Artikel top billede

(Foto: Region Syddanmark / Rune Borre-Jensen)

Efter massiv kritik af Sundhedsplatformen: Nu overvejer Danske Regioner nyt it-råd

Danske Regioner overvejer at nedsætte et it-projektråd, der skal forhindre lignende sager som med implementeringen af den meget omtalte Sundhedsplatform.

Danske Regioner overvejer at nedsætte et it-råd, der skal gennemgå større regionale it-projekter, som eksempelvis den meget omdiskurteret Sundhedsplatform.

Rådet skal vurdere alt fra økonomi, tidshorisont og risikoprofil, og på den baggrund komme med en række anbefalinger.

Det skriver it-mediet Version2.

Staten har i dag et lignende råd, der giver anbefalinger på it-projekter der skal købe til statslige organisationer, og nu kan regionerne altså været på vej med sit eget råd.

Læs også: Region indrømmer fejl med Sundhedsplatformen: ”Det er selvfølgelig vores ansvar”

“Vi har overvejelser om et it-råd. Inden udgangen af 2018 skal vi tage stilling til en model for risikovurderinger af fællesregionale projekter,” skriver Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner, i en mail til Version2.

Staten vil ikke samarbejde

Ifølge Stephanie Lose har Danske Regioner forsøgt at få statens it-råd til også at vurdere regionale it-projekter, men hun fortæller til Version2, at staten har sagt nej til at også at vurdere de regionale projekter.

Overvejelserne kommer på baggrund af den massive kritik som Sundhedsplatformen, der er indført i Region Hovedstaden, har været udsat for.

Senest har Sundhedsplatformen fået hård kritik af Rigsrevisionen, der kaldte regionens håndtering af den nye platform for både uprofessionel og kritisabel.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Det var netop manglende analysearbejde forud for implementeringen, der fik Rigsrevisionen til at udtale kritik, og det er altså det Danske Regioner nu vil forhindre fremover.

Læs også:

Systematic fik gyldent staldtip af Region Syddanmark: Gik på 29 dage fra at være ”for dyr” til at levere supertilbud

Sundhedsplatformen kostede Region Sjælland 700 millioner: Nu indrømmer regionen at platformen ikke fungerer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere