Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Amazon kommer til at forandre vores brugsmønstre / To danske iværksættere vil udvikle ‘verdens foretrukne betalingsmetode’ / Flyselskab indfører ansigtgenkendelse til boarding

Amazon kommer til at forandre vores brugsmønstre. To danske iværksættere vil udvikle ‘verdens foretrukne betalingsmetode’. Flyselskab indfører ansigtsgenkendelse til boarding. Koda om copyright-afstemning: Brandærgerligt. Targit og Systematic indgår samarbejde. Visma og e-Boks i samarbejde.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Amazon kommer til at forandre vores brugsmønstre

Amazons indtog på danske grund vil ændre den måde vi, som vi handler på, skriver Børsen.

Som eksempel fremdrager avisen tyske Birkenstock, der producerer sandaler. Der er nemlig mange penge at spare ved at købe et par Birkenstock-sandaler på Amazon i forhold til næsten alle andre net-butikker.

“Amazon kommer til at ændre vores forbrugsmønster. De har på alle markeder, som de er kommet ind på, presset priserne i bund. Men man skal være opmærksom på, om det nødvendigvis giver en merværdi i sidste ende som forbruger. For det kan betyde, at man på sigt vil have færre platforme at vælge imellem, da Amazon kommer til at udkonkurrere de andre på markedet," siger Niels Ralund, der er direktør for Foreningen for Dansk Internet Handel, til avisen.

To danske iværksættere vil udvikle ‘verdens foretrukne betalingsmetode’

De to iværksættere Jack Nikogosian og Morten Nielsen vil med deres lille firma Aryze forsøge at komme til at stå bag ‘verdens foretrukne betalingsmetode,” skriver Finans.

Det kan måske nok lyde en smule ambitiøst for et lille nystartet firma med et par ansatte, men det er ikke desto mindre planen.

Metoden skal være en kombination mellem metode, som hedder ‘M.A.M.A’ (multi asset modular app) og kryptovaluta, skriver avisen.

“Vi prøver at bygge en bro mellem den traditionelle verden og kryptoverdenen. Det, der mangler er en digitaliseret version, af det, vi bruger i øjeblikket. Og det er den bro, vi vil bygge. Vores modeller viser, at vi vil kunne spare store operatører omkring 80 til 85 pct. i forhold til nu ved at få clearet indenlandske transaktioner,” siger Morten Nielsen til avisen.

Flyselskab indfører ansigtsgenkendelse til boarding

Det australske flysselskab Quantas har så småt indført ansigtsgenkendelse til boarding af fly.

Det betyder, at passagerer på indtil videre udvalgte afgange slipper for at bøvle med boardingkort. De skal istede blot scanne deres ansigt.

Mange lufthavne og flyselskaber er i gang med at overveje noget lignende, men mange af projekterne strander på tidsforbruget, da det kan tage op til 30 sekunder at scanne et ansigt, mens det tager under 10 sekunder at tjekke en passager ind med papirboardingkort.

Samlet løber denne tidsforskel hurtigt op i en stor lufthavn.

Koda om copyright-afstemning: Brandærgerligt

Rettigheds-organisationen Koda finder det ‘brandærgerligt’, at EU-Parlamentet torsdag stemte et samlet forslag til et nyt copyright-direktiv ned.

Istedet vil EU-Parlamentet have mulighed for at stemme om del-elementer i forslaget.

Det kan du læse mere om her: Dramatisk afstemning i Europa-Parlamentet: Omstridt copyright-direktiv stemt ned.

“Det er brandærgerligt, at der ikke kunne opnås flertal om at sende Retsudvalgets lovforslag direkte videre til de afsluttende forhandlinger med Kommissionen og Rådet. For det første fordi den lovtekst, der blev stemt om i dag, fortjener et ja. Den kan gøre op med flere års skævvridning af musikmarkedet, og der er i den grad brug for en lovgivning, der gør op med tech-giganternes urimelige free-ride,” lyder det fra Koda.

Dog glæder man sig over, at der kommer en ny mulighed.

“Vi – og de tusindvis af kunstnere, vi repræsenterer – må nu sætte vores lid til, at ambitionen om et indre digitalt marked styret af fair play og bæredygtighed vinder til sidst,” lyder det fra Koda.

Targit og Systematic indgår samarbejde

Targit og Systemativ indgår et ‘spændende samarbejde,’ lyder det fra de to selskaber i en udsendt pressemeddelelse.

Med samarbejdet vil Targits BI- og analyseværktøj Targit Decision Suite blive indarbejdet som frontend-løsning til Systematics EPJ-system, Columna Cura.

“Med Targit Decision Suite som frontend-løsning til Cura får brugerne mulighed for nemt og hurtigt at tilgå data fra Cura gennem brugervenlige analyser, rapportering og dashboards i én integreret platform,” lyder det fra de to selskaber.

Visma og e-Boks i samarbejde

Også konkurrenterne Visma og e-Boks indgår samarbejde, meddeler de.

Årsagen er GDPR. Samarbejdet skal således ‘gøre det nemmere for virksomheder i SMV-segmentet at sende og arkivere personfølsomme dokumenter i et sikkert miljø,” lyder det.

Visma har til formålet udviklet en løsning til digital signering, Visma Addo, som bliver koblet på e-Boks.

Det betyder, at “de mindre virksomheder i lighed med det offentlige samt eksempelvis store forsikringsselskaber og banker kan sende, signere og arkivere personfølsomme data i et compliant miljø,” lyder det fra Visma og e-Boks.

Computerworld i ferien

Mange af jer går i eftermiddag på sommerferie. Men det gør Computerworld ikke.

Morgen-briefing udkommer hele sommeren igennem. Det samme gælder vores daglige nyheder om alt spændende, der rører sig i it-branchen og nærmeste omegn.

Der er derfor ingen grund til at lægge os helt på is (om man så må sige) i sommervarmen.

Følg med. Hold dig opdateret. Stay tuned på denne kanal. Det kan jo være, at der sker noget, som du er nødt til at vide.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere