Artikel top billede

Sundhedsplatformen var i drift i næsten et halv år uden vigtig test: Kunne i yderste konsekvens have kompromitteret drifts- og patientsikkerhed

Region Hovedstaden tog i 2016 Sundhedsplatformen i brug uden at have gennemført en såkaldt funktionel test. Testen blev først gennemført fem måneder efter og viste 196 mangler.

Region Hovedstaden tog i 2016 Sundhedsplatformen i brugen uden at have gennemført en såkaldt funktionel test.

Det skriver Version2.dk.

Rigsrevisionens beretning fra juni, der retter en skarp kritik af Region Hovedstaden i forbindelse med Sundhedsplatformen, fortæller også, hvordan EPJ-systemet var i drift tæt på et halvt år, før man fik gennemført en funktionel test.

Formålet med testen var at fastlægge, om systemet levede op til en række funktionelle krav og blandt andet sikrede, at regionen ikke tog et system i brug, der var til fare for patienterne.

"Hvis testen ikke blev gennemført, var der ifølge regionen en risiko for, at Sundhedsplatformen blev taget i brug med mangelfuldt testede områder, hvilket i yderste konsekvens kunne kompromittere drifts- og patientsikkerhed," skriver Rigsrevisionen blandt andet i sin rapport.

På grund af mangel på ressourcer blev testen udskudt af to omgange og først gennemført oktober 2016, omkring fem måneder efter, at systemet var taget i brug.

Ifølge Rigsrevisionen viste den funktionelle test 196 mangler i EPJ-systemet, hvoraf 40 var relateret til afregning og 21 til brugervenlighed.

På et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde 28. juni 2018, afviser administrationen i Region Hovedstaden Rigsrevisionens kritik.

På mødet angiver regionen blandt andet, at Rigsrevisionen ikke "har forstået det fulde test-setup omkring Sundhedsplatformen."

Region Hovedstadens og Region Sjælland har investeret knap 2,8 milliarder kroner i Sundhedsplatformen.

Det er den hidtil største it-investering i det danske sundhedsvæsen.

Læs også:
Sundhedsplatformen har fået antallet af behandlinger til at falde med 10 procent i Region Sjælland

It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere