Artikel top billede

Norge køber Sundhedsplatformen til ni sygehuse - betaler 2,8 milliarder kroner til amerikanske Epic

Efter stor kritik fra de danske statsrevisorer køber Norge nu Sundhedsplatformen af den amerikanske leverandør Epic. Systemet skal bruges på ni norske sygehuse.

På trods af stor kritik fra Rigsrevisionen, der kalder implementeringen uprofessionel, har vores norske naboer nu købt Sundhedsplatformen af samme leverendør som Danmark.

Det skriver det norske medie digi.no.

Det er det norske svar på en af de danske regioner, nemlig Helse Midt-Norge, der er ved at købe Sundhedsplatformen af leverendøren Epic.

Læs også: Region indrømmer fejl med Sundhedsplatformen: ”Det er selvfølgelig vores ansvar”

“Selvom Epic oplever problemer i Danmark, er det lidt for let bare at skyde ansvaret for problemerne i København over på leverandøren,” siger Nard Schreurs, der er ansvarlig for indkøbet, til det norske medie.

Prisen for systemet bliver ifølge Digi.no 2,8 milliarder kroner. Det skal implementeres i 84 kommuner på i alt ni sygehuse.

Stærkt kritiseret herhjemme

Sundhedsplatformen har været stærkt kritiseret herhjemme. Senest af rigsreveisionen, der har kaldt implementeringen uprofessionel og kritisabel.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Senest har problematikken omkring Sundhedsplatformen fået Danske Regioner til at overveje et regionalt it-råd, der skal gennemgå fremtidige regionale it-projekter.

Det kan du læse mere om her: Efter massiv kritik af Sundhedsplatformen: Nu overvejer Danske Regioner nyt it-råd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere