Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sundhedsplatformen var i drift i næsten et halv år uden vigtig test: Kunne i yderste konsekvens have kompromitteret drifts- og patientsikkerhed

Region Hovedstaden tog i 2016 Sundhedsplatformen i brug uden at have gennemført en såkaldt funktionel test. Testen blev først gennemført fem måneder efter og viste 196 mangler.

Region Hovedstaden tog i 2016 Sundhedsplatformen i brugen uden at have gennemført en såkaldt funktionel test.

Det skriver Version2.dk.

Rigsrevisionens beretning fra juni, der retter en skarp kritik af Region Hovedstaden i forbindelse med Sundhedsplatformen, fortæller også, hvordan EPJ-systemet var i drift tæt på et halvt år, før man fik gennemført en funktionel test.

Formålet med testen var at fastlægge, om systemet levede op til en række funktionelle krav og blandt andet sikrede, at regionen ikke tog et system i brug, der var til fare for patienterne.

"Hvis testen ikke blev gennemført, var der ifølge regionen en risiko for, at Sundhedsplatformen blev taget i brug med mangelfuldt testede områder, hvilket i yderste konsekvens kunne kompromittere drifts- og patientsikkerhed," skriver Rigsrevisionen blandt andet i sin rapport.

På grund af mangel på ressourcer blev testen udskudt af to omgange og først gennemført oktober 2016, omkring fem måneder efter, at systemet var taget i brug.

Ifølge Rigsrevisionen viste den funktionelle test 196 mangler i EPJ-systemet, hvoraf 40 var relateret til afregning og 21 til brugervenlighed.

På et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde 28. juni 2018, afviser administrationen i Region Hovedstaden Rigsrevisionens kritik.

På mødet angiver regionen blandt andet, at Rigsrevisionen ikke "har forstået det fulde test-setup omkring Sundhedsplatformen."

Region Hovedstadens og Region Sjælland har investeret knap 2,8 milliarder kroner i Sundhedsplatformen.

Det er den hidtil største it-investering i det danske sundhedsvæsen.

Læs også:
Sundhedsplatformen har fået antallet af behandlinger til at falde med 10 procent i Region Sjælland

It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere