Artikel top billede

Amerikansk chip-kæmpe får forbud mod salg i Kina: Står til at miste halvdelen af sin milliardomsætning

En kinesisk domstol har midlertidigt forbudt amerikanske Micron Technology salg af computerchips på det kinesiske marked.

En kinesisk domstol har midlertidigt forbudt amerikanske Micron Technology salg af computerchips på det kinesiske marked.

Det skriver Bloomberg News.

Micron er en af de største globale producenter af hukommelseschips som DRAM, Falsh og Memory.

Micron landede i 2017 en omsætning tæt på 130 milliarder kroner, og ifølge Bloomberg News står det kinesiske marked for mere end 50 procent af Micros' omsætning.

Forbuddet kommer efter et patentsøgsmål fra United Microelectronics, en konkurrerende Taiwanesisk chipvirksomhed. Det har fået den kinesiske domstol til at overlevere et forbud mod salg af computerchips til Micron Technology og dermed endnu en brik i den handelskrig, der er under opsejling mellem Kina og USA.

Det midlertidige forbud betyder, at Micron nu kan vinke farvel til salg af 26 produkter i Kina. Aktien på det amerikanske selskab faldt med otte procent efter nyheden, mens United Technology steg 3.9 procent.

United Microelectronics startede søgsmålet imod sin konkurrent i januar med henvisning til, at Micron havde forbrudt sig mod patenter relateret til memory storage og andre produkter. Micron fortæller blandt andet, at dets kontorer i Kina blev ransaget af de kinesiske myndigheder tilbage i juni.

Læs også: Kinesere vil købe chipgiganten Micron - byder 155 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere