Amazon haler ind på Apple: Kan blive verdenshistoriens første firma til at runde en værdi på 1.000 milliarder dollar

Amazon haler kraftigt ind på Apple i de to giganters kapløb om at blive det første selskab med en markedsværdi på mere end en billion dollar.

Amazon haler gevaldigt ind på Apple i de to store selskabets dyst om at blive verdenshistoriens første selskab med en markedsværdi på mere end en billion dollar.

Det svarer til en million million dollar (1.000 milliarder) - eller hvad der svarer til 6.400.000.000.000 kroner.

Apple er tæt på. Selskabets markedsværdi var i sidste måned ‘kun’ 50 milliarder dollar fra at runde billionen, men er siden faldet lidt.

Lige nu er Apples markedsværdi 909,9 milliarder dollar, mens Amazons markedsværdi er 824,8 milliarder dollar.

Lige efter finder vi Alphabet med en markedsværdi på 779,6 milliarder dollar og Microsoft med en markedsværdi på 757,6 milliarder dollar.

Amazon er på alles læber for tiden og udgør for tiden en vigtig udfordrer i mange forskellige markeder, hvor selskabet i kraft af sine massive muskler kan være i stand til at disrupte og true mange etablerede spillere.

Det gælder områder som e-handel, shipping, sundheds-markedet, cloud, kunstig intelligens, datacentre, detail-handel og flere andre.

Amazon er samtidig blandt verdens største e-handelsfirmaer og verdens største cloud-firma med Amazon Web Services.

Læs også: Indsigt: Forstå hvorfor hele it-industrien holder øje med Amazon og AWS – og hvorfor Danmark adskiller sig

Også Apple har god vind i sejlene for tiden og har i årevis været verdens mest værdifulde selskabet. Men forskellen til Amazon bliver mindre og mindre.

Apples markedsværdi var ved nytår eksempelvis 50 procent højere end Amazons markedsværdi.

Lige nu er forskellen blot 10 procent. Det svarer til omkring 85 milliarder dollar.

Amazons aktiekurs er siden nytår buldret i vejret i en grad, der har gjort, at selskabets markedsværdi er steget med 260 milliarder dollar alene i år.

Ifølge analytikere er det dog langtfra givet, at hverken Amazon eller Apple overhovedet vil nå en markedsværdi på en billion dollar i den nærmeste fremtid.

En fremskrivning viser nemlig, at væksten meget vel kan tage af. Wall Street-analytikere vurderer således, at Apples markedsværdi inden for det kommende år vil toppe på omkring 974 milliarder dollar som topscoreren, mens både Amazon, Alphabet og Microsoft vil toppe på mindre markedsværdier.

Læs også:

Hvilken cloud-løsning skal du vælge? Her er fordele og ulemper ved cloud-tjenesterne fra Microsoft, Amazon og Google

Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres

Her er de otte mest værdifulde varemærker i verden: Alle er tech-virksomheder


Apple på vej med ny rekord: Aldrig i verdenshistorien har et firma tjent så mange penge på et kvartal
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.