Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sundhedsplatformen var i drift i næsten et halv år uden vigtig test: Kunne i yderste konsekvens have kompromitteret drifts- og patientsikkerhed

Region Hovedstaden tog i 2016 Sundhedsplatformen i brug uden at have gennemført en såkaldt funktionel test. Testen blev først gennemført fem måneder efter og viste 196 mangler.

Region Hovedstaden tog i 2016 Sundhedsplatformen i brugen uden at have gennemført en såkaldt funktionel test.

Det skriver Version2.dk.

Rigsrevisionens beretning fra juni, der retter en skarp kritik af Region Hovedstaden i forbindelse med Sundhedsplatformen, fortæller også, hvordan EPJ-systemet var i drift tæt på et halvt år, før man fik gennemført en funktionel test.

Formålet med testen var at fastlægge, om systemet levede op til en række funktionelle krav og blandt andet sikrede, at regionen ikke tog et system i brug, der var til fare for patienterne.

"Hvis testen ikke blev gennemført, var der ifølge regionen en risiko for, at Sundhedsplatformen blev taget i brug med mangelfuldt testede områder, hvilket i yderste konsekvens kunne kompromittere drifts- og patientsikkerhed," skriver Rigsrevisionen blandt andet i sin rapport.

På grund af mangel på ressourcer blev testen udskudt af to omgange og først gennemført oktober 2016, omkring fem måneder efter, at systemet var taget i brug.

Ifølge Rigsrevisionen viste den funktionelle test 196 mangler i EPJ-systemet, hvoraf 40 var relateret til afregning og 21 til brugervenlighed.

På et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde 28. juni 2018, afviser administrationen i Region Hovedstaden Rigsrevisionens kritik.

På mødet angiver regionen blandt andet, at Rigsrevisionen ikke "har forstået det fulde test-setup omkring Sundhedsplatformen."

Region Hovedstadens og Region Sjælland har investeret knap 2,8 milliarder kroner i Sundhedsplatformen.

Det er den hidtil største it-investering i det danske sundhedsvæsen.

Læs også:
Sundhedsplatformen har fået antallet af behandlinger til at falde med 10 procent i Region Sjælland

It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere