Artikel top billede

(Foto: Ricky John Molloy WWW.RIcKYMOLLO)

It-iværksætteren Stine Schulz henter 14 millioner kroner i venturekapital: Spil er vejen frem

En investorgruppe har investeret 14 millioner kroner i den danske e-læringsvirksomhed Learningbank.

Det danske iværksætter-firma Learningbank har hentet 14 millioner kroner i ny venturekapital.

Bag investeringen står investeringsselskaberne Inter-Invest, Zobito og Roosgruppen, mens Vækstfonden har bidrager med et lån

Learningbank har specialisteret sig i at udvikle digitale læringsspil til virksomheder.

Virksomheden har for nylig udviklet et GDPR-spil, som virksomheder kan bruge, når personalet skal lære reglerne i den nye persondata-forordning.

Derudover har Learningbank også udviklet spil til en lang række andre specifikke situationer. Eksempelvis spil som introducerer ny-ansatte til virksomhedens historie og kultur.

”Når det gælder GDPR kommer 80 procent af alle fejl til at skyldes menneskelige fejl. Vi kan simpelthen ikke forvente, at vi kan minimere dem ved at få folk til at læse en lovtekst på 250 sider,” siger Stine Schulz, stifter og administrerende direktør for Learningbank, til Computerworld

Læs også: Trods masser af ny teknologi bliver danske studerende undervist efter principper, der er flere tusinde år gamle

Skal rekruttere flere medarbejdere

I dag har Learningbank lige knap 35 medarbejdere, men det er planen at investeringen skal bruge til at rekruttere endnu flere medarbejdere.

”Indtil nu har vi haft mest haft fokus på danske virksomheder, men vi har en drøm om at få toptunet organisation, så vi kan komme udenfor landets grænser. Derfor skal vi både have ansat flere medarbejdere og udviklet endnu flere læringsspil,” siger hun.

Learningbank har endnu ikke har lagt sig fast på, hvilke markeder, der bliver de første, som virksomheden går ind på. Stine Schulz vurderer dog, at de nordiske markeder vil være et oplagt sted at starte.

Læs også: Danske Pleo lander kapitalindskud på mere end 100 millioner kroner: "Vi har aldrig haft en ambition om at bygge en lille bolsjebutik, der skulle tjene en lille smule penge"

Spil bliver tilpasset virksomheder

Learningbanks spil bliver tilpasset den enkelte virksomheds historie, værdier og den sproglige tone, der anvendes i virksomheden.

Herefter får alle medarbejder digital adgang til spillene, som de herefter kan spille på deres computer, smartphone eller tablet.

I dag tæller Learningbanks kunder store virksomhederne som McDonalds, Novo Nordisk og Danske Bank.

”Hvert spil tager knap 20 minutter, og medarbejderen skal gennemføre spillet for at bestå,” fortæller Stine Schulz.

Det er ikke første gang, at Stine Schulz beskæftiger sig med udvikling af spil. Før hun stiftede Learningbank udviklede hun et festspil ved navn Pukemaster.

”Jeg har altid troet rigtigt meget på, at vi lærer gennem leg og ved at bruge vores viden i dagligdagen,” siger hun og tilføjer:

”Derimod tror jeg ikke en skid på at det er særligt værdifuldt at trække folk væk i flere timer eller dage for at lære.”

Læs også: Danske Ida Tin har fået 220 millioner kroner i kapital til at bygge en menstruations-app


Flere artikler om Job & Karriere

Her er 10 spændende it-job som er ledige lige nu: Søg dem her

Der er en masse ledige stillinger derude, og vi har udvalgt 10 it-stillinger fra hele landet, som du kan søge her og nu.

Vi har fundet 10 spændende it-stillinger, som du kan søge nu
Tag det næste skridt i din karriere: Her er 10 spændende stillinger, som du kan søge lige nu
På udkig efter nyt job? Vi har fundet 10 ledige stillinger til dig
Vi har fundet 10 fristende it-stillinger til dig - søg dem lige her

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu