Artikel top billede

Morgen-briefing: Amazon kommer til at forandre vores brugsmønstre / To danske iværksættere vil udvikle ‘verdens foretrukne betalingsmetode’ / Flyselskab indfører ansigtgenkendelse til boarding

Amazon kommer til at forandre vores brugsmønstre. To danske iværksættere vil udvikle ‘verdens foretrukne betalingsmetode’. Flyselskab indfører ansigtsgenkendelse til boarding. Koda om copyright-afstemning: Brandærgerligt. Targit og Systematic indgår samarbejde. Visma og e-Boks i samarbejde.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Amazon kommer til at forandre vores brugsmønstre

Amazons indtog på danske grund vil ændre den måde vi, som vi handler på, skriver Børsen.

Som eksempel fremdrager avisen tyske Birkenstock, der producerer sandaler. Der er nemlig mange penge at spare ved at købe et par Birkenstock-sandaler på Amazon i forhold til næsten alle andre net-butikker.

“Amazon kommer til at ændre vores forbrugsmønster. De har på alle markeder, som de er kommet ind på, presset priserne i bund. Men man skal være opmærksom på, om det nødvendigvis giver en merværdi i sidste ende som forbruger. For det kan betyde, at man på sigt vil have færre platforme at vælge imellem, da Amazon kommer til at udkonkurrere de andre på markedet," siger Niels Ralund, der er direktør for Foreningen for Dansk Internet Handel, til avisen.

To danske iværksættere vil udvikle ‘verdens foretrukne betalingsmetode’

De to iværksættere Jack Nikogosian og Morten Nielsen vil med deres lille firma Aryze forsøge at komme til at stå bag ‘verdens foretrukne betalingsmetode,” skriver Finans.

Det kan måske nok lyde en smule ambitiøst for et lille nystartet firma med et par ansatte, men det er ikke desto mindre planen.

Metoden skal være en kombination mellem metode, som hedder ‘M.A.M.A’ (multi asset modular app) og kryptovaluta, skriver avisen.

“Vi prøver at bygge en bro mellem den traditionelle verden og kryptoverdenen. Det, der mangler er en digitaliseret version, af det, vi bruger i øjeblikket. Og det er den bro, vi vil bygge. Vores modeller viser, at vi vil kunne spare store operatører omkring 80 til 85 pct. i forhold til nu ved at få clearet indenlandske transaktioner,” siger Morten Nielsen til avisen.

Flyselskab indfører ansigtsgenkendelse til boarding

Det australske flysselskab Quantas har så småt indført ansigtsgenkendelse til boarding af fly.

Det betyder, at passagerer på indtil videre udvalgte afgange slipper for at bøvle med boardingkort. De skal istede blot scanne deres ansigt.

Mange lufthavne og flyselskaber er i gang med at overveje noget lignende, men mange af projekterne strander på tidsforbruget, da det kan tage op til 30 sekunder at scanne et ansigt, mens det tager under 10 sekunder at tjekke en passager ind med papirboardingkort.

Samlet løber denne tidsforskel hurtigt op i en stor lufthavn.

Koda om copyright-afstemning: Brandærgerligt

Rettigheds-organisationen Koda finder det ‘brandærgerligt’, at EU-Parlamentet torsdag stemte et samlet forslag til et nyt copyright-direktiv ned.

Istedet vil EU-Parlamentet have mulighed for at stemme om del-elementer i forslaget.

Det kan du læse mere om her: Dramatisk afstemning i Europa-Parlamentet: Omstridt copyright-direktiv stemt ned.

“Det er brandærgerligt, at der ikke kunne opnås flertal om at sende Retsudvalgets lovforslag direkte videre til de afsluttende forhandlinger med Kommissionen og Rådet. For det første fordi den lovtekst, der blev stemt om i dag, fortjener et ja. Den kan gøre op med flere års skævvridning af musikmarkedet, og der er i den grad brug for en lovgivning, der gør op med tech-giganternes urimelige free-ride,” lyder det fra Koda.

Dog glæder man sig over, at der kommer en ny mulighed.

“Vi – og de tusindvis af kunstnere, vi repræsenterer – må nu sætte vores lid til, at ambitionen om et indre digitalt marked styret af fair play og bæredygtighed vinder til sidst,” lyder det fra Koda.

Targit og Systematic indgår samarbejde

Targit og Systemativ indgår et ‘spændende samarbejde,’ lyder det fra de to selskaber i en udsendt pressemeddelelse.

Med samarbejdet vil Targits BI- og analyseværktøj Targit Decision Suite blive indarbejdet som frontend-løsning til Systematics EPJ-system, Columna Cura.

“Med Targit Decision Suite som frontend-løsning til Cura får brugerne mulighed for nemt og hurtigt at tilgå data fra Cura gennem brugervenlige analyser, rapportering og dashboards i én integreret platform,” lyder det fra de to selskaber.

Visma og e-Boks i samarbejde

Også konkurrenterne Visma og e-Boks indgår samarbejde, meddeler de.

Årsagen er GDPR. Samarbejdet skal således ‘gøre det nemmere for virksomheder i SMV-segmentet at sende og arkivere personfølsomme dokumenter i et sikkert miljø,” lyder det.

Visma har til formålet udviklet en løsning til digital signering, Visma Addo, som bliver koblet på e-Boks.

Det betyder, at “de mindre virksomheder i lighed med det offentlige samt eksempelvis store forsikringsselskaber og banker kan sende, signere og arkivere personfølsomme data i et compliant miljø,” lyder det fra Visma og e-Boks.

Computerworld i ferien

Mange af jer går i eftermiddag på sommerferie. Men det gør Computerworld ikke.

Morgen-briefing udkommer hele sommeren igennem. Det samme gælder vores daglige nyheder om alt spændende, der rører sig i it-branchen og nærmeste omegn.

Der er derfor ingen grund til at lægge os helt på is (om man så må sige) i sommervarmen.

Følg med. Hold dig opdateret. Stay tuned på denne kanal. Det kan jo være, at der sker noget, som du er nødt til at vide.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere