Artikel top billede

Norge køber Sundhedsplatformen til ni sygehuse - betaler 2,8 milliarder kroner til amerikanske Epic

Efter stor kritik fra de danske statsrevisorer køber Norge nu Sundhedsplatformen af den amerikanske leverandør Epic. Systemet skal bruges på ni norske sygehuse.

På trods af stor kritik fra Rigsrevisionen, der kalder implementeringen uprofessionel, har vores norske naboer nu købt Sundhedsplatformen af samme leverendør som Danmark.

Det skriver det norske medie digi.no.

Det er det norske svar på en af de danske regioner, nemlig Helse Midt-Norge, der er ved at købe Sundhedsplatformen af leverendøren Epic.

Læs også: Region indrømmer fejl med Sundhedsplatformen: ”Det er selvfølgelig vores ansvar”

“Selvom Epic oplever problemer i Danmark, er det lidt for let bare at skyde ansvaret for problemerne i København over på leverandøren,” siger Nard Schreurs, der er ansvarlig for indkøbet, til det norske medie.

Prisen for systemet bliver ifølge Digi.no 2,8 milliarder kroner. Det skal implementeres i 84 kommuner på i alt ni sygehuse.

Stærkt kritiseret herhjemme

Sundhedsplatformen har været stærkt kritiseret herhjemme. Senest af rigsreveisionen, der har kaldt implementeringen uprofessionel og kritisabel.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Senest har problematikken omkring Sundhedsplatformen fået Danske Regioner til at overveje et regionalt it-råd, der skal gennemgå fremtidige regionale it-projekter.

Det kan du læse mere om her: Efter massiv kritik af Sundhedsplatformen: Nu overvejer Danske Regioner nyt it-råd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere