Artikel top billede

Amazon haler ind på Apple: Kan blive verdenshistoriens første firma til at runde en værdi på 1.000 milliarder dollar

Amazon haler kraftigt ind på Apple i de to giganters kapløb om at blive det første selskab med en markedsværdi på mere end en billion dollar.

Amazon haler gevaldigt ind på Apple i de to store selskabets dyst om at blive verdenshistoriens første selskab med en markedsværdi på mere end en billion dollar.

Det svarer til en million million dollar (1.000 milliarder) - eller hvad der svarer til 6.400.000.000.000 kroner.

Apple er tæt på. Selskabets markedsværdi var i sidste måned ‘kun’ 50 milliarder dollar fra at runde billionen, men er siden faldet lidt.

Lige nu er Apples markedsværdi 909,9 milliarder dollar, mens Amazons markedsværdi er 824,8 milliarder dollar.

Lige efter finder vi Alphabet med en markedsværdi på 779,6 milliarder dollar og Microsoft med en markedsværdi på 757,6 milliarder dollar.

Amazon er på alles læber for tiden og udgør for tiden en vigtig udfordrer i mange forskellige markeder, hvor selskabet i kraft af sine massive muskler kan være i stand til at disrupte og true mange etablerede spillere.

Det gælder områder som e-handel, shipping, sundheds-markedet, cloud, kunstig intelligens, datacentre, detail-handel og flere andre.

Amazon er samtidig blandt verdens største e-handelsfirmaer og verdens største cloud-firma med Amazon Web Services.

Læs også: Indsigt: Forstå hvorfor hele it-industrien holder øje med Amazon og AWS – og hvorfor Danmark adskiller sig

Også Apple har god vind i sejlene for tiden og har i årevis været verdens mest værdifulde selskabet. Men forskellen til Amazon bliver mindre og mindre.

Apples markedsværdi var ved nytår eksempelvis 50 procent højere end Amazons markedsværdi.

Lige nu er forskellen blot 10 procent. Det svarer til omkring 85 milliarder dollar.

Amazons aktiekurs er siden nytår buldret i vejret i en grad, der har gjort, at selskabets markedsværdi er steget med 260 milliarder dollar alene i år.

Ifølge analytikere er det dog langtfra givet, at hverken Amazon eller Apple overhovedet vil nå en markedsværdi på en billion dollar i den nærmeste fremtid.

En fremskrivning viser nemlig, at væksten meget vel kan tage af. Wall Street-analytikere vurderer således, at Apples markedsværdi inden for det kommende år vil toppe på omkring 974 milliarder dollar som topscoreren, mens både Amazon, Alphabet og Microsoft vil toppe på mindre markedsværdier.

Læs også:

Hvilken cloud-løsning skal du vælge? Her er fordele og ulemper ved cloud-tjenesterne fra Microsoft, Amazon og Google

Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres

Her er de otte mest værdifulde varemærker i verden: Alle er tech-virksomheder

Apple på vej med ny rekord: Aldrig i verdenshistorien har et firma tjent så mange penge på et kvartal
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere