Artikel top billede

Efter massiv kritik af Sundhedsplatformen: Nu overvejer Danske Regioner nyt it-råd

Danske Regioner overvejer at nedsætte et it-projektråd, der skal forhindre lignende sager som med implementeringen af den meget omtalte Sundhedsplatform.

Danske Regioner overvejer at nedsætte et it-råd, der skal gennemgå større regionale it-projekter, som eksempelvis den meget omdiskurteret Sundhedsplatform.

Rådet skal vurdere alt fra økonomi, tidshorisont og risikoprofil, og på den baggrund komme med en række anbefalinger.

Det skriver it-mediet Version2.

Staten har i dag et lignende råd, der giver anbefalinger på it-projekter der skal købe til statslige organisationer, og nu kan regionerne altså været på vej med sit eget råd.

Læs også: Region indrømmer fejl med Sundhedsplatformen: ”Det er selvfølgelig vores ansvar”

“Vi har overvejelser om et it-råd. Inden udgangen af 2018 skal vi tage stilling til en model for risikovurderinger af fællesregionale projekter,” skriver Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner, i en mail til Version2.

Staten vil ikke samarbejde

Ifølge Stephanie Lose har Danske Regioner forsøgt at få statens it-råd til også at vurdere regionale it-projekter, men hun fortæller til Version2, at staten har sagt nej til at også at vurdere de regionale projekter.

Overvejelserne kommer på baggrund af den massive kritik som Sundhedsplatformen, der er indført i Region Hovedstaden, har været udsat for.

Senest har Sundhedsplatformen fået hård kritik af Rigsrevisionen, der kaldte regionens håndtering af den nye platform for både uprofessionel og kritisabel.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Det var netop manglende analysearbejde forud for implementeringen, der fik Rigsrevisionen til at udtale kritik, og det er altså det Danske Regioner nu vil forhindre fremover.

Læs også:

Systematic fik gyldent staldtip af Region Syddanmark: Gik på 29 dage fra at være ”for dyr” til at levere supertilbud

Sundhedsplatformen kostede Region Sjælland 700 millioner: Nu indrømmer regionen at platformen ikke fungerer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere