Artikel top billede

Amerikansk chip-kæmpe får forbud mod salg i Kina: Står til at miste halvdelen af sin milliardomsætning

En kinesisk domstol har midlertidigt forbudt amerikanske Micron Technology salg af computerchips på det kinesiske marked.

En kinesisk domstol har midlertidigt forbudt amerikanske Micron Technology salg af computerchips på det kinesiske marked.

Det skriver Bloomberg News.

Micron er en af de største globale producenter af hukommelseschips som DRAM, Falsh og Memory.

Micron landede i 2017 en omsætning tæt på 130 milliarder kroner, og ifølge Bloomberg News står det kinesiske marked for mere end 50 procent af Micros' omsætning.

Forbuddet kommer efter et patentsøgsmål fra United Microelectronics, en konkurrerende Taiwanesisk chipvirksomhed. Det har fået den kinesiske domstol til at overlevere et forbud mod salg af computerchips til Micron Technology og dermed endnu en brik i den handelskrig, der er under opsejling mellem Kina og USA.

Det midlertidige forbud betyder, at Micron nu kan vinke farvel til salg af 26 produkter i Kina. Aktien på det amerikanske selskab faldt med otte procent efter nyheden, mens United Technology steg 3.9 procent.

United Microelectronics startede søgsmålet imod sin konkurrent i januar med henvisning til, at Micron havde forbrudt sig mod patenter relateret til memory storage og andre produkter. Micron fortæller blandt andet, at dets kontorer i Kina blev ransaget af de kinesiske myndigheder tilbage i juni.

Læs også: Kinesere vil købe chipgiganten Micron - byder 155 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere