øge konverteringen markant - men der er én stor ulempe

Alle jubler over Apple Pay: Men der kan være en grim ekstraregning på vej

Nye EU-regler kan blive revolution på betalingsområdet: Lavere priser og ophævelse af bank-monopol på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere