Artikel top billede

Norge køber Sundhedsplatformen til ni sygehuse - betaler 2,8 milliarder kroner til amerikanske Epic

Efter stor kritik fra de danske statsrevisorer køber Norge nu Sundhedsplatformen af den amerikanske leverandør Epic. Systemet skal bruges på ni norske sygehuse.

På trods af stor kritik fra Rigsrevisionen, der kalder implementeringen uprofessionel, har vores norske naboer nu købt Sundhedsplatformen af samme leverendør som Danmark.

Det skriver det norske medie digi.no.

Det er det norske svar på en af de danske regioner, nemlig Helse Midt-Norge, der er ved at købe Sundhedsplatformen af leverendøren Epic.

Læs også: Region indrømmer fejl med Sundhedsplatformen: ”Det er selvfølgelig vores ansvar”

“Selvom Epic oplever problemer i Danmark, er det lidt for let bare at skyde ansvaret for problemerne i København over på leverandøren,” siger Nard Schreurs, der er ansvarlig for indkøbet, til det norske medie.

Prisen for systemet bliver ifølge Digi.no 2,8 milliarder kroner. Det skal implementeres i 84 kommuner på i alt ni sygehuse.

Stærkt kritiseret herhjemme

Sundhedsplatformen har været stærkt kritiseret herhjemme. Senest af rigsreveisionen, der har kaldt implementeringen uprofessionel og kritisabel.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Senest har problematikken omkring Sundhedsplatformen fået Danske Regioner til at overveje et regionalt it-råd, der skal gennemgå fremtidige regionale it-projekter.

Det kan du læse mere om her: Efter massiv kritik af Sundhedsplatformen: Nu overvejer Danske Regioner nyt it-råd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere